6.zákon (1. strana) | Články - Aragorn.cz



Články

6.zákon

Autor : Goren   10. července 2008   Povídky
Konec Plukovníka Munži

Věznice Manruo
19.4.1625 Inského letopočtu

Sedím v této špinavé, ledové a rozpadajíce se cele. Ve zbytku hadrů co mi zbyli z bitvy „U Seranu“. Tam milostpán císař prohrál nad armádou Lesního císařství. Odpovědnost za to beru já: Plukovník jihoinské armády Aransaj Kuboseran Munžo. Ten který se svými jednotkami byl podnejhorší palbou. Já který je zastavil aby mohli jiní odejít. To já zachránil císařovi jeho hlavu. Sám odjel jak nejrychleji mohl. Jeho osobní garda byla rychlejší než on. Tak proč já? Já neuprchl. Můj meč byl rychlejší než ty elfské. Nebo možná….

Obratně tasím svůj meč a zároveň tnu jedno špinavce(elf). Rychle využiji krytí svých mužů a nabiji si svou pistoli. Armáda je roztroušená po celé plani. Dám rozkaz k ústupu. Muži se hrnou a navzájem kryjí. „Vyčište ten zákop“ ječím na pár chlapů. Ty ho vyčistí pomocí granátu. Přesouváme se k zakopu. Kupa mužů do zakopu vlítne po hlavě ne každý zůstane jen pomlácený. Někdo našel i pár granátů. vrháme je na špinavce. Nestíháme nabíjet naše pušky. Zasviští šípy kryji se tělem jedno z mých mužů. Slyším jen řev řinčení kovů palbu z pušek. Opatrně vstanu a s mečem v ruce sekám jednoho elfa za dalším. Několik z nás zabilo pár jezdců a ujíždíme na koních jinam. Je nás asi čtyřicet. Doháníme naše muže a ukrýváme se v lesíčku. Tam založíme naše tábořiště….

….Naše armáda ztratila asi 5 000 za dva dny. V lese jsme se ukrývali asi čtyři dny než nás našli naše posily. Byli jsme zachráněni? Ne tvořili jsme proti útok. Ale aspoň jsme se najedli a osvěžili. S elfy jsme se sešli za den na stejném miste ale nyní se stahovali oni. Byli jsme krytí dělostřelectvem. Z Druhý strany do nich šli naši výsadkáři. Po třech dnech bojovaní kdy mi někdo ustřelil palec šipkou z kuše. Zajali jsme generála elfů. Náš generál ho zabil na místě a bez důvodu to jediné se mi nelíbilo. Praštil jsem generála. On vytasil meč. Já ho nakonec zabil a podle pravidel ho nahlásil císaři. Ten se rozzuřil a řekl mi: „Porušil si 6. zákon a budeš popraven!!!“….

Náměstí Gratis
Hl. m. císařství
20.4.1625

….„Plukovníku Munžo byl jste shledán odpovědným za porušení 6.zákona Inského císařství. A ten se trestá trestem smrti. Bude vám setnuta hlava pak budete řádně pohřben v dračí jeskyni.“ Tak toto jsou slova soudu. Pomyslel jsem si. Štěstí že jsem svůj příběh poslal k nám do Jižního Inska. S úsměvem na rtech sem se otočil k davu. „ Pamatujte si i ve válce musíme byt lidmi a radši neposílejte své děti do armády.“ Pak jsem se zahleděl na mou ženu a děti. Rychle jsem oči odvrátil. Do očí mi tekli slzy. Utřel jsem si je do hadru pomocí ramena. Klekl si a modlil se k Velkému Saru. A modlil jsem se v písni a ostatní se přidávali. Někdo mi položil hlavu na špalek já zpíval dál dokud……

6.zákon: V bitvě ani císař nemůže degradovat generála… Degradovaní Generála armády nebo zabití lze až po bitvě. Generála muže odsoudit jen soud a císař Podřízený a občané se generála nemůžou ani ublížit….

Plukovník Munžo se v Insku stal mučedníkem. Elfové mu podali čest tím že nechali postavit jeho pomník ve městě Seranu. Jižní Insko se 11.5.1625 vzbouřilo a přidalo se k Alianci a k J.A.R.

Další články v kategorii Povídky:

Kdo hodnotil článek 6.zákon?
Arte-Zherth, Ben, Bogina, Sidar

Komentáře ⇓

Pro přidání komentářů je třeba se nejprve přihlásit.

Vypisuje se 1 z celkem 1 příspěvků1

Arte-Zherth - 11. července 2008 20:45
Arte-Zherth

Mno...
Nápad, leč trochu vytržený z kontextu, to není až tak špatný. Možná by to chtělo trochu širší popis světa, abych si ho dovedl lépe představit. Přecejen.. každý den se nesetkávám s elfem a pistolí v jednom odstavci. To ale vem čert, nechám pracovat svou představivost.

Ale ten zbytek? - Chvílemi nesmyslná slovní spojení, občas zřejmě chybějící celá slova, scházející mezery mezi nimi, interpunkce, diakritika... mno hrůza. Myslím, že by Ti nikdo hlavu neusekl, kdyby sis to po sobě zkontroloval a opravil.
Je sex nemravný? Jen dělá-li se pořádně.

Vypisuje se 1 z celkem 1 příspěvků1


↑ navigace

Záložková navigace

Galéria (fantasy)
Resize (tmavý)
Light (světlý)