Eiris - "Provokuji ráda" (1. strana) | Články - Aragorn.cz



Články

Eiris - "Provokuji ráda"

Autor : Nazir   17. prosince 2010   Rozhovory
Rozhovor s Eiris

Skočil jsem si ke zpovědi, naposledy políbil ženu, pohladil děti a sedl k počítači. Čekal jsem, že až otevřu ten chat, kde jsme měli s Eiris domluvený sraz, abychom si chvilku popovídali (říkejme tomu rozhovor), vyskočí na mne z monitoru něco s dlouhými ostrými zuby, chytne mne to za krk a ukousne hlavu. Nebo alespoň uši... Ano, až takovou pověst má Eiris, sestra Erinye.

Eiris: Jen si tedy ještě odskočím a přinesu čaj...

Nazir: V pohodě, udělej si pohodlí. Ostatně, tím můžeme začít: Jaký čaj?

Eiris: Čaj lesní směs, maliny a ostružiní.

Nazir: Aha, takže žádný orient?

Eiris: Ne, zcela obyčejný.

Nazir: Pochop, musím Tě trošku oťukávat, nic o Tobě nevím, vyjma toho, co Ti visí na profilu Aragornu a co jsem tak okrajově zaznamenal z Tvého působení tamtéž. Takže na druhé straně drátu sedí Irena, přes týden v Praze, a dál?

Eiris: Já to chápu, vlastně mi to s čajem přišlo jako dobrý začátek, jen asi nevím, jak začít a reagovat. Myslím, že by se to časem mohlo rozjet. Tedy k té otázce a dál? Doplním, že přes týden v Praze znamená práci, v době, kdy jsem to psala, to znamenalo pobyt na internátu, nyní tam pracuji. Proto jsem profil ani víc neměnila. Ohledně jména, Irena, pokud by někoho zajímalo příjmení, tak Dohnalová. Více asi na profilu nemám. Co přesně bys chtěl vědět jako návaznost na Prahu a jméno?

Nazir: A ta práce je?

Eiris: Řekla bych, že mizerně placená. :) Ale to jsi asi nechtěl vědět, že? Oficiálně mám titul prodavačka, ale mnohem častěji jsem zalezlá někde v regálech, kde doplňuji nebo uklízím. Ale občas dělám i administrativu. Takže bych se nazvala děvečka v obchodě na všechno.

Nazir: “Mizerně placená” bychom asi řekli všichni, ať děláme cokoli.
A mimo Prahu, tedy doma, pokud Praha není domov, je kde?

Eiris: Bydlím v Berouně, pro ty, kdo nevědí, je to kdysi okresní město asi na půlce cesty mezi Prahou a Plzní.

Nazir: Tedy do Prahy co by kamenem dohodil a zbytek došel. :) A teď tu máme další kolonku, koníčky a zájmy. Takhle suše to zní divně, ale nejenom prací živ je člověk, nepočítáme-li Aragorn.

Eiris: Kolonku, koukám, že sis mě rozškatulkoval. Dobře. Vezmu to jako dotazník. Ze současně nejaktivnějších zájmů, nebudu raději říkat koníčků, bych asi jmenovala akvaristiku, do které jsme se pustily se ségrou asi před měsícem. Jinak bych aktivity rozdělila asi na aktivní a pasivní, nebo spíše tedy tělu neprospívající. Občas totiž sednu za PC a vydržím i dvě či tři hodiny pařit nějakou onlinovku, aktuálně tedy Lineage2. Co se týče těch aktivních, tak hlavně na jaře jezdím na raftech a v zimě běžkařím. Dříve jsem i závodně tancovala, ale od maturity a pak práce to nešlo vůbec udržovat. Což je asi největší výčet, krom skautingu.

Nazir: Tanec? Latina, standard, moderna?
...A neboj, já si ty škatulky skládám v lidskou bytost. :)

Eiris: Tancovala jsem latinskoamerické tance a standardní. Moderna mě příliš nelákala, sice se ráda podívám, ale aktivně to pro mě nebylo nijak zajímavé.
...Uff. Už jsem se lekla, že v nelidskou a vystihne mě to. :)

Nazir: K tomu se dostaneme, neboj. :)

Eiris: :)

Nazir: A ještě ta akvaristika? Pustily jste se do toho... To znamená nějaké takové akvárko pro radost, v něm pár živorodek a děj se vůle přírody nebo jste se do toho vrhly nějak sofistikovaně na chov, výstavy a tak?

Eiris: No, podle současného stavu bych řekla, že to zahrnuje chov bambilionů šneků a dvou vrhů živorodek. Takže je to spíše taková trojice akvárií, kam se podíváš, a má to uklidňující efekt. Nic náročného. Živorodky, sumečci, neonky a ten bambilion šneků, co lezou všude.

Nazir: Prý existují i nějaký rybky, který žerou šneky a udržují tak stav v rovnováze, jinak se to musí vybírat a splachovat do záchodu. :) Uklidňující účinek jistě, ostatně, jak jsi na tom s temperamentem?

Eiris: Já si objednala nějaký druh šneka, co žere jiné šneky, ale svůj druh ne. Když dojdou šneci, žere trávu nebo tablety. Takže to snad ukočírujeme. Zatím je splachuji, chuděrky. Temperament? No upřímně, myslím, že na to si může každý udělat obrázek z dění zde na Aragornu a nemusím to popisovat? Nebo nesouhlasíš?

Nazir: Tak slyšel jsem o nějaké demolici nábytku, ale to prý byla sestra, Ty mi jako cholerik nepřijdeš.

Eiris: To bylo loni nebo předloni? Myslím právě také nějak kvůli AT, nebo v té době. Odneslo to křeslo a dveře skříně. Ale to sveďte na ségru, prosím. Ano, to byla Petra. Já jsem spíše melancholička.

Nazir: Vloni, předloni jsem na Aragornu ještě nebyl. Tak melancholička, já si to myslel, jak se s tím žije?

Eiris: Jako s obrnou. :) Ne, nemyslím si, že by mě to ovlivnilo nějak viditelně nebo mi to řídilo život. Jen je to asi rozdíl právě v zachování nábytku. Ségra ho rozfláká, když se něco semele, já se schoulím do klubíčka a dělám, že neexistuji, a probrečím to. Ale jinak bych asi nedělala nějaký závěr, jak se žije s čím.

Nazir: Tuhle nahrávku s demolicí nábytku nemůžu nevybrat. Jak to tedy vypadalo, když jste takhle jednoho říjnového dne zjistily, že na Aragornu na vás čeká ban?

Eiris: Za ségru, pokud to bereš na nás obě, nemůžu moc říci, protože jsem se s ní viděla asi až skoro týden po tom zjištění. Ale za mě to nebylo tak horké, byla jsem naprdlá asi půl hodiny. Pak napsala odvolání, které si, myslím, ani dotyčný nepřečetl na mailu, dodnes ho mám uvedeno jako nedoručené, a následně jsem to neřešila. Přišlo mi několik zpráv jakési podpory a mně se líbilo, že to tam nebylo přijato všeobecně s veselím. Takže jsem se k tomu ani nevyjádřila, když byla možnost po návratu. Takže bych řekla, že to bylo nekrvavé. De facto měsíční odpočinek.

Nazir: Čas na rybičky, žejo?

Eiris: Mimo jiné. Rybičky se tenkrát zřizovaly, takže to spolu s prací pár hodin vzalo a ostatní uteklo jako voda. Takže krom asi dvou pokusů o lognutí, zda to po odvolání zrušili, jsem se nevrátila dřív, než začalo toto kolo.

Nazir: Upřímně, já se v tom nechci nějak přehrabovat, opravdu mne spíš zajímá, kdo je Eiris, když není Eiris, ale když jsem dostal možnost, nebo tomu říkejme požádání, udělat tenhle rozhovor, říkal jsem si: Jako bych měl dělat rozhovor s Kajínkem. Na jednu stranu celebrita, některými hájen jako oběť vysoké nečisté hry. Na stranu druhou podle některých je to prostě špína chlap, co se snaží vykroutit ze spravedlnosti; nevadí Ti takovýto příměr?

Eiris: Ne, nevadí, já ho chápu. Asi je to otřepaná fráze, ale jak se říká, není člověk, co se zavděčí všem. Chápu, že někdo mě má, nyní tedy mluvím přímo a jen o Aragornu, za neřeknu-li póvl, tak nežádoucí živel, někdo naopak ani neví o mé existenci a někomu nevadí, nebo nehodnotí mé konání a řeší se mnou jen poměr PJ/Hráč. Já do toho šla vlastně právě a hlavně kvůli tomuto. Tedy tomu, že N. mě požádala o rozhovor jako kontroverzní osobnost. Rozhodně se nepřirovnám ke Kájínkovi, ale ano, asi jsem někdo, kdo když na Aragu něco plácne, zvedne to vlnu, nebo alespoň vlnku. :) Otázkou je, zda to brát tak, že jsem známá, nebo že mě neradi vidí. :D

Nazir: Těžko říct, možná to je ten handicap, Tvoje sestra do toho šla více tělem než Ty, zvedla, řekněme, větší vlnku, Ty jsi potom spadla do jednoho pytle. Jistě se k Tobě doneslo o familierním označení E*čka. Ale to už spekuluji, asi půjdeme od toho. :)

Eiris: Doneslo. Samozřejmě a příliš mě to nepotěšilo. Rozhodně nechci říci, že se od Petry distancuji, ale celkové dění, kde se dá říct. Erinye něco provede = můžou za to E*ka. (Přitom ani nevím, o čem je řeč.) Mě občas nepotěší. Ale asi měníme téma. Výborně, co na mě vybafne za otázku?

Nazir: Na druhou stranu, o jistou dávku kontroverze se postaráš sama. Začneme tím nejviditelnějším: ikonka, avatar - falický meč přes ňadro; potom se podíváme do profilu na jeskyně: DrD - Zvrhlosti temného Podsvěta; Hra: Siffeall - Sféra neřesti, no a nakonec:
..."Girael je zobrazena jako žena, ač nemá své pohlaví, jejíž tělo je zpola tvořeno kovovými údy a mechanismy, vytvarovanými v nejjemnějších detailech do svůdné podoby. Takto má utvořeny obě své ruce, jež v loktech spojuje maso kov a táhla šlachy. Dokončena jsou takto i její prsa s kovovými dvorci a bradavkami, stejně jakožto pláty a záhyby tvořící její ženství. "... konec citace :) Provokuješ ráda?

Eiris: Provokuji ráda, ale hlavně toho využívám, jde to totiž dobře prodat. Ono to je vlastně takové dvoustranné. Zaprvé to beru tak, co se postav týče, že svoji postavu skutečně prožívám, není to jen nějaký souhrn textu, ona pro mě existuje. A jestliže sex patří k reálnému životu, měl by patřit i do toho jejího. To je asi aspekt postav. Co se týče mě. Je to příjemné, proč to nezpestřit. Občas to dění okoření. Ale jak říkám, dobře se to prodává. Kdo na to koukne, krom pár puritánů, tak povětšinou získá nějaký názor, co přetrvá. Protože to je jiné a jakési napůl zakázané, napůl nedostupné, a přitom na dosah ruky. Tedy se to prodalo. Proto sexy ikonka. Proto sexuální postavy. Jeskyně je pak spíše asi jako bonus, je to vlastní svět, co se vymyslel.

Nazir: Promyšlené. :) Všeobecně, co si myslíš o takovýchto virtuálních spolcích, kde může být kdokoli čímkoli?

Eiris: Nu, to je těžké zevšeobecnit. Nemám proti nim nic, pokud člověk dokáže rozpoznat, kdy je dění směřované na postavu a kdy na člověka. Zde asi neuvedu dračák, ale třeba online hry. Mám elfí válečnici, nevadí mi, když někdo přijde a začne se mnou laškovat, ale ve chvíli, kdy chce můj kontakt nebo fotku a podobně, ho odpálkuji, že do hry chodím hrát, proto jsem ve hře, kdybych chtěla něco jiného, jsem na chatu v rubrice ona hledá jeho/ji. Takže virtuální spolek beru jako relaxaci, kde si odpočineš od sebe samotného, ale nesmí se propojit mez postava/hráči samotní. Tedy pokud to není oboustranně chtěné. Jen doufám, že jsem to podala nějak pochopitelně.

Nazir: Velmi pochopitelně. Takže otázka, jestli třebas na Aragorn chodíš kvůli lidem, není na místě, prostě si zahrát, chápu to správně?

Eiris: Teď asi otázce nerozumím já.

Nazir: Dobře, tedy jinak:
Existují různé akce, srazy, vztahy, tuhleten s tamtou chodí a naopak, a za dva týdny to není pravda a třetí mu ji přebere, a to všechno v rámci "komunity" Aragornu, existují tam i místa, která se málem podobají Facebooku a kámoši a kámošky a tak, pochopil jsem Tvoji odpověď tak, že o to nestojíš.

Eiris: Ano, nestojím, zde přímo třeba jmenovaný Facebook, nemám na něm účet a ani ho neplánuji, ti, co mě potřebují sehnat, vědí jak, kde a kdy. Ti, kdož to nepotřebují, to nemusí vědět, a Ti, co mě neznají, mě nemusejí znát a já nepotřebuji znát je. Nemám potřebu patřit někam do škatulky na FB proto, aby můj profil vidělo přes profil přátel a přátel jejich přátel za týden 500k lidí. Já mám raději své kamarády a známé kolem sebe, třebaže jich je deset. Než být členkou tamté skupiny, co se nikdy neviděli naživo, ale hrozně se lovískujou a jsou nejlepší kamarádi. Stejně tak asi hledím i na Aragorn. Dokud moje postava A bude v jeskyni s Tvojí postavou B. Mohou být manželé a být mezi nimi třeba virtuální vztah a sex, ale já, jakožto Eiris/Irena, nemám o jakýkoliv vztah s uživatelem XY zájem. Moje postava chce jeho postavu. Ale mezi lidmi mám své lidi u sebe, nepotřebuji nějakého imaginativního, kterého neznám.
Ono to je asi spojeno právě s tím, že jsem extrovertní a již zmíněná melancholička. Raději mám kolem sebe deset přátel, co znám léta, nežli sto přátel na seznamu, protože o sobě něco napsali a aktuálně mi to imponuje. Asi to je povahou. Stejně tak asi naopak nějaký extrovert nebude chápat, že se nenudím jen s deseti lidmi. Nenudím. V moři sta přátel bych si neporadila ani ke komu patřím.

Nazir: Berme virtualitu jako znamení doby. Pokud máš své lidi kolem sebe, je to ta lepší varianta. Řečeno s klasičkou české literatury: "Šťastná to žena." Jsi šťastná?

Eiris: To opravdu nevím, myslím, že to je soubor tolika aspektů, kde to může cokoliv rozvrátit, takže asi nebudu odpovídat. Protože to ani sama neumím definovat, zda jsem nebo nejsem.

Nazir: To je škoda, chtěl jsem z kladné odpovědi udělat nějaký hollywoodský happyend. :) Věříš na hollywoodské happyendy?

Eiris: Ne. Nevěřím. Možná se někomu může něco podobného přihodit, ale obecně si myslím, že víra v to, že to mohlo skončit happyendem, člověka jen zklame, když to tak neskončí. Osobně jsem raději za konec, kde se dá říci, že to mohlo být horší, nežli za konec, že si člověk řekne, že to mohlo být i lepší. Jen je pak otázka, zda jsem pesimista nebo optimista. :D

Nazir: Říká se, že "pesimista je poučený optimista", ale říkají to hlavně pesimisté. Na co tedy věříš?

Eiris: Dovolím si to trochu otočit. (Asi budu pesimista.) Vyjmenovala bych, na co nevěřím. Nevěřím například v boha, pokud by taková otázka zazněla, nevěřím ani v reinkarnaci a dokonce nevěřím ani v UFO. (Zde nechci spojovat s existencí života ve vesmíru, v to věřím, konečně my jsme důkazem.) Ale nevěřím v UFO v pojetí, jaké je nám podáváno. Vlastně jsem hodně nedůvěřivá vůči většině novodobých masově presentovaných nebo "uznávaných" skutečností.

Nazir: Tak to sedí, hollywoodský happyend je obecně masově prezentovaná skutečnost. A když ne masově prezentované skutečnosti, tak co? Namísto boha či Boha si spousta lidí dosazuje leccos, třebas přírodu, vztahy, děti, majetek, kariéru, vědu, metafyzično, ezoteriku... Našlas Ty nějakou alternativu?

Eiris: První odpověď, co mě napadla, by nás vrátila někam do půlky tohoto rozhovoru, někam ke škatulce sex. :) Ale dobře, jiná odpověď. Pokud je něco, co mě osobně hodně pomáhá jako víra, tak je to zcela obyčejná možnost volby udělat něco podle sebe. Možnost nejet podle zažitých konvencí. Je mi jedno, že letošní módní je oranžová, mně se líbí modrá a tak budu v modré, třebaže mi 99 % lidí řekne, že je již roky pasé. Ať si na mě ukážou, že jsem cvok. Mám na sobě modrou, protože se mi líbí, ne proto, že někdo řekl, že frčí oranžová. Nedívat se na to, co ostatní očekávají, ale udělat to, co chci. Mít vlastní cestu. Což asi vychází z bodu spodního. Toho, že neuznávám jakousi masovou kulturu dnešní doby. Proto mi asi nevadí stát proti davu, raději řeknu, že jsem proti, nežli se s nim vést a mlčet. Když stejně nesouhlasím.

Nazir: Tak to držím palce, aby to vydrželo... Spoustu lidí nakonec konformita semele.

Eiris: Doufám, že svojí výjimkou toto pravidlo potvrdím. :)

Další články v kategorii Rozhovory:

Kdo hodnotil článek Eiris - "Provokuji ráda"?
Abu (5.00*), Alfonzo (5.00*), Amunak (5.00*), Assassins (5.00*), Blackmoore (5.00*), Eiris (5.00*), Erinye (5.00*), John_x (5.00*), MARK (5.00*), Nefrete (5.00*), Nestor (5.00*), Urilis (4.50*), Ymir (5.00*)

Komentáře ⇓

Pro přidání komentářů je třeba se nejprve přihlásit.

Vypisuje se 20 z celkem 25 příspěvků1 2

enca - 4. ledna 2011 00:15
enca

Tohle všechno absolutně postrádá smysl.
"Použijeme-li k dobrému cíli špatných prostředků, přestává být cíl dobrý." - Karl Marx.

Gran - 27. prosince 2010 20:37
Gran

Plumm 27. prosince 2010 20:16

Nepatří, ale nemůžu nezareagovat. =))

Nechci se s tou teorií přít (byť její reálná a tebou zmíněná funkčnost je pochybná), hlavně se snažím říct něco jiného - a nevyznělo to tak, protože jsem tyto termíny použil tak, jak je dnes z lenosti používá kde kdo.
Jde spíš o to, že každý z těch temperamentů se dá popsat souhrnem nějakých vlastností (mezi něž patří např. "introvertní" u Melancholika), přičemž lidé sami jsou různě namícháni z těchto vlastností často bez ohledu na to, pod jakou skupinu tyto vlastnosti spadají. Resp. je tam na to ohled a pokud má člověk vlastnost z jedné skupiny (temperamentu), dá se předpokládat, že bude mít i další vlastnost z této skupiny (tj. je větší pravděpodobnost mít vlastnost ze stejné skupiny než např. ze skupiny protější), není to ale pravidlem.
Tedy tím "klidně někdo může být cholerik-flegmatik" jsem chtěl říci, že není nijak neobvyklé, že jeden člověk má mezi svými charakterovými vlastnostmi dvě, které jsou, co se jejich zařazení do Hippokratových temperamentů, "protiležící", protože tohleto temperamentové zařazení není tak striktní, aby měl každý člověk všechny své charakterové vlastnosti 100% z jedné skupiny. (A vsuvka, IMHO je podstatná část lidí namíchaná ze všech temperamentových skupin (byť z některých mají jen promile), většina lidí pak ze 3 skupin.)

Ano, když jsem řekl, že někdo je "cholerik-flegmatik" či "sangvinik-melancholik", vyjádřil jsem se laicky a nepřesně, ale vzhledem k tomu, že se to již ve výše popsaném významu v laické společnosti běžně používá, neviděl jsem v tom problém. Ostatně to bylo i rychlejší. Tenhle post vlastně jen vysvětluje význam jediné věty - a podívej se, jak je dlouhý. ;)

Plumm - 27. prosince 2010 20:16
Plumm

Gran 25. prosince 2010 13:49
"klidně někdo může být "cholerik-flegmatik" či "sangvinik-melancholik"".
No to právěže nemůže, přestože si to každej myslí;)

Jestli tohle rozdělení temperamentu chceš popřít, tak samozřejmě můžeš, ale pouštět se do křížku s funkční a 2 tisíce let starou Hippokratovo teorií je trochu hardcore:) Jestli to popírat nechceš a chceš jenom říct, že (například) přestože někoho nic nerozhází, umí se čas od času i pořádně nasrat, tak musíš používat jiný termity, páč "flegmatik", "cholerik" atd. mají svoje jasný zařazení v rámci týhle jedný konkrétní teorie a rozhodně se nima nedá rozhazovat na všechny strany a kombinovat je podle nálady, jak maj všichni ve zvyku:)

"melancholika nedefinuje jen to, že je introvert"
To je sice pravda, že ne jen to, ale žádnej jinej, než introvertní melancholik neexistuje:) Cholerik se samozřejmě občas díky svýmu labilnímu temperamentu považuje za melancholika, ale to nic nemění na tom, že se za něj považuje blbě:) A podobně.

Ale to sem asi nepatří co?:))
http://plumm.cz/

Amunak - 27. prosince 2010 12:06
Amunak

kucik 25. prosince 2010 15:53
AFAIK E* je regulár, *je wildcard.
🐺

Nefrete - 26. prosince 2010 22:24
Nefrete

Smazán spam.
Odpusť jim, neboť nevědí, co činí.

kucik - 25. prosince 2010 15:53
kucik

Amunak 23. prosince 2010 20:22

To je wildcard a né regulární výraz, barbaři :P. Ale jinak vtipné (míněno debata) :)
Básníci krve / básníci šílenství / básníci výsměchu / básníci beze slov.

Gran - 25. prosince 2010 13:49
Gran

Plumm 23. prosince 2010 18:56

Tak nikdo nejsme dokonale zařaditelný, že, a melancholika nedefinuje jen to, že je introvert, tj. není problém v tom, aby měl někdo "od každého něco" (samozřejmě tak, aby se to mezi sebou nebilo)... pak klidně někdo může být "cholerik-flegmatik" či "sangvinik-melancholik".

MARK - 23. prosince 2010 20:25
MARK

Plumm 23. prosince 2010 18:56
"Ono to je asi spojeno právě s tím, že jsem extrovertní a již zmíněná melancholička."

Mýslím, že chápu co chtěla Eiris říci. Sám bych se označil jako melancholika a silného introverta, nicméně na veřejnosti i přes to působím spíše dojmem extroverta. Jakkoliv to zní divně a protimluvně, lépe to říci nejde.
*Nejasné klikyháky.*

Amunak - 23. prosince 2010 20:22
Amunak

Plumm 23. prosince 2010 20:02
Hmm, to je pravda. Ale vžilo se to.

Ještě jedna věc, E*. Nechápu, jak jsi mohla brát můj před-předchozí příspěvek jako urážku. Byl to jen příklad užití znaků E*. Vůbec nic jsem o tobě netvrdil, takže tě logicky nemělo co urazit. A víš co nechápu víc? Že jsi to řešila s adminem a nenapsala mě.

Ještě přepis zprávy bez oné "urážky", kdyby někoho zajímalo, na co reaguje Plumm.

E* je v podstatě využití regulárního výrazu. E protože nick obou slečen začíná na E a hvězdička je zástupný znak pro cokoliv.

Když třeba nevíš, co která provedla, -------------------------------------- napíšeš E*.

🐺

Nazir - 23. prosince 2010 20:05
Nazir

Plumm 23. prosince 2010 20:02
Přesně, můžeme si o tom myslet co chceme, můžeme nesouhlasit, ale to je tak jediné... Je to skutečně terminus technikus pro hromandné označení obou sester. Nehledej v tom nic, natož logiku :)
Oko za oko... a svět bude slepý.

Plumm - 23. prosince 2010 20:02
Plumm

Amunak 23. prosince 2010 19:25
No když se to "čka" vztahuje k "E" - Éčka - tak tam zas nemá co dělat ta hvězdička:) Nonic, jen jsem jako nezasvěcenej vůbec nevěděl o co jde, dík:)
http://plumm.cz/

Amunak - 23. prosince 2010 19:25
Amunak

Plumm 23. prosince 2010 19:15
E*čka je množný číslo od jedný E* :) abys nemusel psát Eiris a Erinye...
🐺

Plumm - 23. prosince 2010 19:15
Plumm

Eirisčka/Erinyečka...WTF?:D Nechápal jsem hvězdičku, protože jsem myslel, že tam chybí konkrétní jeden znak a zaboha mi to nedávalo žádnej smysluplnej výraz, teď pro změnu nechápu "čka". Tvoje E* je jasný, v článku ale stojí E*čka a to mi jasný neni:)
http://plumm.cz/

Plumm - 23. prosince 2010 18:56
Plumm

"Ono to je asi spojeno právě s tím, že jsem extrovertní a již zmíněná melancholička." - Nic takovýho neexistuje btw;) Melancholik je labilní introvert, zatimco extrovert je buď cholerik, nebo sangvinik. Takže si vyber, oboje dohromady nefunguje:)

Doplňující otázka: Co to je "E*čka"? Nevim vůbec o co de.
http://plumm.cz/

Nazir - 20. prosince 2010 20:53
Nazir

murthags 20. prosince 2010 01:48
Bylo to za nepovolený doping - multivitamíny nebo multiužívání. Samozřejmě nespravedlivej konstrukt, žejo...
Oko za oko... a svět bude slepý.

murthags - 20. prosince 2010 01:48
murthags

Nečetl jsem si to moc detailně, ale dostala jsi ban jenom za jméno účtu? jinak proti rybám nic nemám, chutnají skvěle :D
http://4.bp.blogspot.com/-HrxSy0sjtFw/UYAKNLdvlwI/AAAAAAAAAeI/wIlghyI-IUs/s1600/double+fuck+off.gif

Eiris - 19. prosince 2010 17:20
Eiris

Zrovna jsem dneska uklízela pokoj a nevěděla co se starým akváriem (Tedy jestli to vůbec je akvárium) (Asi 12 let bylo na dně jedné poličky, předtím v komoře) A protože mám v rohu pokojíku nevyužitou poličku, stejně jako nevyužitou 15w světlo na velké akvárium, trochu jsem zaimprovizovala, z osvětlení akvária jsem si udělala lampičku a z akvária jakousi dekoraci. Vcelku mi to krásně oživilo jinak hluchý roh pokoje...

http://www.aragorn.cz/map.php?id=3133
(Pardon, ale foťák na noťasu toho více asi nezvládne)...

Jinak jediným obyvatelem je aktuálně právě ta Egeria (Kytka uprostřed) Dneska sem totiž čistila akváriím vodu a musela sem ji prostříhat, hrozně roste. Dvě sem přesadila na nová místa k rybkám a tenhle trs si vzala jako pokus na mini akvárium...
***___Vymýšlím něco vtipného a inteligentního, co sem napíšu___***

Nestor - 19. prosince 2010 14:04
Nestor

Luxusní rozhovor. Skvěle kladené otázky :)
Hráč roku 2010 - Vítěz AT´10 (DrD)

Eiris - 17. prosince 2010 19:31
Eiris

PS: Nazir
Pochválíme si to ***** ne? xD
***___Vymýšlím něco vtipného a inteligentního, co sem napíšu___***

Eiris - 17. prosince 2010 19:26
Eiris

Assassins

No, nevím jestli to spadá do stavu "Věřím" Nebo do kolonky "Nadpřirozené" Aleje asi dost *Drobností* Které současná věda nedokáže vysvětlit a které považuji za možné, nebo pravděpodobné. Ale to jsou jen drobnosti, takové malá Akta-X, než aby se to dalo srovnat s něčím, jako je víra v boha nebo ono zmíněné UFO...

Takže asi namátkou:
Existují třeba různé názory na stavbu pyramid, na podobnost kultur třeba Egypta a Mayů či Jihoamerických indiánů. Otázky ohledně třeba jejich techniky. Takže ač nevěřím, že by to mělo být mimozemského původu, věřím třeba v to, že to mohla být technologie mnohonásobně přesahující stupeň, jaký jim dnes přisuzujeme. (Ale za předpokladu, že se to dá racionálně vysvětlit) Například beton je znovuobjeven v 19.století, ale znali ho i Římané. Stejně tak, jako Řekové měli teorii, že země je kulatá a obíhá kolem slunce (Tedy tam těch teorií bylo několik v různých stupních) Takže v to co věřím, snad lehce nadpřirozené, je to, že o starých civilizacích víme zatím jen malý zlomek. A aniž by jim ty znalosti dali mimohvězdní návštěvníci, nejspíše věděli o jistých aspektech světa možná i víc, než víme my nyní...

Ono to teď asi vyznělo spíš jako dějepis, ale já to beru jako víru, že to, co se událo kdysi, třebaže zní přitažené za vlasy, může nám znít fantaskně, třebaže to je na reálném základu...
Například:

Potopa světa, proč by onou potopu, což je nyní již asi známá teorie, nemohlo být zaplavení území, jenž je dnes Černým mořem, po protržení pevninské hráze Bosporu a Dardanel? Prostě legenda, jenž nejspíše má reálný základ...

To samé třeba stavba pyramid. Nebo draci? Podle jedné teorie prostě dračí kostra nebyla nic jiného, než zkamenělý pozůstatek dinosaura. (O zabití draka, už to je jiná) Takže co si asi mysleli středověcí lidé, když by někdo nalezl kostru nějakého dinosaura (Což spojeno s tím, že většina legend je spojena s východem, není tak nemožné, protože Asií vedla hedvábná stezka a Gobi a okolí je častým nalezištěm koster)...

Takže uzavřeno:

Věřím v draky, věřím v potopu světa, věřím v plno legend, jenž se snad zdají naprosto fantaskní, ale mohou být nějak tu více, tu méně racionálně vysvětleny...

Nepůjdu asi lovit Yettyho, ale třeba obrázky z Afriky, kde domorodci popisují tvory podobné dinosauru, nebo podobné legendy. Těm věřím...
(Jak kterým samozřejmě)...

Ty záměrně komerční a aktuální, právě jako profláklý Yetty či Lochneska, asi ne. Ale právě ty záhady minulosti, těm ano...
***___Vymýšlím něco vtipného a inteligentního, co sem napíšu___***

Vypisuje se 20 z celkem 25 příspěvků1 2


↑ navigace

Záložková navigace

Galéria (fantasy)
Resize (tmavý)
Light (světlý)