Avalon (1. strana) | Články - Aragorn.cz



Články

Avalon

Autor : Aya   2. května 2011   Poezie
Avalon aneb místo pro mrtvé... Jak tam asi je?

Pohřbená pavučinami, na loži z jejich sítí, ukolébána růžemi, spím tam, kde jen luna svítí. Pohřební kvítí, tiše šeptající, tak se duše krásně cítí, na věky spící. Rozbřesk vezme hodiny, a přetočí je zpět, zboří všechny zábrany, a nechá ty sítě pět. Na lůžku z pavoučích sítí, navždy zmražená, sladké kvítí, víčka stále zavřená. Slunce, až se probudí, zhasne samo sebe, Lunu potom doprovodí, zase zpátky na nebe. Šeptající, tiché vlny chladných par, plynoucí, neví co je vztek a svár. Hvězdy vezmou prach, a rozzáří ho tisíci jisker, zaženou všechen strach, zachrání umírající z ker. Tam, kde lidi blouzní, na lůžcích pavouků, tam kde se niko nebudí, a dočkává se zázraků...

Další články v kategorii Poezie:

Kdo hodnotil článek Avalon?
Anders (4.00*), Jemmotar (4.50*), MARK (5.00*), rafaela (2.50*), Symor (3.50*)

Komentáře ⇓

Pro přidání komentářů je třeba se nejprve přihlásit.

Vypisuje se 4 z celkem 4 příspěvků1

Symor - 11. května 2011 12:38
Symor

Kdyby jsi tuhle jednu síť upředla řekněme v pěti strofách a ne jednom klubu, tak by to bylo o 50 procent lepší. A sama by jsi tam možná rychle vyčistila obraty tu a tam skřípající.

Nefrete - 4. května 2011 19:01
Nefrete

Wannabe... ale nedaří se. Ich forma vystřídaná er formou, poněkud nelogicky; sled spíše lyrických veršů, které se často nerýmují, rýmují s obtížemi, anebo sednou přesně, ale zní až příliš lacině. Některé obrazy nedávají moc smysl (mohu na požádání doložit které) a jsou tam vloženy "aby byly". Pominu formu, v jaké to bylo zveřejněno, autor(ka) nejspíš zamýšlel(a) standardní strukturu, co verš, to řádek - taková homole se čte poněkud obtížněji a zamýšlené zacyklení motivů pak působí spíš jako omyl než záměr. Obsahem i formou mě to nijak nepřesvědčilo, ale věřím, že takto pateticky (a poněkud kýčově) laděná díla si vždy najdou své čtenáře.
Odpusť jim, neboť nevědí, co činí.

Anders - 2. května 2011 22:09
Anders

Ono to je celkem zajímavé téma, hlavně když se to umí podat. To myslím autorka víceméně zvládla. Přesto tam zaznělo pár skřípajících veršů, takže plný počet bych snad dát ani nemohl.

****
Udělat cokoli blbuvzdorným je nemožné, protože blbci jsou ohromně vynalézaví.

Yakaman - 2. května 2011 21:47
Yakaman

Ale jo, takhle nějak by tam mohlo být. V některých větách to máš tak hezky vzletné - nemohu uvěřit, že bys to stejně dobře nedokázala ve všech. Škoda.

Vypisuje se 4 z celkem 4 příspěvků1


↑ navigace

Záložková navigace

Galéria (fantasy)
Resize (tmavý)
Light (světlý)