Esti the Esti člověk jenž chce změnit svět (1. strana) | Články - Aragorn.cz



Články

Esti the Esti člověk jenž chce změnit svět

Autor : Tyky   1. července 2007   Postavy
Příběh postavy jenž hraju na rozcestí možná někoho zaujme co dělal než jste ho potkali

Za dlouhých temných večerů se povídá příběh o muži chodícím ve tmě v černém zabíjejíc každého, kdo se mu postaví do cesty. Co je na tom pravdy? To vám poví tento příběh.
Vše začalo v noci kdy se narodil chlapec. Malý, neobyčejný chlapec. Nikdo si to nepamatuje, ale narodil se. Začátek jeho života je plný strádání a nepříjemností od zabití matky, po chycení při loupežích. Ošklivý život a ten byl jako předzvěst něčeho o čem se povídalo dlouhá léta jako povídky a horory pro nezbedy. Důležitý zlom začíná až v jeho osmnácti letech kdy odchází z města Mirfan jako úlisný mužík, kterého nemají rádi snad všichni, protože je bystrý, zrádný a hlavně vytěží ze všeho všechno. Cesty jsou dlouhé a mnoho se vypráví o lidech, které potkal... Na těchto cestách zjišťuje že svět je parchant proti kterému můžete bojovat jen nečestností a vraždami. Každá z těchto cest ho něco naučila od poznávání základů magie až ke způsobům zlodějských gild. Stává se z něj stín, samotář, který využívá lid.
Cesty vedou mnoha proháklinami a tak se Esti dostává do mrtvé země daleko od obyvatel. Do pustiny plné nemrtvých, nekromancerů, temných theurgů a jiné havěti. Nachází tam mistra Poreiluse, mocného kouzelníka, který mu poodhaluje umění a dělá z něj svého žáka.
Roky učení muže proměnili, ne duši, protože ta byla černá už když přišel, ale jeho vzezření. Za pár let vyrostl díky lektvarům o dvacet centimetrů (190cm dnes), kůže dostala barvu špinavého sněhu a vůbec zhubl tak, že jste mohli zahlídnout články jeho prstů. Stal se z něho albín. Vlasy ztratily barvu a duhovka se stala šedou. Temný plášť s kápí měl zakrývat to co ostatní nechtěli vidět a kosa jenž držel, ukazovala na jeho moc nad duší.
V té době svoje učení ukončil. Neuměl toho tolik, ale chtěl poznat víc, chtěl vyzkoušet to co ostatní ani neokusili. Sílu života proudící žilách a smrt kolemjdoucích. Přál si vidět strach měšťanů, když bude procházet ulicemi. Vidět, jak budou ustupovat a jak se na jejich obličejích budou objevovat zajímavé grimasy.
Cesta byla dlouhá a tak se dostává do Království Hardron a nechává se najmout jako kat v mučírně. Dozvídá se stále víc o anatomii těla a jak dělat bolest. Toto mu však nestačí pořád chce víc a tak hledá nové obzory a zážitky. V této době přichází povídka jak na Orionském poli. Tehdy viděli vojáci nad bojištěm v západu slunce pochodující smrtku, jak čeká až zemřou...
Přeje si být slavný, neví jak, ale chce to. Celé generace si ho musí pamatovat kdo byl a že tu žil, co udělal a jak to s ním dopadlo.
A opravdu si začal plnit svůj sen. Tato postavička si začala hrát šachy s vládci okolních států. Začínají války a pustošení. Nářek se roznáší po okolních územích a nikdo neslyší nic jiného. Jen někdy zaslechnou smích postavy s kosou nad hořícími ruinami měst a vesnic, který přehlušuje vše ostatní. Jeho plánem bylo nechat lidstvo se samo zahubit jeho vlastními zbraněmi. Tím by nastolil místo chaosu a smrti. Pozval by do něj přátele nemrtvé a bývalé mistry, kterým by pak vládl. Zakládá svůj klan Ruka pravých. Klan posluhovačů a oveček jenž mu pomáhají. Lidé jenž ho poslechnou a nebudou se ptát proč.
Esti ale již přichází i do tohoto kraje a chce dodělat co započal. První cíl budou hrdinové, ne je zabít, ale získat je na svou stranu. Tato postava však ví, že vždy se nepřidají a někdo se mu postaví. Nebojí se těchto bláznů. To on nechal lidstvo se hubit. Dnes má moc o které se lidem kolem něj nikdy ani nesnilo. Přidejte se na mou stranu nebo už nespatříte světlo slunce tak zní jeho moto. Tím se bude řídit. Snad se nestane to co on zamýšlí. Snad se mu někdo postaví, aby zavládl mír a klid. Vy velcí hrdinové, vás prosím, zastavte jeho řádění. Národy vás potřebují tak je nezklamte. S Estim totiž přichází doba temna.

Další články v kategorii Postavy:

Komentáře ⇓

Pro přidání komentářů je třeba se nejprve přihlásit.

Vypisuje se 5 z celkem 5 příspěvků1

Laethé - 31. srpna 2008 02:54
Laethé

Líbí se Vám tato postava? Nominujte ji do právě vznikajícího tištěného Aragornského sborníku!

http://www.aragorn.cz/diskuze/aragornsky-sbornik/

(omlouvám se za reklamu, ale nominovaných postav je zatím žalostně málo)
Jsem anděl / co Tě dostal na povel / ale mám-li Tě vzít do nebe / chci z toho něco pro sebe / mám rád řeč těl / a v kapse lubrikační gel / tak mi namaž perutě / a já do nebe vemu Tě. (Xindl X - Anděl)

Alatrej - 15. září 2007 13:20
Alatrej

no to je slabíhodně slabí tak tenhle čánek stojí za starou bačkoru ten je na topení v kamnech tu hrůzu to se nedá nazívat článkem tak tenhle článek spíše hrůzu je vidět že to odflákl tohle je propadák čekal jsem že když to má trojku takže to za něco stojí ale tohle to za skoro nic nesojí tahle hrůza zatubych se ani nevimlouval tohle je důkaz tentočlánek je propadák a patří do zběru!!!
Keci keci kecičky mám už stoho botičky :)

Allizea - 1. července 2007 20:52
Allizea

hater 1. července 2007 20:49
Díky...je mi dneska hrozně. ( včera bujará oslava a ještě ted mi je z toho zle,)

Nechtělo se mi toho moc psát, ke všemu mi to moc nemyslí, takže si to dobře vystihl :) a kdyby si to napsal o pár vteřin dřív ulehčil bys mi práci myslet :D ale to nic :D
Dum Spiro, Spero.

hater - 1. července 2007 20:49
hater

Líbí se mi koncept postavy. Jak je postavená a že vyvolává konflikt.

Nelíbí se mi styl, kterým je to psané. Na konci to skoro vypadá, jako kdyby mluvil nějaký vypravěč, který vyzývá hrdiny k útoku proti postavě. Na začátku mi to spíše přišlo, jako kdybychom četli nějaký zaprášený pergamen.
Celý druhý odstavec bych proškrtal a napsal úplně jinak. Přímo mně to bije do očí :-)

Charakter je popsán dostatečně, takže si člověk umí představit, co asi ona osůbka dokáže. Životopis je probírán podrobně, ale zároveň přílíš obecně. Autor se například zmiňuje na začátku o krádežích, ale myslím si, že lepší by bylo uvést konkrétní případ. Proč kradl, co ho k tomu vedlo, jaké byly okolnosti, kdo jej chytil a proč. Jak jej potrestali, kdo jej potrestal a jak se mu postava pomstila ( :-) ).
Tedy tohleto poslední není ani tak nutné, protože charakter mi přijde zřejmý, ale mně osobně se líbí, když můžeme během vývoje (životopisu) sledovat proč je postava taková, jaká je.

Bohužel vzhled je velmi roztříštěný, takže si představuji dotyčného jako smrťáka s kosou. V tomto případě to ale možná ani není na škodu, protože každý si může doplnit co uzná za vhodné.

Možná to vypadá, že tu postavu hodně kritizuji, ale její jádro je pěkně napsané. Věřím, že autor má přesnou představu, ale mít svou představu a popsat ji někomu jinému je rozdíl :-)

Allizea - 1. července 2007 20:47
Allizea

Tak...
Můžu tě teď ujistit, že sem to přelouskala celé.
Ano, je to lepší, ale stále je tam tolik nedostatků.

Chybí mnoho čárek, občas se ve větě zaškobrtnu, jelikož něco nepochopím či mi to vyzní špatně. Občas je už náznak trochu té hrátky se slovy.
Vcelku dobrý námět, ale ještě je tam mnoho amnoho nedostatků, ale je to opravdu už lepší než ta předešlá postava ;)

Tady bych dala..mno asi 3 dropky
Dum Spiro, Spero.

Vypisuje se 5 z celkem 5 příspěvků1


↑ navigace

Záložková navigace

Galéria (fantasy)
Resize (tmavý)
Light (světlý)