Fíííha Deníček II (1. strana) | Články - Aragorn.cz



Články

Fíííha Deníček II

Autor : Emiel   18. září 2008   Povídky
Ze zápisů drzého zloděje
Fíííha Deníček II Ze zápisů drzého zloděje

Pamatuji si, jako kdyby to bylo včera, co jsem se probudil v toku nějaké řeky. Jak jsem se tam dostal, mi je záhadou. Pamatuji si jen to, že jsem v jedné krčmě slavil zdárný konec jednoho úkolu a v tom se zvedla zem a prudce mne udeřila do hlavy.

Následně jsem plul a plul. Nu a pro změnu zase plul.

Probral jsem se, jak už jsem říkal, uprostřed řečiště mělké říčky pouze v botách, kalhotách a košili. Ovšem, co má paměť sahá, míval jsem ještě koženou vestu, nadutý měšec, krásný meč a jiné cennosti. Mnu což, okradli mě a s tím už nic neudělám. A vida! Našel jsem i dýku. Ještě, že mě neprohledali pořádně.

Každopádně, zamířil jsem ke břehu u nějakého města.

***

Zajímavé… Jak jsem za jednu noc mohl uplout pomalu 100 mil? Jak jsem se sakra dostal do hlavního města Sedarského knížectví?!

Na druhou stranu…

No hurá, tady mě neznají. Dokonce se mi podařilo nalézt malý váček s penězi. Pravda, nalezl jsem ho v kapse nějakého pána, ale jemu to stejně nevadilo. Lépe řečeno – nevšiml si.

Bylo to poměrně krásné město. Krásně jsem se v něm ztratil a zmizel.

Odsublimoval jsem k nejbližší hospůdce na náměstí. Ovšem, jak jsem mohl čekat, městská garda je v blízkosti různých hospod a špeluňek známá častým výskytem. Samozřejmě že ten gardista, co se tam poflakoval, dostal ten nejlepší nápad, co mohl dostat. Začal mě obtěžovat. Co jsem měl dělat? Chtěl po mně nějakou daň či co. Nu, popovídali jsme si a místo daně jsem ho pozval na pivo.

Během hovoru nad korbelem zlatavého, pěnivého a výborného moku jsem se dozvěděl pár zajímavostí.

Asi se tu zdržím.

Jedna informace mne ale přeci jen děsí. Proslýchá se, že je zde přítomen zaklínač. Z těch mám trochu strach, když jsem částečný lykantrop. Ovšem o tom pomlčte, nerad se tím chlubím. Ba co, možná se za to i stydím. Největším důvodem je ale to, že pak na mě lidé nepěkně nahlížejí.

Teď si vzpomínám! Já se vám ani nepředstavil. Jsem Siltan, první toho jména. Ninja z hor Iga. Mladý umělec, špion a vrah. To vše jen díky mým skvělým vlastnostem. Nemyslete si ale, že jsem namyšlený.

To už ale odbočuji. Vrátíme se raději zpět.

Po hovoru s tím milým gardistou jsme se rozloučili a on šel na obchůzku. Asi si šel na někom vydělat.

Rozhlédl jsem se po přítomných, a co jsem to neviděl. Slušivý pláštík v modré barvě na zadních partiích lehce zaprášen. I jako velký kavalír jsem přistoupil, nabídl se, že plášť očistím a té dámě pomohu. - Časem jsem se dozvěděl, že to byla kněžna. – nemyslím si, že jí to nějak moc vadilo. Spíše se to nelíbilo muži se zrzavou kšticí a nepěkně vyhlížející jizvou přes oko. Působil lehce autoritativně, jako muž zvyklý velet.

Dal jsem se s ním raději do řeči, abych zjistil, co se mu nelíbilo. Pozval jsem ho na žejdlík a hned pookřál. Ve svých úvahách jsem se ani moc nesekl. Ten muž byl velitelem knížecích vojsk.

Zajímavá hospoda, potkal jsem tam poměrně dost vysoce postavených lidí. Název té hospody jsem si musel zapamatovat. HuS, zajímavé místo.

Poněvadž se mi začalo zdát, že, ač sám už abstinent, jsem v té hospodě už příliš dlouho. Slušně jsem se rozloučil a opustil ta místa, kde se lidé dostávají do stavu nevědomí konzumováním tekutin obsahu lehce i více alkoholického.

Chtěl jsem navštívit místní sídlo šlechtické smetánky.

Cestou jsem zahlédl kata, jak má za pasem důtky a obdivuje šibenici. Nemám katy rád, tak jsem si z něj lehce vystřelil. Přišel jsem k němu a zabavil ty důtky. Samozřejmě je chtěl zpět, ale já byl zlý a nic jsem mu nedal. Hihi.

Vykračoval jsem si, točil důtkami v ruce a usmíval se na všechny kolem. Takto jsem došel až k sídlu knížecího dvora.

Měl jsem štěstí, zrovna se zavírala brána, tak jsem se vmísil do vzduchu a vnikl dovnitř. Běžně bych se vmísil do davu, jenže o dav bylo nouze.

Vykračoval jsem si po nádvoří, když jsem zahlédl dvě milé dívky v slušivých šatech s holemi v rukou. Obě s potutelnými úsměvy zamířily přímo ke mně. Ani se jim nedivím, určitě se tam chudinky moc nudily. Předal jsem jim důtky e slovy, že to kat někde vytrousil a nejspíš to bude hledat. Následně jsem se chystal pokračovat v obchůzce. Jenže něžná ruka jedné z čarodějek usedla na mé rameno a tím jsem ustrnul v pohybu. Následovala věta, že prý mne musely prohledat. Nevím proč, ty potutelné úsměvy mi byly příjemné. Tedy, s mým laskavým svolením (bez něj by to asi nebylo moc příjemné), se jaly své činnosti.

Roztahují mi ruce a ručka s důtkami si pomaličku hledá cestu po mém těle. Pomaličku od hrudi přes boky až po různé jiné partie. Ručka s důtkami je následována slídivou rukou i druhé čarodějky. Připadá mi to spíše jako osahávání než prohledávání. Ale co, je to příjemné. Mhm. No, myslím, že kdyby opravdu šacovaly, tak tu dýku najdou.

Zrovna jsem se chystal ty milé čarodějky pozvat na večeři, když tam přišel muž s nasupeným výrazem s modrým železářstvím na sobě. Sakra! Kníže! Proč tam přišel zrovna v tak blbý okamžik? Navíc mě chtěl napřed zabít, pak vyhodit a nakonec jsem ho donutil otevřít mi bránu. Alespoň malá msta za to vyrušování. Pan kníže si zahrál na majordoma.

Co naplat, musel jsem jít. Cestou jsem přemýšlel a stále vzpomínal na ty čarodějky. Speciálně na jednu, její doteky mi byly příjemné a její úsměv mě okouzloval. Musel jsem zjistit její jméno…

Ponořen do úvah jsem si ani nevšiml podivné dvojice jdoucí naproti mně. První byla dívka a druhý byl muž, který vypadal jak reklama na hlad.

Zastavil jsem se a čekal, jestli půjdou dál. Jenže oni stáli a vyzývavě na mě koukali. Nakonec se mě ten muž zeptal, jestli si nechci s tou dívkou užít. Proč ne? Řekl jsem si a vyšel jim vstříc. Pak se setmělo.

Probudil jsem se. Prohledal jsem se. Zjistil jsem, že jsem bez peněz, tak jsem tedy šel vydělávat. – Tedy jsem přišel do hospody, dal si s gardistou pivo a okradl hostinského o nějaké ty drobné.

Nějak jsem měl chuť jít provokovat knížete a při té příležitosti opět potkat ty milé čarodějky. Alespoň jednu z nich. Proto jsem opět vyrazil směrem do pevnosti.

Došel jsem k branám a vyrojila se mne armáda. Dobře, nebudu to zveličovat. Vyrojil se kníže, velitel armád a asi dva vojáci. Oni se ani tak nevyrojili, jako vypadli z brány a ne na mě, ale kolem mě.

Prošli kolem, já nějak okomentoval stavy jejich vojsk, kníže zbrunátněl a já se radši vypařil.

Bezcílně jsem se protloukal krajinou, když mne do uší praštil zvuk. Zvuk lítého boje. Já, mladý a zvědavý jsem vyrazil tím směrem. Ne, že bych chtěl bojovat, to ne, ale chtěl jsem se mrknout. Následně jsem z dálky skutečně pozoroval boj. Boj knížecí skupiny v čele se zaklínačem, jak bojovali proti sado-maso dívce se skupinou rozkládajících se stvůr. Asi nějaká death metalová skupina.

Každopádně ze zaklínače mě polil pichlavý pocit strachu a já se raději nepřibližoval. Stejně. Z dálky byl hezký a hlavně bezpečný výhled.

Po boji jsem se odporoučel do luhů a hájů, uculujíce se při tom.

Někdy k večeru jsem si to zas razil směr město. Pozoroval jsem, že tam byla nějaká sláva. Chyba, ona to poprava. Trochu jsem se prve sekl. Štěstí mi ale přálo a mně bylo znovu dovoleno spatřit ty dvě květinky učení magického. Byl jsem rád, že jsem zas potkal ty mile se usmívající dívky a ony mne nejspíše rády viděly také.

Zapovídali jsme se spolu. Čas ubíhal pěkně, ale pak si ten otravný kníže vyžádal jejich pozornost… Blbec.

Zase jsem se mu tedy pomstil. Když pozoroval popravu nekromantky, která se nakonec stejně neuskutečnila, tak jsem se mu nestoudně opřel o ženu. Ona se otočila a prohodila něco ve smyslu toho, co si to dovoluji. To už se kníže otáčel. Následovala má odpověď, že když jsem jí oprašoval zadek, tak jí to příliš nevadilo. Na tu poznámku kníže zrudl. Tasil meč. Rozběhl se a já si s ním dal kolečko kolem náměstí. Právě tak po tom kolečku ho to přestalo bavit a já se málem udusil smíchy.

Navíc byl úžasný paradox, když mě potom kníže sám najal na vraždu jedné své dávné milenky. To jsem následně provedl, i když mě to moc nelákalo. Daleko větší zábavou bylo provokovat knížete a flirtovat s čarodějkami.

Také jsem se k tomu vrátil a díky mnoha získaným známostem mi to i šlo – to provokování. Sám velitel armád už mě na potkání pouštěl do pevnosti, kde mě následně kníže vyhodil a hrozil popravou a tak dále…

Později k večer jsem se zapovídal s partičkou žoldnéřů. Zrovna uprostřed hovoru jsem zaslechl, jak někdo křičí, že kníže je mrtev. Z legrace jsem pronesl, že teda nyní budu vládnout já. Jenže ti žoldáci to vzali vážně a provolali mě knížetem. Hihi. Byl ze mě šlechtic.

Ne na dlouho.

Naběhla na mě z rána, naštvaná to dáma. Kněžna s vějířem a pohledem vražedným.

Nečekal jsem to, tak jsem použil zlodějskou strategii a utekl do lesa. Kněžna mi v patách. Tam mě praštila a těžce ublížila na zdraví.

Podřízla mě.

Za den jsem se probudil a radši se rychle zdekoval neznámo kam, ale hlavně pryč. Tady mi ubližovali.

Jen pro vysvětlení, že jsem nezemřel. Jsem přeci částečný Lyon a dokážu se regenerovat.

Takže nyní jdu svou cestou pryč a jediné, co mě mrzí je to, že jsem se nestihl rozloučit s těmi čarodějkami. Ale ta jedna… Hmmm… asi mám důvod se vrátit a zeptat se jí na jméno a jestli půjde na večeři. Hihi. Jsem bláznivý zloděj.

Další články v kategorii Povídky:

Kdo hodnotil článek Fíííha Deníček II?
agarwaen, Anael, apophis, Bejdouzus, Billie, Blanche, Garivandras, Grom, janosjanos, kapitán Lebka, Kasparek, kucik, Linda, Luelle, Mirael, Moskov, petoun, Rimmer, Saia (4.00*), Saltzhornia, Sidar, Sirriel, šnek, Swann

Komentáře ⇓

Pro přidání komentářů je třeba se nejprve přihlásit.

Vypisuje se 17 z celkem 17 příspěvků1

Emiel - 31. října 2008 21:57
Emiel

Grom 31. října 2008 19:16
Říkáš ty...Kdybys nebyl tak zaslepen....
A tímto to končím, už to není diskuze k příspěvku ,ale přechází to jen do hádky...
Muž bojuje za různé věci. Za vlast, přesvědčení, přátelé, pro slzu na tváři milovaného dítěte. Já osobně bych se rval s vlastní matkou za tunu peněz, fešný hodiny a francouzský porno.

Grom - 31. října 2008 19:16
Grom

Emiel 29. října 2008 21:56
Já tu nejsem ten, který není schopen adekvátní argumentace.
Neodsuzujte masturbaci! Je to SEX s tím, koho máte nejraději.

Emiel - 29. října 2008 21:56
Emiel

Grom 26. října 2008 15:48
Když ti dojdou argumenty, tak vždycky začneš napadat protivníka? ;)
Muž bojuje za různé věci. Za vlast, přesvědčení, přátelé, pro slzu na tváři milovaného dítěte. Já osobně bych se rval s vlastní matkou za tunu peněz, fešný hodiny a francouzský porno.

Grom - 26. října 2008 15:48
Grom

Emiel 23. října 2008 21:26
V tom případě máš omezené prostory chápání. No nic řekl jsem, co jsem chtěl a nemám potřebu se tímhle výtvorem dál zaobírat.
Neodsuzujte masturbaci! Je to SEX s tím, koho máte nejraději.

Emiel - 23. října 2008 21:26
Emiel

Zrovna Aragorn nevyužívám jako rubrikovýserver. Na to mám dracidoupe.cz, tam jsou kritiky konstruktivnější a věcnější...
Ovšem vnucování vlasntího názoru je proti všem pravidlům svobodné volby. Ničí to už tak dost pošramocený systém hodnocení zde...
a vyjádřil si se jen k jedné věci... Nic jiného si nepsal... Jen a pouze si poukázal na pár problémů ve stylistice..
Ovšem musím říct, že je to mnohem více než jsem čekal...
Muž bojuje za různé věci. Za vlast, přesvědčení, přátelé, pro slzu na tváři milovaného dítěte. Já osobně bych se rval s vlastní matkou za tunu peněz, fešný hodiny a francouzský porno.

Grom - 21. října 2008 01:59
Grom

A není pravdou, že lidi hodnotí podle toho jak se jim to líbí či jak je to dobré. Zrovna na aragornu se rozjel prapodviný systém pochlebovačství a nekritického hodnocení od přátel. Což ve finále není zrovna dobrou službou.
Neodsuzujte masturbaci! Je to SEX s tím, koho máte nejraději.

Grom - 21. října 2008 01:56
Grom

Emiel 20. října 2008 20:35
I popis toho co se dělo se dá vylepšit. Mluvíš o právech a já využil to své. Sestřelit dolů něco, co je podle mě jen trapný kýč. Nepotřebuji si na nic zvykat a v tohmle případě není ani důvod proč to dělat. Jestli jsem se podle tebe vyjádřil jen k jedné věci, tak máš asi problém se čtením. "Dějově jsem nic udělat nemohl?" Bohajeho všechno se dá přikrášlit a nějak vyšperkovat. Jestli tohle dle tvého názoru ne, pak se nabízí otázka, proč psát záznam ze zcela nudné hry?
Neodsuzujte masturbaci! Je to SEX s tím, koho máte nejraději.

Mirael - 20. října 2008 20:53
Mirael

Mě se to líbilo,možná proto, že znám autorův styl psaní a zamlouvá se mi.Dávám 4,5*
Smutným údělem králů a krásných žen je, že v davu lichotníků, který je obklopuje, nemohou rozeznat přítele.

Emiel - 20. října 2008 20:35
Emiel

Prakticky ses vyjádřil pouze jediné věci. Nemám na tom co komentovat...
Dějově jsme to jinak udělatn emohl, když je to záznam ze hry, to zaprvé...
za druhé:
některé výrazy byly tak užívány schválně. Tak nějak to bylo takovýmhle stylem zamýšleno... Záleží, jak se to komu líbí a co ne...

I když musím uznat, že některé stylistické chyby se tam vyskytují a něco mohlo být jinak... Ovšem to už je teď jedno...

Máš zvláštní systém hodnocení, to nepopírám...
I když chápu, žes hodnotil, jak si Ty mylsíš, že to má být hodnoceno...tedy abys to srazil...
Ještě, že tu existuje právo svoboné volby hlasu a ty se do toho nemícháš... *ironie*
Příště prosím hodno´t, jak si mylsíš sám, že to má být a ne schválěn nejnižší, abys to srazil... Když se to někomu líbí víc, tak prostě hodnotí jinak. .Lidi mají různé názory a zvykej, že ten tvůj není vždy správný...
Muž bojuje za různé věci. Za vlast, přesvědčení, přátelé, pro slzu na tváři milovaného dítěte. Já osobně bych se rval s vlastní matkou za tunu peněz, fešný hodiny a francouzský porno.

Grom - 7. října 2008 22:10
Grom

Očekával jsem nějaké vyjádření. Souhlas, nesouhlas debatu, když už jsi mě kvůli té kritice tak uháněl.
Neodsuzujte masturbaci! Je to SEX s tím, koho máte nejraději.

Grom - 28. září 2008 19:46
Grom

Bylo to poměrně krásné město. Krásně jsem se v něm ztratil a zmizel.

..o se tam poflakoval, dostal ten nejlepší nápad, co mohl dostat.

Zajímavá hospoda, potkal jsem tam poměrně dost vysoce postavených lidí. Název té hospody jsem si musel zapamatovat. HuS, zajímavé místo.

Poněvadž se mi začalo zdát, že, ač sám už abstinent, jsem v té hospodě už příliš dlouho.

Cestou jsem zahlédl kata, jak má za pasem důtky a obdivuje šibenici. Nemám katy rád, tak jsem si z něj lehce vystřelil. Přišel jsem k němu a zabavil ty důtky. Samozřejmě je chtěl zpět, ale já byl zlý a nic jsem mu nedal. Hihi.

Probudil jsem se. Prohledal jsem se. Zjistil jsem, že jsem bez peněz, tak jsem tedy šel vydělávat. – Tedy jsem

Došel jsem k branám a vyrojila se mne armáda.

Boj knížecí skupiny v čele se zaklínačem, jak bojovali proti sado-maso dívce se skupinou rozkládajících se stvůr. Asi nějaká death metalová skupina.


Nahoře máš výběr části z toho nejhoršího, co jsi spáchal ve svém vyprávění.

Mám pocit, že už někde na základní škole se žákům vtlouká do hlavy, že není dobré, aby se ve dvou větách za sebou vyskytovali ta samá slova, natož v jedné větě. Existují přece synonyma ne? Jak již bylo řečeno větná skladba taky dost pokulhává. Vtip s metalistama se do děje vůbec nehodí. Používání Hihi mi přišlo hloupě infantilní. Jako celek je příběh nudný a defakto nenabízí žádnou zajímavou zápletku. Můžeš tvrdit, že kdo nezažil nepochopí,ale to je nesmysl. Kouzlem psaného slova je to, že jím má být autor schopen vtáhnout čtenáře do děje a zaujmout ho.

Hodnocení:
Slohově 2*
Dějově 0,5*

Normálně bych dal 1,5*. Jelikož nesmyslně nadhodnoceno 0,5* Ave
Neodsuzujte masturbaci! Je to SEX s tím, koho máte nejraději.

šnek - 27. září 2008 13:29
šnek

bylo to super hodnotila jsem nejlepší
kolem koní se točí svět

Emiel - 25. září 2008 23:04
Emiel

Konečně alespoň vyjádření...
děkuji, že se obtěžoval, to alespoň okomentovat...
Muž bojuje za různé věci. Za vlast, přesvědčení, přátelé, pro slzu na tváři milovaného dítěte. Já osobně bych se rval s vlastní matkou za tunu peněz, fešný hodiny a francouzský porno.

Moskov - 25. září 2008 22:43
Moskov

Hodnotil jsem 0,5 jelikož mě daný text přišel nudný a větná skladba opravdu nic moc.
Propagandista je jako malíř, který ve svém obraze zdůrazňuje důležité a opomíjí nepodstatné. Realitu je přitom nutno zjednodušit tak, aby jí byli schopni rozumět i ti nejprimitivnější. Joseph Goebbels

Emiel - 25. září 2008 14:28
Emiel

Mohu mít prosbu?
Je tak těžké vyjádřit se i v diskuzi, proč hodnotí lidi tak a tak? Jak vidím, prudce se mi, díky třem lidem snížilo hodnocení. Zajímalo by mě, co se jim nelíbilo..
Muž bojuje za různé věci. Za vlast, přesvědčení, přátelé, pro slzu na tváři milovaného dítěte. Já osobně bych se rval s vlastní matkou za tunu peněz, fešný hodiny a francouzský porno.

Emiel - 21. září 2008 22:57
Emiel

Och, děkuji pěkně :) uctivá poklona od pisálka pouhého.
Muž bojuje za různé věci. Za vlast, přesvědčení, přátelé, pro slzu na tváři milovaného dítěte. Já osobně bych se rval s vlastní matkou za tunu peněz, fešný hodiny a francouzský porno.

Billie - 21. září 2008 14:35
Billie

pekny,libi se mi to!
"čas prolít něco krve," prohlásil Gotrek.Levou rukou si prohrábl mohutný hřeben vlasů,který čněl nad jeho vyholenou,potetovanou lebkou.řetěz v jeho nose slabě zacinkal v podivném kontrasu k jeho šílenému,burácejcímu smíchu. "já jsem trolo

Vypisuje se 17 z celkem 17 příspěvků1


↑ navigace

Záložková navigace

Galéria (fantasy)
Resize (tmavý)
Light (světlý)