Rob Gal (1. strana) | Články - Aragorn.cz



Články

Rob Gal

Autor : Mack   8. května 2010   Postavy
Postava obstarožního detektiva (známé to klišé) vytvořená pro Turnaj WoD, tuším že 2009.

Další nudnej den v tomhle městě skončil a ta flaška je trapně prázdná. Sedim v kanclu, doutníky nestačej mojemu tempu a přes hustý mrak kouře mžourám na nějaký papíry.

"Daňový prohlášení? S tim ať jdou do řiti."

Zhodnotím formulář, kopnu do sebe panáka a přemýšlím, že budu muset příjmy vokecat zase na těch pár známých, s kterejma to vždycky uhrajeme na platby za poradenství ohledně zabezpečení domů. Přitom si vzpomenu, jak jsem posledních sto babek dostal minulej tejden za vymlácení dvou litrů z toho grázlika z čínský čtvrti, kterej si je půjčil od Popa. Promnu si rameno, kam jsem to schytal barovou židličkou a zavzpomínám na starý časy.

Člověk jako já to na světě neměl lehký, matka alkoholička, fotr někde v trapu a kluk se potlouká po ulicích a dělá to jen zlo. Heh a stane se z něj policajt, kdo by to byl řekl. Na druhou stranu to neni zas moc ojedinělej příběh. Něco zvláštního? Možná jen to, že jsem třikrát po sobě mistr těžké váhy v soutěži policejních oddělení. Jo a taky to s tou kulkou do kříže a částečným postižením pravé nohy, kvůli kterému jsem nakonec od policie odešel a založil si živnost jako soukromý vočko. Jo, to jen tak někdo nemá... Takovou zkurvenou smůlu...

Po rameni si promnu ještě koleno a hodim zhnusenej pohled na vycházkovou hůl, kterou většinou nenosim a pajdám si radši jen tak. Navíc, když po někom jdete, hůl nebudí zrovna respekt, ale taky jsem s ní už někoho přetáhl...

Dneska ne, budeš to muset vydržet, mrknu na revolver. Vyčistím ho zítra.  Smith & Wesson M-29 ráže .44 Magnum, šestikomorovej buben a kulervoucí síla pod kapotou. Jediná pořádná věc, co mi zbyla. Jinak všechno v hajzlu, prázdný stůl sekretářky, co jsem si mohl v lepších dobách dovolit, stojí před skleněnou omšelou výplní přední stěny mojí kanceláře. Jsem zavalen stohy nějakých papírů a vim prdlačky, o čem jsou a kdy jsem je tam dal. Taky auto stojí pod oknem na stejném místě. Pod lampou, abych na něj viděl. Ale kdo by ten rozhrkanej kus šrotu, s kterým se vždycky valím po ulicích New Yorku, kradl?? Přejedu pohledem ke dveřím a čekám, jestli do nich někdo nevleze a nedostanu konečně případ.

Prd.

Ani ta sekretářka nepřijde. Vykašlala se na mě stejně jako moje žena. No jo, vždyť jsem ji s ní vlastně podváděl.

Robe, seš už Dědek, starej a hloupej. Kdybys se životem naložil líp, nemusel bys takhle dopadnout. Ale teď už je pozdě na nějaký litování, jednou sis to posral a musíš si to vyžrat...

POPIS:

Rob je vysoký 190 centimetrů a má 108 kilo. Dobrá 115, ale to on neví, naposled se totiž vážil... no to je jedno...

Podepsalo se na něm stáří, kdysi hustá změť hnědých vlasů je teď tmavě šedá, aspoň mu moc nepadaj a nemá pleš, svaly v obličeji již lehce ochablé a povislé. Menší pupek, zadek je taky pěkně rozpláclej. Pod stařeckou kůží se nacházejí alespoň slušné svaly, bejval to kus chlapa. Teď už na to nevypadá. Ač je stavbou ne zrovna drobek, nikdo by do něj netipnul, že dokáže chlapa složit stejně rychle, jako svoji bouchačku rozebranou na součástky.

Kulhá na pravou nohu, chodit mu s tím jde, ale o nějakém běhu nemůže být řeč. Pokud jsou zvlášť špatné dny, tak si vezme i vycházkovou hůl.

Tak tohle je Rob. Pozor, je mu 49 let, vzhledem 65.

CHARAKTER POSTAVY:

Rob už nemůže nic ztratit. Tomu podřizuje svoje chování. Do všeho jde tvrdě a neúprosně, nejlépe s nějakou suchou hláškou na jazyku, které se vážně nikdo nezasměje. Umí si zjednat respekt a pořádek, ale proč by to dělal, že? Pokud teda zrovna nemluví s nějakým šmejdem. Je silný kuřák, zásadně levné doutníky. A pije whisku... Rob nemá o světě upírů a lykanů žádné potuchy. Hmm, v momentálním stavu nemá Rob potuchy skoro o ničem, asi by potřeboval trochu otevřít oči...

Další články v kategorii Postavy:

Kdo hodnotil článek Rob Gal?
Eiris (2.50*), Erinye (2.00*), hater (2.50*), Moon.rider (3.00*)

Komentáře ⇓

Pro přidání komentářů je třeba se nejprve přihlásit.

Vypisuje se 4 z celkem 4 příspěvků1

Mack - 11. května 2010 13:51
Mack

hater 10. května 2010 22:11
Miar 11. května 2010 10:10
Jo, postava nemá žádný příběh, který by ji spojoval se světem WoD a dával postavě záminku. Ten příběh byl teprve napsán v turnaji, přecijen ne vždy musí být postava nějak zainteresována. Tohle byl styl, kdy toho prostě spadne po hlavě a musí se s tím poprat, ikdyž je to pro ni nezvyklá situace. Nepřipadá mi to jako chyba, jen jako jiná možnost.

Moon.rider 11. května 2010 13:35
S těma sprostýma slovama jsem to zase nechtěl přehánět.
Would it help?

Moon.rider - 11. května 2010 13:35
Moon.rider

s daňovým prohlášením se nechodí do řiti ale do prdele, chybí mi tam taková ostrá slova, ono to pak působí nepřirozeně..
Rob se zlobit! Rob mlátit! Rob ničiit!!

nevim, popis dobrej..postava ničim zvláštní.

Je to můj názor, já ti dám za 3..ok?
Ministerstvo zdravotnictví vrauje: Moon škodí vám, i lidem ve vašem okolí.

Miar - 11. května 2010 10:10
Miar

hater 10. května 2010 22:11
Jsem šikovný :D

Musím s haterem souhlasit, je to pěkně napsané, ale ta postava nemá důvod se do hry jakkoliv zapojit. Jedinou hnací silou by snad mohl být honorář za vyřešení nějakého záhadného problému .-) Ale já nemám co mluvit, já postavu s příběhem taky neumím a vyčkávám, co mi storyteller přihraje :D
chrocht

hater - 10. května 2010 22:11
hater

Tak co tu máme :-) první co nesmím zapomenout jsou vzpomínky. Turnaj jsem hrál taky a část toho co postava zažila si pamatuji. Takže to má pro mně určitý pozitivní náboj.

Postava je popsaná krátce s ohledem na detaily. Co se týče životopisu, tak nemám víceméně žádné výhrady nebo otázky. Vzhled je něco jiné, z popisu si neumím představit obličej postavy, přestože celkový vzhled je popsaný relativně slušně. Zajímalo by mně ještě co si postava obléká, třeba nějakou barvu.

Teď charakter. To je pro mně dost ... respektive to je pro mně dost málo :-)

Ano, dokážu si představit nevrlého detektiva, který se vrhá po hlavě do problémů a čeká až na jeho dveře zaklepe další případ, který mu ukáže svět ukrytý všude kolem a tuším bych ho i uměl zahrát, problém je ale v tom, že bych ho nechtěl hrát :-)

To co mi trochu z textu nevyplývá je, co je hnacím motorem postavy. Je to klasická postava čekající až za ní dobrodružství přijde a nemá svůj vlastní příběh, který by stálo za to hrát. Postava čeká v kanceláři, hulí doutníky, pije whiskey a čeká až "to" přijde. Kromě toho, že "to" je případ, nevíme na co čeká. Co dokáže dostatečně zaujmout pozornost hráče, proč vlastně chce hrát detektiva?

Když nad tím přemýšlím, tak odpověď na tuto otázku je vlastně zřejmá :-) postava čeká až za ní přijde WoD. To je ale dost široký pojem. Takže si myslím, že by této postavě neuškodilo trošku přidat do životopisu nějaké setkání s tajemnem, které detektiva již dříve zaujalo. Také bych jako PJ ocenil, kdybych znal něco, čím můžu postavu lákat - i když ono to tam tak trošku je, ale nemyslím si, že je to se záměrem: "Toto chci hrát." Spíše je to tam napsané, aby tam něco bylo.

Kdo se dočte až sem, je šikovný :-)

Vypisuje se 4 z celkem 4 příspěvků1


↑ navigace

Záložková navigace

Galéria (fantasy)
Resize (tmavý)
Light (světlý)