Olmova hůl (1. strana) | Články - Aragorn.cz



Články

Olmova hůl

Autor : Willem Tell   21. dubna 2013   Předměty
Předmět z mého světa.

Příběh

Olm byl barbar druid ze země Oksron a jestli neumřel ,je druid dodnes. Než se stal druidem, potkal jednou v lese medvěda a nezabil ho .Místo toho zlomil svůj oštěp o koleno a medvěd se k němu přidal. Dostal jméno Wasarg.

Po čase uviděl Olm na nebi sokola, ale než aby ho zabil, zlomil svůj luk a sokol se k němu přidal. Toho pojmenoval Sotron. A do třetice, když téměř neozbrojen a hladov potkal na pláži želvu, neubil ji kyjem, ale zahodil zbraň daleko do moře. Želva se k němu též přidala a dostala jméno Aetis.

Celou tu dobu sledoval Olma bůh lesů a divoké přírody Hern a protože se mu líbilo jeho jednání, vyměnil s ním za zvířata hůl, jež se po vyslovení jména toho kterého zvířete promění na tu zbraň, kterou Olm při setkání nepoužil.

Kouzelná hůl už dávno není jeho majetkem. Přišel o ni v hostinci, když hloupě uvěřil jednomu potulnému pěvci a ten ho sprostě okradl o vše, co měl.

Vzhled

Olmova hůl je na první pohled obyčejná druidská sukovice, tu a tam trochu ořezaná a na horním konci s ozdobou sestávající z vyřezaných hlav tří zvířat. Medvěda, sokola a želvy.

Účinek

Zbraň se může změnit třikrát za den a každá varianta má +3 k útočnému číslu.(Wasarg je oštěp, Sotron luk a Aetis kyj.)

Další články v kategorii Předměty:

Kdo hodnotil článek Olmova hůl?
Dalikroz (4.50*), Erinye (4.00*), liberius (5.00*)

Komentáře ⇓

Pro přidání komentářů je třeba se nejprve přihlásit.

Vypisuje se 5 z celkem 5 příspěvků1

Erinye - 3. května 2013 22:25
Erinye

Willem Tell 2. května 2013 19:43

Tak on svět Forgotnů je celkově takovej profláklej, takže se s hodně věcmi z nich, setkáš i jinde (Nebo i naopak, že do sebe Forgotny natáhly věci odjinud) Každopádně, taková věc tam je (A věřím, že je i jinde) A tak bych stála za tím (Což neříkám, že to je špatně) Že to je prostě "Dost" Inspirované už existující věcí (Ono vymyslet vlastní je kumšt, neříkám, že není) Jen prostě bych osobně volila něco méně inspirovaného, kde je větší zastoupení vlastního tvůrčího nápadu ...

Ono asi se nikdy neubráníš tomu, že každá věc bude více či méně působit jako kopie, nebo s předvzorem něčeho jiného (Už jen proto, že to je prostě předmět nějakého typu, nebo nějaká funkce vlastnosti) Takže asi cokoliv bude něco jiného připomínat, jen bych prostě osobně volila větší zastoupení inovace (Třeba proč se všude mění na tři různé? Proč někdo neudělá věc na dvě změny nebo na čtyři změny?) O tom to podle mě je :)
„Počítám do pěti. Čtyři…“

Willem Tell - 2. května 2013 19:43
Willem Tell

Herní sérii Baldur's Gate znám jenom z doslechu a jinak ne a tento předmět byl inspirován něčím úplně jiným.Jinak vám všem děkuji za chválu i hodnocení.

Erinye - 25. dubna 2013 08:26
Erinye

Zajímavé ...

- trošku mě udivuje, že své zvířecí společníky vyměnil opětovně za zbraň/Zbraně, které vlastně seznal již dříve, že je nepotřebuje (Byť tedy to byla výměna z bohem)(Takže asi v rámci epické potřeby v vzniku zbraně uvěřitelná) Přijde mi to trošku od něho pokrytecké ...

- jinak jsem se už před dočtením nemohla ubránit dojmu, že to je inspirované "Žezlo majestátné síly" Z herní série Baldurs Gate II, Shadows of Arm ...

Změním se v palcát co umí omračovat, plamenný meč a nebo oštěp s bonusem na zranění ...
„Počítám do pěti. Čtyři…“

vockoo - 25. dubna 2013 08:08
vockoo

Zajímavý nápad.
Tadá!

liberius - 21. dubna 2013 23:27
liberius

Velice zajímavá hůl. Dost mě i zaujal ten příběh. Pěkné to bylo ode mě plný počet.
Každý meč je dvousečný.

Vypisuje se 5 z celkem 5 příspěvků1


↑ navigace

Záložková navigace

Galéria (fantasy)
Resize (tmavý)
Light (světlý)