Lucius Nachio (1. strana) | Články - Aragorn.cz



Články

Lucius Nachio

Autor : BelatrixSnape   23. listopadu 2009   Postavy
Životopis postavy ze světa Harryho Pottera.Nad touto postavou jsem proseděla celý půlrok než jsem ji dala dohromady i s detaily.Zde máte "menší" úryvek:)

Doba první války
Elektra Jane Nachio byla špehem Albuse Brumbála nasazená proti Voldemortovi. V průběhu dvou let její popularita u Pána Zla stoupala a Belatrix ji začínala nenávidět. Jednoho dne se rozhodla Voldemorta zničit. Ten byl však varován svou věrnou smrtijedkou Belatrix. Voldemort ji tedy pověřil, aby Elektru zabila. Belatrix se s ní utkala, avšak Elektra díky svým zdatným kouzelnickým schopnostem uniká pryč. Nikdo neví dlouho kde je.
Elektra však zjistila, že je těhotná. Celých devět měsíců se stěhovala z místa na místo, aby tak ochránila svého syna. Věděla moc dobře kdo je otec. Byl to Lucius Malfoy, do kterého se zamilovala a měli spolu delší dobu poměr. Porodila u svých dvou sester Paige a Phoebe Billiové. Kde také po porodu syna zanechala se sovou a adresou na Albuse Brumbála.
Elektra se snažila utéct přes hranice. Voldemort ji však osobně našel a popravil.

Předškolní léta
Syn Elektry Nachio dostal jméno po svém otci, ale příjmení měl po matce. Lucius byl velice energické a usměvavé dítě. Jeho tety mu vyprávěli o kouzelnickém světě, díky tomu, že si dopisovali s Albusem Brumbálem. Ony sami byly mudly.
Ve svých deseti letech se začal zajímat o matku. Phoebe dospěla k názoru, že mu musí říct pravdu. O otci se toho moc nedozvěděl. Jeho tety o něm také nic nevěděly. Bylo to pro něj hodně zjistit, že jeho matka zemřela rukou obávaného černokněžníka. Zdály se mu o tom sny a uzavíral se sám do sebe. Tím ubližoval i svým tetám, nikdy totiž v budoucnu neocenil jejich lásku.

I. ročník
Do Bradavic odjel ve svých 11 letech. Moudrý klobouk nad ním hodně přemýšlel, než ho zařadil do Zmijozelu (dodnes však uvažuje neudělal-li chybu). Seznámil se se Stency Snapeovou, do které se zamiloval, jeho lásku však neměla jak opětovat, nikdy se jí nezmínil. Chodil do stejného ročníku jako Harry Potter.
Nejvíce mu šly lektvary. Tohle nadání zdědil po matce. Učitel letkvarů a zároveň ředitel jeho koleje si ho velice oblíbil a měl k němu úplně jiný vztah, než ke studentovi. Spíše jako k rodině.

IV. ročník
Byl pro Luciuse zlomový. Ve starých seznamech nalezl jméno své matky. Nebyly to, ale listy Zmijozelu. Byly to listy Nebelvíru. Byl tedy podobný otci? Otci, kterého tolik nenáviděl? Otci, který se nepostavil za jeho matku?

V. ročník
Za vlády Dolores Jane Umbridgeové Lucius nekladl odpor a raději se zaměřil na učení. Vynikající NKÚ měl na konci roku z Lektvarů, Obrany proti černé magii, Přeměňování, Kouzelných formulí, Astronomii, Péči o kouzelné tvory, byl spokojen.

VI. ročník
Dozvěděl se od Snapea, že Brumbál jeho matku využíval jako špeha. Nepotěšilo ho, že Brumbál zemřel, ale ani nezranilo.

VII. ročník
Za nadvlády Smrtijedů Lucius prožíval snáze, než kterýkoli jiný ročník. Avšak poslední bitva o Bradavice se mu stala osudnou. Zabil však Belatrix, ale při střetu s Voldemortem nepřežil. Lucius Malfoy (jeho otec), Severus Snape (jeho kmotr) a Stency Snape (jeho jediná láska) se postavili proti Voldemortovi a tím pomohli Potterovi ho navždy zničit.

Další články v kategorii Postavy:

Komentáře ⇓

Pro přidání komentářů je třeba se nejprve přihlásit.

Vypisuje se 7 z celkem 7 příspěvků1

Niam - 16. prosince 2009 20:12
Niam

Ohledně textu: Pokud je životopis delší, měla jsi ho poslat celý. Pak, jak už tu zmínili, vypadá neúplně a stroze. Pokud jsi chtěla poslat kratší verzi, měla jsi ho upravit, né useknout.
Osobně mi tu chybí jakýkoliv popis postavy nebo charakterové vlastnosti, které se tam daly mezi řádky vecpat.
Rozhodně si ale nemůžu pomoct od pocitu, že to je takové to bodové shrnutí stáhnuté z wikipedie.

Text je pro mě spíš slabší průměr, nápad pak má del mého vcelku slušně využitý potenciál.

Jako PJ zastávám názor: jsem jen člověk i mě dlouhé životopisy nudí. Kvalitní životopis se dá vecpat do dvou stran se všemi náležitostmi a vždycky mě chytá infakrt, když chce někdo v životopisu pomalu i kdy moje postava prvně jedla rozinky.

kuiku - 12. prosince 2009 10:41
kuiku

mě se to líbí až na přrskočení asi tří let jeho života. Krom toho já bych takovou.....hmmm....snahu ocenil tak dávám 4,5
Kdo druhému jámu kopá, je u něho na brigádě

BelatrixSnape - 9. prosince 2009 12:22
BelatrixSnape

Kopretinka - 6. prosince 2009 18:32
Velice děkuji za pochvalu. Zároveň upozorňuji, že celý životopis je obsáhly na pěti A4 (nebo A5 xD) a obsahuje mnohem více informací.
Kiss me or kill me. What will it be? That we both know you do.

Kopretinka - 6. prosince 2009 18:32
Kopretinka

Pěkné, dávám tři a půl hvězdičky.
No, jako hrubý životopis bych to brala, ale zkus se na to podívat z pohledu lidí, který neznají hry, kterými prošla Tvá postava. Pak to působí dost zmatečně, hodně stroze a neúplně. ;-)
K úplnosti by taky nebyl od věci popis postavy a pokud si nelze zcela odvodit tak i charakteristiku.
Plus dostáváš za to, že do životopisu zahrnuješ i jiné postavy, patřící jiným hráčům.

BelatrixSnape - 30. listopadu 2009 21:26
BelatrixSnape

david66 - 27. listopadu 2009 20:30
Náhodou si myslím,že ty jména se tam hodí užasně.Jsou to přece čarodějky.Nejsou Halliwelovi,ale Billiovi.:-)Piper odjela s Leem na dovolenou:-)Divné?Ano je to trochu zvláštní.Není to klasický Harry Potter.
Kiss me or kill me. What will it be? That we both know you do.

david66 - 27. listopadu 2009 20:30
david66

Já to taky hodnotit nebudu, protože se mi to zdá takové... divné...A ty tety jsi měla pojmenovat jinak, než jmény čarodějek (kde je Piper? :-)).
Být učitelem je nevděčný úkol. Být žákem – ještě nevděčnější.

hater - 23. listopadu 2009 20:58
hater

Zkusil bych se zeptat takto: Předpokládám, že autor s touto postavou hrál nějaké dobrodružství, tak by mně zajímalo o čem to bylo? :-)

Vypisuje se 7 z celkem 7 příspěvků1


↑ navigace

Záložková navigace

Galéria (fantasy)
Resize (tmavý)
Light (světlý)