Kyo Jie-Pin, profesionální zrádce (1. strana) | Články - Aragorn.cz



Články

Kyo Jie-Pin, profesionální zrádce

Autor : Ymir   11. července 2010   Postavy
Elfí zabiják asijského ražení, tentokrát méně bizarní a více universální; můj tribut japonské kapele Dir en grey.

Kyo Jie-Pin (vyslovuj „kjó“; Kyo je příjmení, ale mezi elfy z jeho oblasti je běžné oslovovat se příjmením i mezi přáteli) je elfí žoldák, zabiják, profesionální zrádce a odpadlík. Narodil se do šlechtické rodiny, která dříve měla zvučné jméno, ale vinou malicherných válek byla již během Kyoova mládí rozprášena, přeživší členové se rozptýlili a jejich věhlas zanikl. Kyo vyrůstal jen se svou sestrou (Kyo Ju-Lie), která nebyla žádný svatoušek, byla středem svého světa a neváhala zatahovat vlastního bratra do svých špinavých podniků. Slečna Kyo studovala magii, spoluvlastnila vykřičený dům v jedné z metropolí a zprostředkovávala nekalé obchody; bratr jí dělal ochránce, posla a vraha, když bylo třeba. Nevadila mu taková práce, rychle se učil praktikám podsvětí a brzy nebyl sestřin podřízený, ale rovnocenný partner. Jeho dospívání byl nekonečný rej drog, děvek a neustálých válek gangů, možná proto z Kya vyrostl tak necitlivý muž. Jak už to ale chodí, žádná sláva netrvá věčně: gang slečny Kyo se po čase dostal do úpadku, někteří členové zradili, jiní byli zabiti, jak Kyo, tak jeho sestra několikrát unikli smrti jen o vlásek. Také dříve nerozluční sourozenci se rozhádali ohledně dalšího směřování a jejich cesty se rozdělily. Stále se hluboce respektují, jednou za čas se navštíví nebo si napíšou, ale oba započali nový život. Kyo Jie-Pin se stal nájemným zbrojnošem, psancem bez domova. Povídá se, že Kyo Ju-Lie je jediná žena, kterou kdy miloval a kterou nikdy milovat nepřestane.


Kyo vlastně není zlý, jen nezná nic jako morálku nebo etiku – nikdy v životě se s ničím takovým nesetkal, všude, kam přišel, vítězili silní a schopní, slabí a „hodní“ byli jejich otroky. Kyo proto vždy usiluje, aby byl ten „nahoře“, silný, bohatý a živý. Nenásleduje žádný ideál a nikdy by za nic nešel na smrt, zradil by kohokoli kromě své sestry a necítil by výčitky. Má rád peníze a blahobyt, ale ani pro mamon by neriskoval – peníze se vždy dají vydělat. Když jej najme jedna strana a strana druhá nabídne víc, Kyo zradí, ovšem pouze je-li to výhodné i jinak než finančně. Nemá skutečné přátele, nikomu nevěří, protože od každého očekává, že bude stejný křivák jako on sám. Navazuje obvykle spíše krátké známosti za účelem společného obohacení (dva vrazi, kteří si dočasně kryjí záda) nebo povyražení (rád se pohybuje ve společnosti žen, je velmi úspěšný lamač dívčích srdcí).

Přese všechno je velmi zbožný; neklaní se však žádným morálním bohům, nýbrž starobylému elfskému panteonu: každý posvátný předmět nebo zvláštní místo je podle této víry božstvo (Kami) a je třeba být před ním v pokoře. Kyo jako Kami ctí především noc, Měsíc, oheň a město. Kyo je městský člověk; má sice rád ticho přírody, ale město je pro něj tím pravým prostředím. Má rád hudbu a tanec: obecně ctí všechny umělce. Rád a hodně pije, kouří tabák (případně nějaké příbuzné látky) a je přeborník ve stolních hrách jako jsou šachy a domino. Někdy umí být i příjemný společník, ale pokud je mu někdo z nějakého důvodu protivný, snadno si najde záminku mu něco provést. Je-li to ale potřeba, dokáže se velmi úspěšně přetvařovat, rozhodně to není žádný cholerik.

http://userserve-ak.last.fm/serve/_/38050097/2sa1k7b.png


Kyo je stále ještě mladý elf menšího vzrůstu a šlachovité postavy. Na první pohled je zřejmé, že patří mezi muže, co velmi pečují o svůj vzhled; Kyo působí jako švihák, zrzavé vlasy si sčesává do extravagantního účesu a obléká se podle aktuální módy. Výrazná jsou jeho tetování, jimiž je pokryta značná plocha jeho trupu od krku až po hýždě: jedná se o divoký spletenec motivů vysoké umělecké kvality. Kyo se zdobí několika přívěšky na krku a trojicí prstenů na pravici – jedná se o cenné kousky.


Obléká úzké kožené kalhoty a vysoké jezdecké boty. Horní část těla halí nedbale zapnutou košilí, přes kterou někdy odívá ještě vyšívanou koženou vestu; je-li teplo, chodí do půl těla a pyšně předvádí vypracovaný trup a pozoruhodná tetování. Vždy je opásán mečem a na obou jeho holínkách jsou pouzdra na dlouhé zakřivené dýky. Nosí při sobě také tmavý hedvábný šátek, který užívá jako šál, pokrývku vlasů nebo maskování spodní poloviny obličeje, je-li třeba. Své vlastnictví schraňuje v malé brašně na zádech.


Mluví tiše, tváří se podezíravě a téměř nikdy se neusmívá.

Další články v kategorii Postavy:

Komentáře ⇓

Pro přidání komentářů je třeba se nejprve přihlásit.

Vypisuje se 1 z celkem 1 příspěvků1

Nefrete - 11. července 2010 16:45
Nefrete

Jak již napovídá anotace, jedná se vskutku o univerzální postavu, kterou lze zasadit do téměř jakéhokoli prostředí. Drobnou specialitkou v tomto případě je ztotožnění elfů s Asiaty, což mimo jiného umožňuje odlišit člověka od elfa i na základě jiných na první pohled zřetelných znaků.
Velkým plusem budiž i rozumná délka, v rámci níž je řečeno vše nutné, ale již nic více, a také částečné držení se skutečných reálií (například posvátné entity Kami, které jsou typické pro japonský šintoismus), které je mi mnohem bližší než často neúspěšné a poněkud trapné pokusy o vlastní invenci.
Odpusť jim, neboť nevědí, co činí.

Vypisuje se 1 z celkem 1 příspěvků1


↑ navigace

Záložková navigace

Galéria (fantasy)
Resize (tmavý)
Light (světlý)