Myth Arwill (1. strana) | Články - Aragorn.cz



Články

Myth Arwill

Autor : xaire   22. února 2007   Postavy
Příběh, vzhled a chování postavy mé oblíbené

Vysoká půlelfka s plnou postavou a rychlými reflexy. Má snědou kůži, sem tam zkrášlenou tetováním. Její oči mají rudou barvu, ovšem v době nebezpečí a když používá kouzla se jí rozdělí do čtyř barev. Modré, rudé, hnědé a bílé. Přes oči ji semtam padají nyní už nezdravě modré vlasy, které jsou rovné a délkou dosahují až ke kolenům. Aby Myth nevadily při boji, tanci či jiné činnosti, jen málo kdy ji lze spatřit s rozpuštěnými vlasy. Jsou většinou v neupraveném copu.
Oblečena je v dlouhé rudé sukni a černé uzké haleně.

Je milá, ale jen ve společnosti určitých lidí. Pomůže lidem, u kterých to uzná za vhodné. Je to takový sangvinik se syndromem všehopomoci.

Historie: V lidském městě se narodilo dítě. Narodilo se temné elfce a šlechtici z lidského rodu. Ihned po narození jej otec odvezl k sídlu Rudých, jak to bylo přáním její matky než zemřela. Rada Rudých si prohlížela malé dítě a jeho otec nervózně postával v rohu. “Bude to jedna z mocných čarodějek. Nebude jako ostatní. Má moc ovládat všechny čtyři živly…“ řekl vrchní Rudých. “Je v ní tygří síla.“ To bylo poslední co řekl než ji její otec vzal a utekl. A Myth rostla a sama poznával svou sílu. Její otec se děsil dne, kdy se stane dospělou. Tak ji nechal v jejich 9 letech odvézt do kláštera. Ale to by nebyla Myth, aby ji zabránily nějaké zdi. Ještě téhož dne utekla a dostala se až k sídlu Rudých. Ti ji vzali mezi sebe a tam se také seznámila se Syiou.

„Myth, máme pro tebe úkol.“ Vrchní promluvil. „V městě na severu je hlídka asi 3 významných, světlých elfů, mají na svědomí jednoho z nás…“ „Jak si přejete…“ Myth vyšla z místnosti …

Stála při městské bráně a čekala… po chvíli se dočkala a na cestě se objevili tři elfové. Chvíli šli ale pak se jim kolem nohou začaly omotávat šlahouny vyrůstající ze země. V klidné noci se ozval zděšený výkřik 3 světlých elfů… Nikdo nenašel už nikdy jejich těla. Ale Vyšší světlí se to dozvěděli… dostanou ji. Za každou cenu.

Další články v kategorii Postavy:

Kdo hodnotil článek Myth Arwill?
Aife, hater, Kaena, Tyky

Komentáře ⇓

Pro přidání komentářů je třeba se nejprve přihlásit.

Vypisuje se 5 z celkem 5 příspěvků1

Laethé - 31. srpna 2008 02:54
Laethé

Líbí se Vám tato postava? Nominujte ji do právě vznikajícího tištěného Aragornského sborníku!

http://www.aragorn.cz/diskuze/aragornsky-sbornik/

(omlouvám se za reklamu, ale nominovaných postav je zatím žalostně málo)
Jsem anděl / co Tě dostal na povel / ale mám-li Tě vzít do nebe / chci z toho něco pro sebe / mám rád řeč těl / a v kapse lubrikační gel / tak mi namaž perutě / a já do nebe vemu Tě. (Xindl X - Anděl)

hater - 22. února 2007 14:50
hater

takze motivem je pomsta ;-)

xaire - 22. února 2007 14:36
xaire

No,ona zabíjí světlé elfy protože je nenávidí.Ale jinak je milá.Většinou.Z vraždy světlých si nic nedělá,udělala to ráda.Však kvůli světlým přišla její matka o život.To tam ale není vepsané,omluvám se,nejsem přece ještě v tom tak dobrá :-)
Smrti se nebojím,ale zabít se nenechám...

kid - 22. února 2007 12:04
kid

Zaujal mě takový detail jako ty oči. To, že při magii se rozdělují do čtyř barev. Dobrý. Jinak mi vadí třeba fráze: "Oblečena je v dlouhé rudé sukni a černé uzké haleně." to jako pořád? Nic jiného nenosí? To mi přijde zbytečné a nevěrohodné. Lepší by bylo popsat jaké má ráda barvy a tak, ale tak jak je to podáno tady, tak to mně trošku buší do očí.
Hmmm, tak za tímhle si stojím...

hater - 22. února 2007 09:49
hater

Ehm, .. vzhled je fajn, člověk má hned relativně jasno a ani to zároveň není moc dlouhé. Životopis je kraťoučký a přesto obsahuje většinou zajímavé momenty. Ovšem myslím, že by to chtělo přidat trochu té "vaty" a určitě by oku zalahodilo použít uhlazenější větičky.
Charakter mně docela zaskočil. Autorka píše, že je to milá sangvinička, která ráda pomáhá jiným a o odstavec dál popíše chladnokrevnou nájemnou vraždu tří inteligentních bytostí.
Zde by mě konkrétně zajímaly tyto momenty:
Co si postava myslí ve chvíli, kdy je jí zadán úkol jít a někoho zavraždit. Jak to vnímá? Příčí se jí vražda, ale udělá to? Udělá to prostě proto, že to po ní chtějí oni Rudí?
Kdo je Syia a jaký je vztah postavy k ní? Proč je v textu zmíněna?
Jak se postava cítí ve chvíli vraždy tří elfů? Bere to chladně a je jí jedno, že zemřou její rukou? A nebo to dělá nerada? Proč to vlastně dělá? Nemá potřebu se jim postavit v čestném souboji tváři v tvář? Vyzvat je?
Jak postava vnímá své pronásledování? Je to otravný prvek v jejím životě? Je to nespravedlnost? Ví o něm vůbec?
A poslední bod. Jaký je vztah postavy k jejímu otci? Chce jej ještě vidět? Vrátit se k němu? A nebo je na něj naštvaná?

Vypisuje se 5 z celkem 5 příspěvků1


↑ navigace

Záložková navigace

Galéria (fantasy)
Resize (tmavý)
Light (světlý)