Já & Dáša (3 strany zpět) | Články - Aragorn.cz



Články

Já & Dáša

Autor : blood king   26. ledna 2009   Ostatní
Nevím co to je:D

Když nás opustí přátele, tak na nich vidíme nesnesitelné vlastnosti.

Já & Dáša.

Tento příběh se odehrává jednoho zatím šťastného rána. V tomto příběhu jsme, jak už je napsáno v názvu, Já a Dáša hlavními hrdiny. Jednoho ranního dne mi má nejlepší kamarádka, která je skoro jako má sestra, řekla v autobuse, že mi něco ve škole dá. Řekla to tak sklesle jako by se něco děsného stalo. Celý den jsem čekal co mi řekne. Skončila matematika a byla velká přestávka.

Vyšel jsem na chodbu a vyhlížel jsem co se děje. Na chvilku jsem se otočil směrem k Aule a tu mi něco zaťukalo na rameno. Já jsem se lekl a hned jsem se otočil. Stála tam Dáša a v ruce držela nějaký papír, který nervózně žmoulala. Natáhla ruku a ten papírek mi dala a řekla: “Promiň, ale jinou možnost nemám.“ Pak odešla.

Já jsem zašel do malé chodbičky, dopis jsem rozložil a četl. Na začátku stálo že: Je natolik ubohá, protože mi to nemůže říct do očí a že mám pochopit, že je to pro mi hrozně těžký, aby mi to řekla do očí. Pozorně jsem četl dál a už jsem tušil, že jde do tuhého. Stálo tam, že se musíme za každou cenu přestat kamarádit, že miluje Lukáše a on nechápe vztah, který je mezi námi a že nechce ohrozit jejich vztah. V tu chvíli mi vylítly slzy z očí a já jsem nemohl přestat brečet. Bylo to tak divné jako by jsem vše ztratil.

Chvilku jsem čekal až slzy utichnou a vešel jsem do třídy. Sedl jsem si do mé lavice a koukal "do blba." Tu se mě ale najednou zeptala Nela co se děje. Já jsem se na ní otočil a beznadějně jsem ji podal dopis. Ona si ho přečetla a řekla: “Neboj to se určitě spraví!“ Já jsem ale jen zakroutil hlavou.

Odpoledne když jsem byl už doma tak jsem si sedl na postel a dopis jsem si četl stále dokola. Hodiny utíkaly a mě se najednou začaly ukazovat ty nejošklivější věci. Doma jsem ji musel pomlouvat a říkat jaká je špatná, ubohá. Z celého srdce jsem jí nenáviděl. Byl už večer a já jsem šel celý unavený spát. Ráno v 6 hodin zazvonil budík a já jsem vstal. Oblékl jsem se, upravil jsem se a vypil celou denní dávku energie (kafe). Vyčistil jsem si zuby, poté jsem si obul boty a vyrazil do školy.

Došel jsem skoro až k Dáši k bytovce a tu najednou vylezla. Já jsem nevěděl co mám dělat a tak jsem “trapně zpomalil.“ Ona mě zahlédla a vydala se směrem ke mně. Já jsem se jí snažil ignorovat tak jak to stálo v dopise. Byli jsme od sebe necelý 2 metry. Zastavili jsme se a koukali jsme si do očí. Tu jsme se k sobě přiblížili a začali jsme se objímat a řekli jsme si, že se tohle nesmí stát. Celý den jsme pořad spolu byli a smáli jsme se. Naštěstí do dobře dopadlo. =)

Názor: Je to dobře, když se někdy od sebe rozdělí dva lidé, kteří se mají rádi a jsou spolu dlouho, protože poznají i tu druhou stranu. Ale jinak se mi tento příběh dělal docela dobře, protože jsem to zažil a podle mně jsem i věděl jak to zformulovat a udělat z toho dobrý a možná i záživný příběh.

Další články v kategorii Ostatní:

Kdo hodnotil článek Já & Dáša?
Demi, hater, I-Ionza, Katanga, Laethé, medizn, Moon.rider, petoun, Sparhawk, Speaker, TheDave, Urilis, Zlatovous

Komentáře ⇓

Pro přidání komentářů je třeba se nejprve přihlásit.

Vypisuje se 20 z celkem 66 příspěvků|⇐ 1 2 3 4

Laethé - 26. ledna 2009 15:06
Laethé

Slohove neurovnane, nicmene prozite a se snahou o zachyceni i tech nejmensich pocitu a odstinu. Ani v nejmensim nejde o fikci, mame tu cistou ukazku literatury faktu... :)

Vic cist a vic psat, moznosti tu jsou, jen je rozvijet. Davam kompromisni tri hvezdicky.
Jsem anděl / co Tě dostal na povel / ale mám-li Tě vzít do nebe / chci z toho něco pro sebe / mám rád řeč těl / a v kapse lubrikační gel / tak mi namaž perutě / a já do nebe vemu Tě. (Xindl X - Anděl)

hater - 26. ledna 2009 12:04
hater

TheDave 26. ledna 2009 11:27
Tak treba kdyz to srovnam s tvojim clankem, ... hups kam vsechny zmizely? :) Nekdo je smazal. V kazdem pripade pokud bych to mel srovnat s tvojim clankem napriklad o tech bojovych robotech, tak todleto je obsahove o uroven vys.

A kdyz budes sikovny, tak treba prijdes na to co je na nem takove lepsi a budes se moc zlepsit i ty.

TheDave - 26. ledna 2009 11:27
TheDave

Naštěstí pro koho? Očekává snad autor, že se mu dostane uznalého poplácání po zádech? Konstruktivní kritiky? A co si z toho má vzít čtenář? Návod, jak úspěšně řešit situace? Má se snad potěšit slohovým výkonem?

Hodnotu bych spatřoval snad jen v takové reprezentativní ukázce typického uživatele tohoto serveru...
"Každej si holt dělá tu anarchii po svým." - Charlie

hater - 26. ledna 2009 11:06
hater

TheDave 26. ledna 2009 10:58
Nikdo tě nenutí souhlasit s mým názorem :-) protože tak jak to píšeš to skoro vypadá, že s tím nesouhlasíš a že být na místě redaktora, tak takový článek vůbec neschválíš :-) naštěstí (možná právě proto :-) ) však jsem tím redaktorem já. :-)

TheDave - 26. ledna 2009 10:58
TheDave

Ano, tento velmi záživný článek nádherně zachycuje autora ve chvíli, kdy byl malý, slabý a neuměl psát.
"Každej si holt dělá tu anarchii po svým." - Charlie

hater - 26. ledna 2009 10:47
hater

Je vidět, že se tomu autor opravdu věnoval a vložil do článku pocity i pointu (což si opravdu cením :-) ). Chybí však lepší styl, který by určitě zvýšil čtivost, na druhou stranu mi se to libí více takto, protože to zachycuje osobnost autora, když to psal.

Co se týče pointy, souhlasím. Dobro není bez zla a zlo není bez dobra. Jak poznám, že se mi nelíbí, když mi někdo ubližuje, když mi neubližuje ? Jak poznám, že se mám dobře, když jsem nezažil těžké časy? :-)

Vypisuje se 20 z celkem 66 příspěvků|⇐ 1 2 3 4


↑ navigace

Záložková navigace

Galéria (fantasy)
Resize (tmavý)
Light (světlý)