FML a konec (1. strana) | Články - Aragorn.cz



Články

FML a konec

Autor : agarwaen   12. prosince 2008   Povídky
Všecho je podle skutečný události. Neni vymyšlený ani trochu. Píšu zde co si myslím a jak to vidím zpětně.

Začíná to někdy šest měsíců po startu školního roku. Život je stereotypní
a vůbec nás nebaví. Škola, spánek, škola, spánek. V tomhle tempu to běží. Potřebujem něco, co dá životu šťávu. Co do něj přimíchá adrenalin, vzrušení a pocit undergroundu. Výslednej koktejl měl bejt to nelepší co jsme mohli udělat. Teď to vidim jinak, ale k tomu se dostáváme. Začínáme s lihovkama. Taková černá fixa smrdící po acetonu. Heh. Je to něco jako první cigareta. Začnete s malym množstvím, ale rozjíždí se to. Takže pár pomalovanejch lamp, vrat a nějakejch dalších železnejch blbostí. Všechny nesou naše nápisy. Je to skvělej pocit když jdete kolem
něčeho, co nese vaše jméno. A můžete se s tim chlubit. Teď vim že je to na nic, ale tenkrát jsem to viděl jinak.

Po čase lihovky nestačí. Vždycky potřebujete víc. Časem se to, co děláte ohraje a potřebujete něco většího. Velkolepějšího. Gigantičnějšího. Šaháme po sprejích. Ze začátku jich je málo, ale přibývaj. Myslíme si, že jsme v tom zběhlí. Zakládáme crew. Crew je banda sprejerů. Parta. Říkáme si FML. Families. Občas to někdo napíše špatně jako FLM což je pak Five lames. Je to jedno. Každopádně si připadáme hrozně drsný.

Po dalším měsící máme celkem 16 sprejů každý barvy. Chodíme na akce a myslíme si, že jsme drsnější než kdykoli předtim. Další útržek
textu co přečtu bude ze mýho deníku co jsem našel. Nevim proč jsem si tenkrát psal deník. Možná jsem to potřeboval.

---

3. Dubna 2008

Byli jsme s klukama na akci. Fakt skvělá. Byla to sranda, ale nejlepší bylo, že to bylo tam kde nás nemohl nikdo vidět. Šli jsme ke Speedymu za barák. A pak dál. Bylo tam hodně plotů, zídek a schodišť. Všechny jsme nějak přelezli. Speedy říkal, že to za to stojí. A pak jsme tam dorazili. Byl to prostor zhruba 7X7 metrů ohraničenej čtyřma vysokýma zdma. Byli celkem zašlý, ale bez jakechkoli nápisů. Byly tam stromy takže jsme se tam mohli dostat - i odtamtud. Bylo to skvělý místo. Nikdo tam nechodil. Byl to nejodlehlejší kus země ve městě uprostřed sídliště. Dokonalý. Tak jsme malovali.

Když jsem pak přišel domů, měl jsem ruce od barvy. Zapomněl jsem na takovou banálnost jako si vyčistit ruce. Musím je skrýt před rodičema. Nepovedlo se mi to. Pokračovalo to hrozně. Naštvali se a...

---

Tahle událost mnou otřese. Proč? Dyť je to moje věc. Rodiče to vidí jinak. Já to teď taky vidím jinak. Každopádně se sprejováním končím. Aspoň si to myslim.

Zhruba v půlce května jedu s kámošem k němu na chatu. Myslíme, že bude sranda. Taky že je. První den jdeme do jedný díry po granátě - ta vesnice se jmenuje Medvědice. Potkáváme bandu kluků. Hrajou football. Přidáváme se. Pak jdem z hřiště zpět do vesnice. Začnou kecat něco o sprejích. Říkaj, jak jsou dobrý a tak. Naše ego neni klidný. Nechápu proč si tak zakládáme na vlastnim egu. Je to jenom stín. Myšlenka. Blbost. Jenže tenkrát to bylo jinak. Říkám ať nám nějaký spreje přinesou. Že jim ukážem jak to má být. A o chvíli později jim to ukazuju, ale netušim, že kluci se kterejma hraju footbal si mě o chvíli později nahrávaj na mobil.

Přesouváme se o další měsíc dopředu. Je červen. Večer. Sedim u počítače a zhypnotizovaně koukám do monitoru. Dalo by se dělat tolik jinejch věcí. Stejně tam sedim. Nechápu proč, ale rád tam sedim vždycky. Na ploše mi běží mozilla s načtenym webem aragorn.cz a v pravý straně monitoru icq. Ten kámoš co sem s nim byl na chatě mi právě posílá zprávu. Náš rozhovor vypadal asi takhle.

-----------------
Kámoš: Sme v průseru! V hroznym!
Já: Klid co se děje?
Kámoš: Víš jak jsme sprejovali v medvědicích?!
Já: Co s tim?!
Kámoš: Mámě volali před chvilkou policajti!
Já: Cože děláš si prdel?! ______!
Kámoš: Ty šmejdi si nás natáčeli!
Já: Ty _____,______,_____ !!!
Kámoš: Jo přesně! Úplný ______!!!
Já: Jak to vyřešíme?!
Kámoš: Nevim domluvíme se ve škole, zatim
Já: zatim
-------------------

O třináct hodin později jsem se dozvídám všechno. Hrozí pokuta patnáct litrů každej, brigáda nebo záznam. Oba jsme zoufalí. Kámoše čeká výslech. Je to hroznej stres. Rodiče nic nevědí. Zatím. Ještě ani nevím, jak jím to říct. Počkám, třeba se situace zlepší. Ano ona se lepší. Po výslechu se dozvídám, že to máma toho kámoše dokázala zamést pod stůl. Prý jí to stojí pět kil , ale stojí to za to. Nakonec jen přetíráme. Když se to dozvídají rodiče nejednají tak horce jako minule. Zakazují mi školní výlet. No nějak se s tím smířím. Každopádně budu muset.

O týden dál už přetíráme. Zažíváme spoustu příhod jako chlápka co mluvil s kozou nebo totální pomstu těch, co si nás nahráli. Je to vyřešený a já už na sprej nešáhnu.

Další články v kategorii Povídky:

Kdo hodnotil článek FML a konec?
Amthauer, Eiris, Erinye, janosjanos, Kaena, kucik, Laethé, mariusius, Morigan, Mr.Frost, Systy, TheDave

Komentáře ⇓

Pro přidání komentářů je třeba se nejprve přihlásit.

Vypisuje se 20 z celkem 65 příspěvků1 2 3 4 ⇒|

TheDave - 16. prosince 2008 21:01
TheDave

Forma odpovídá obsahu, pokud to v tomto případě chtete brát jako plus. Proti gustu...
"Každej si holt dělá tu anarchii po svým." - Charlie

Systy - 16. prosince 2008 18:37
Systy

Já si myslím, že to bylo napsaný poměrně pěkně a dobře se to četlo.
"Peníze jsou sekera, která rozetne i dobrá přátelství." Malajské přísloví

agarwaen - 16. prosince 2008 18:32
agarwaen

TheDave 16. prosince 2008 14:22
Amthauer 16. prosince 2008 15:36

Já se stydim za to že jsem čmáral a řek bych že to z toho článku vyznělo ne? A navíc nedělali jsme žádný tagy. Všechno bylo navrhnutý, hezky udělaný a bylo to pěkný. Jo teď bych to neudělal a ne kvuli tomu že nás chytli ,ale prostě mi došlo že je to na hovno. Nejvostřejší negr v ghettu? Nic takovýho jsem neřek. Jo je tam "a cítili jsme se hrozně tvrdý" ale na nikoho jsme s tim nemachrovali. Občas když to děláš na legal -nebo tam kde to nikomu nevadí- nejde o adrenalin až na strop, ani o risk. Jde o to udělat něco pěknýho a být na to právem hrdej. Neni to XXL, negr , ghetto, 50cent ani machrování....
http://bandzone.cz/zixi

Amthauer - 16. prosince 2008 15:36
Amthauer

agarwaen 16. prosince 2008 14:09
Výjimečně se s tím, co Dejv říká, zcela ztotožňuji, takže radši mlč a styď se.
- What is a life devoid of strife?

TheDave - 16. prosince 2008 14:22
TheDave

To zní dobře od machříka, co si zvyšuje sebevědomí idiotským čmáráním po zdech. Nastříkat pár písmen na zeď zastrčenýho dvorku, kam vživotě nikdo nevleze bylo fakt riskantní, co? Adrenalin až po strop. A ten pocit nejvostřejšího negra v gethu za to musel stát. Díky že ses nám svěřil. Jó, kdyby ty čmáranice alespoň za něco stály (a že některý jsou fakt úžasný), ale to už by byl příspěvek pro galerii.
"Každej si holt dělá tu anarchii po svým." - Charlie

agarwaen - 16. prosince 2008 14:09
agarwaen

TheDave 15. prosince 2008 22:36

Necítíš se nějak hustě? Vim že to neni kvuli klepnutí přes prsty a to děcko si nech "dospělej"....
http://bandzone.cz/zixi

TheDave - 15. prosince 2008 22:36
TheDave

Buďte rádi, že jsem měl v době zveřejnění a začátku diskuze ban. Vlastně jsem měl štěstí já, protože za své vyjádření k tomuto dílu byl jeden určitě dostal taky. Tohle je TAKOVÁ kravina, že nemám slov. Velmi upřímné vyznání dítěte, které někdo klepnul přes prsty. K smíchu. Opravdu, můžete mu dát nějaké plus za pochybnou upřímnost...ale tohle je prostě naprosto k smíchu. "Vyjádřil to dobře" jsem slyšel. Tohle by vyjádřil kdokoliv, mohl bych vám třeba emocionálně vylíčit, jak jsem se ožral a rozbil chlapovi dveře od auta, které teď budu platit. Pitomost, pitomost. Gerrae.
"Každej si holt dělá tu anarchii po svým." - Charlie

Laethé - 15. prosince 2008 06:29
Laethé

Amthauer 14. prosince 2008 15:08

Za carky se omlouvam, nesoustredila jsem se na ne - opravovala jsem hlavne preklepy.

Jsem si celkem jista, ze kdyby Boudnik mel k dispozici spreje, tak by sprejoval... bylo by mu to blizke svou vybusnosti a okamzitym efektem... :)
Jsem anděl / co Tě dostal na povel / ale mám-li Tě vzít do nebe / chci z toho něco pro sebe / mám rád řeč těl / a v kapse lubrikační gel / tak mi namaž perutě / a já do nebe vemu Tě. (Xindl X - Anděl)

Erinye - 14. prosince 2008 19:14
Erinye

Ne, já nehodnotila článek po gramatické stránce, právě proto, že sama píšu dosti negramaticky a po literární jsem ho nehodnotila právě proto, že bych mu dala záporné body za to, že popisuje činnost, kterou osobně odsuji, tudíž jsem popsala dva důvody, proč, ač jsem si text četla, ho neohodnotím xD
„Počítám do pěti. Čtyři…“

kucik - 14. prosince 2008 19:10
kucik

Erinye 14. prosince 2008 18:51
Ještě jednou opakuju, že jsem nikde nenapsal, že nemáš kritizovat díla. Já jsem skutečně ve výsledku nepochopil, podle čeho vlastně článek (ne)hodnotíš a nabyl jsem pocitu (jak už jsem psal), že hodnotíš autora a jeho počínání a né článek.
Básníci krve / básníci šílenství / básníci výsměchu / básníci beze slov.

Erinye - 14. prosince 2008 18:51
Erinye

Souhlasím, že jsme asi oba, pěkně přestřelili, ale já si nenechám hanit kritiku tím,že nemám kritizovat díla, když sama neumím psát, ovšem, když jsem sama výslovně psala, že na chybu ohledně gramatiky upozornuji, ale nepočítám ji za sebe do hodnocení, neb nepíši gramaticky lépe, ale co se podání a formy týče, si myslím, že jsem to alespoň z velké části ztrhala ne li právem, tedy alespoň s odůvodněním...
„Počítám do pěti. Čtyři…“

kucik - 14. prosince 2008 18:48
kucik

Erinye 14. prosince 2008 18:39

Mno, až na to, že jsem nic takového nenapsal. Klidně piš, co si myslíš, že dělá druhý za chyby, ale buď připravená, že se stejná kritika snese i na tvoji hlavu. Možná jsem zbytečně ulítnul (a možná my oba). Za to se omlouvám, ale z níže uvedených důvodů mi prostě nedalo nereagovat.
Básníci krve / básníci šílenství / básníci výsměchu / básníci beze slov.

Erinye - 14. prosince 2008 18:44
Erinye

kucik

Ne, nemyslím, že to s Tebou chci řešit přez poštu... Protože já napsala kritiku k článku, ale tys napsal kritiku k tomu, že nejsem způsobylá tu kritiku k němu podat, což si nejsem jistá, ale nikdo Ti nedovolik kritizovat člověka, já také nekritizuji jeho, já kritizuji jeho dílo...

Zkritizuj můj text a nepípnu ani "pip", ale nenavážej se do toho, že namám kritizovat cizí dílo, když sama píšu špatně...

Možná píši špatně gramaticky, ale podívej se na mé texty a jeho příběh a potom hodnot, zda jsem zpsobylá mu tu kritiku podat či nikoliv...
„Počítám do pěti. Čtyři…“

agarwaen - 14. prosince 2008 18:29
agarwaen

kucik 14. prosince 2008 18:28

mno aspoň budu mít u článku dost komentů :D sice bezcenejch ale aspoŇ něco :D
http://bandzone.cz/zixi

kucik - 14. prosince 2008 18:28
kucik

Erinye 14. prosince 2008 18:16

Mám tam snad nějaké? Myslím, že tak dva překlepy a jedno chybějící slovo. Jo, myslím, že mám. :)

Začíná se to trochu zamotávat :) Samozřejmě, můžeš mě sprdnout, že Tě nemám co poučovat, ale tím bys zároveň šla proti sobě. Zajímavé, že? :)
Každopádně pokud chceš o tomhle debatovat, radši bych to přesunul do pošty. Tady to asi nikoho nezajímá.
Básníci krve / básníci šílenství / básníci výsměchu / básníci beze slov.

Erinye - 14. prosince 2008 18:22
Erinye

agarwaen

Dobře, pro ty, co z textu nepochopí mé myšlenkové pochody:

Já poukazuji na Tvoje chyby v textu a sama mam své chyby a podle kucika to je špatně...

Kucik poukazuje na moje chyby a je to dobře... Což mě zajímá, jakým právem zhodnotil, že moje kritika na tebe je špatná a jeho kritika na mě je dobrá, on sví chyby nemá...

(Osobně si myslím, že jeho velkou chybou je, nevím zda to napíšu správně, když mám ty problémi s textem a omýlá mi je o hlavu, že sama neumím psát, tak to nahláskuji, myslím, že se to píše, E G O I S M U S...)
„Počítám do pěti. Čtyři…“

agarwaen - 14. prosince 2008 18:19
agarwaen

Mr.Frost 14. prosince 2008 18:18

Jo, možná by se na to mohla založit samostatná diskuze XD
http://bandzone.cz/zixi

Mr.Frost - 14. prosince 2008 18:18
Mr.Frost

Nejak sa to tu zmenilo na spor kto ma kolko chýb... xD
"Tak to teda nie, my pôjdeme do tankov a zrovnáme Budapešť!" J.Slota

agarwaen - 14. prosince 2008 18:17
agarwaen

Erinye 14. prosince 2008 18:16

Tak bacha :D v tomhle příspěvku se dá už těžko vyznat :D
http://bandzone.cz/zixi

Erinye - 14. prosince 2008 18:16
Erinye

A Tvoje chyby ? Tím, že já poukazuji na jeho a ty na mé a hájíš ho tím, že namám ukazovat na jeho chyby když mám vlastní, neděláš vůbec nic jiného než ukazuješ na cizí, tak se radši zeptám, jestli ty máš svůj vlastní stůl čistej, když ukazuješ na moje...
„Počítám do pěti. Čtyři…“

Vypisuje se 20 z celkem 65 příspěvků1 2 3 4 ⇒|


↑ navigace

Záložková navigace

Galéria (fantasy)
Resize (tmavý)
Light (světlý)