Zlaté kolo (1. strana) | Články - Aragorn.cz



Články

Zlaté kolo

Autor : liberius   29. září 2013   Předměty
Jeden malý neznámý předmět, který ale dokáže zamíchat karty na stole.

Popis:
Ozubené zlaté kolo. V průměru má cirka 20 cm. Uprostřed má zasazený malý ametyst. Dá se nosit jak na řetízku, či provázku jako přívěšek, ovšem jelikož není zrovna malé, těžko se skrývá, a je tudíž takto nošené nápadné. Proto ho mívá majitel v nějaké brašně nebo jakýmkoliv způsobem v blízkosti sebe sama.

Vlastnosti:
Kolo dává svému majiteli hned několik užitečných a mocných vlastností. Ten, kdo vlastní zlaté kolo, má veliký vliv na lidi. Všichni mu naslouchají a jsou mu loajální, dávají mu často příznivější ceny. Majitel tohoto kovu se nemusí bát, že ho jeho stoupenci zradí, jelikož to nedokáží. Slepě věří každému jeho slovu a následují ho kamkoliv. Ale jako každá magická serepetička má i Zlaté kolo své meze a nevýhody. Nikdy s ním nelze nikoho přinutit k sebevraždě či nějakému činu, který by vedl k smrti dané osoby. Má rozsah pouze cirka na obyvatele nějaké menší obce jako vesnice nebo malého města. Nikoliv na celý stát ani okres apod. A dosah je omezen na kruh kolem uživatele s průměrem 4-6 kilometrů. Další nevýhodou je, že působí na každého jinak podle jeho duševní odolnosti, tudíž jsou jeho účinky těžko předvídatelné.

Historie a vznik:
Ukovali ho členové starobylého cechu kovářů, který stál u vzniku prvních osad na severu. Podle legendy při jeho tvorbě do něj vložili každý kus své duše, a to právě ten pozitivní. Díky tomu údajně tento cech zanikl. Legenda také praví, že při tom odříkali magickou formuli, kterou když další jeho majitel odříká, ztratí vliv na naposledy ovládané lidi, ale může ho znovu použít na jiné. Magická formule: "Dobré z nás. Srdce, duše i hlas. Dobré z nás. Ovládneš lidu smysly. Dobré z nás. Zlatu, železu i klasu vládneš snáz. Dobré z nás."

Kde jsem bral inspiraci?
Byl jsem u nás v Klatovech v divadle na představení Vášnivý polibek v Klatovech a celé se to točilo kolem legendy o tomto kole, které měl údajně vlastnit v průběhu let ten, kdo měl největší vliv v Klatovech.

Pro DrD:
Přidává bonus +1 k charismatu a +1 k inteligenci.
Ostatní vlastnosti nejdou popsat nějakými čísly.
Snad jen úspěšnost vlivu na jednotlivé postavy by se měla řídit dle tabulky telepatie pro hraničáře.
Získat by se mělo dát jedině jako nějaká konečná odměna za veliký úkol nebo by ho mohl vlastnit nějaký vládce, čaroděj s vlivem a podobně. Mělo by být pouze jediné ve hře. Jen tip samozřejmě, to tak nemusíte hrát.

Další články v kategorii Předměty

Komentáře ⇓

Pro přidání komentářů je třeba se nejprve přihlásit.

Zatím zde není žádný komentář.


↑ navigace

Záložková navigace

Galéria (fantasy)
Resize (tmavý)
Light (světlý)