Nedokoncena 1. kapitola knizky Tul valecnik (1. strana) | Články - Aragorn.cz



Články

Nedokoncena 1. kapitola knizky Tul valecnik

Autor : LOst souL   4. ledna 2008   Postavy
KDO A CO JE TUL :D

V zemi Tremere v malém království Gali žil válečník Tul. Byl nejsilnější šermíř široko daleko. Všechny bestie, příšery a všemožná havěť měla svatou hrůzu z jeho obřího obouručního meče a schovávaly se před ním do nejzažších koutů hor, plání a bažin. Tul měl své sídlo na kopci za městem Rag. Žil svůj život bez lidí a jen občas se vypravoval na cestu za dobrodružstvím. Prošel tolika boji jako žádný válečník na světě, alespoň se to o něm v jeho kraji tradovalo. Jeho tělo se tedy pyšnilo obdivuhodnou sbírkou jizev a šrámů jak od ocelových zbraní tak od zubů a drápů příšer. Přes pravou půlku obličeje se táhla dlouhá sečná rána těsně míjející oko a končící až na bradě. Jeho tvář byla zahalena dlouhými, ale upravenými vousy. Na zlomeném nose se dalo jen stěží poznat, jak kdysi vypadal. Tulovy smaragdově zelené oči děsily i toho nejodvážnějšího nepřítele. Vlasy temné jako sama noc si stahoval do dlouhého ohonu koňskou žíní. Nebyl o mnoho vyšší než ostatní, ale pevné svaly na celém těle dodávaly jeho postavě mohutnost. Na rukou měl vytetované znaky a ornamenty, ale nikdo - ani sám Tul, je nedokázal přečíst. Když byl na svém panství, nebo si vyšel do města, nechal své těžké brnění ve zbrojnici, nosil starou režnou košili a přes ní koženou vestu. Na jeho záplatovaných kalhotách z medvědí kožešiny bylo vidět, že boj není jediná věc kterou Tul svede, ale dokáže použít i jehlu a nit. Když však na boj přišlo tak se do něj vrhl po hlavě, ale samozřejmě ne ve svém pohodlném oblečení. Hrudník mu chránil ocelový prsní plát ozdobený stříbrem a na popruhu z kvalitní kůže přes pravé rameno měl připevněný runový chránič, do něhož byl vsazen roh z mytonda. Kromě četných ocelových ozdob se na popruhu také houpala pochva jeho obřího meče. Měl sice své kožešinové kalhoty, ale k těm si připínal chrániče ze zdobené oceli, které koupil od jednoho obchodníka z Tajmy. Na nohou se mu leskly boty z podivné slitiny, které prý vydrží jakýkoli žár, a nemohou zrezivět.
Jeho sídlo se honosilo mnoha malými zbrojnicemi, spižírnami a sklady vybavení. Největší místností domu byla, jak se dá u válečníka očekávat, zbrojnice plná nablýskaných zbraní a bojové výstroje. I na hosty byl připraven, přestože jich k němu mnoho nezavítalo. V pravém křídle budovy byla obytná část s mnoha luxusními pokoji. Nevypadaly však jako ty v paláci starosty Ragu, ani jako ty, v kterých bydlili měšťané. Velmi se od nich lišily. Ozdobeny gobelíny zobrazujícímy pro Tula neznámé bohy, tapiseriemi vyobrazujícími výjevy z Tajmijské mytologie, podstavci s podivně pokřivenými vázami a nepřeberným množstvím podivných předmětů přivezených Tulem z jeho dalekých cest vypadaly vskutku exoticky.

Další články v kategorii Postavy:

Kdo hodnotil článek Nedokoncena 1. kapitola knizky Tul valecnik?
agarwaen, Amthauer, Ben, Eugenio, hater, John_x

Komentáře ⇓

Pro přidání komentářů je třeba se nejprve přihlásit.

Vypisuje se 20 z celkem 24 příspěvků1 2

Laethé - 31. srpna 2008 02:56
Laethé

Líbí se Vám tato postava? Nominujte ji do právě vznikajícího tištěného Aragornského sborníku!

http://www.aragorn.cz/diskuze/aragornsky-sbornik/

(omlouvám se za reklamu, ale nominovaných postav je zatím žalostně málo)
Jsem anděl / co Tě dostal na povel / ale mám-li Tě vzít do nebe / chci z toho něco pro sebe / mám rád řeč těl / a v kapse lubrikační gel / tak mi namaž perutě / a já do nebe vemu Tě. (Xindl X - Anděl)

Drtikol - 7. ledna 2008 18:46
Drtikol

Amthauer 7. ledna 2008 18:43
Ešte, že som nehlasoval. To mu radšej dám 5*! :P
Hláška roka: "Si to vychytal jak Českej brankář..."

Amthauer - 7. ledna 2008 18:43
Amthauer

Sakra, ale to je fakt, má ten chlap vůbec nějaké nevýhody? :D Vždyť to je přímo Chuck Norris :D
- What is a life devoid of strife?

John_x - 7. ledna 2008 18:04
John_x

Vůbec mě to nechytlo. Postava popisována jako největší borec, co prošel tisíci bitvami a nic ho nezkolí. Dokonce umí i šít! - ještě že mu nešlehají blesky z očí, takové postavy moc v lásce nemám.

Má obrovské panství, prsní plát zdobený stříbrem. ale do města si vychází ve staré košili?

Ben 6. ledna 2008 14:40
obrázek je už smazaný

dávám 2*
What can change the nature of a man?

Drtikol - 7. ledna 2008 17:25
Drtikol

Amthauer 7. ledna 2008 16:58
Ááááá, zase som o kvapku múdrejší! :)

Už stačí dokvaplakať ten poloprázdny (poloplný?) bezénik do plna a dopracujem sa k priemeru. :D
Hláška roka: "Si to vychytal jak Českej brankář..."

Amthauer - 7. ledna 2008 17:02
Amthauer

Drtikol 7. ledna 2008 03:27

Ovšem pojem "podezření" je předstupněm viny a na jeho základě mohou být oni "podezřelí" například vzaní do vazby. Proto "podezřelí" vlastně už nejsou tak úplně "nevinní", protože nevinným lidem nikdo nemůže upírat svobodu.

Co se týče této situace, myslím, že se hádáte o kravině, nevidím žádný důvod, proč by měl někdo kopírovat cizí popisné texty a vydávat je pod svým jménem (alébrž, věřím v dobro a svědomí v člověku ;D )...
- What is a life devoid of strife?

Amthauer - 7. ledna 2008 16:58
Amthauer

Drtikol 7. ledna 2008 08:15
http://cs.wikipedia.org/wiki/Mary_Sue
- What is a life devoid of strife?

Ben - 7. ledna 2008 15:18
Ben

agarwaen 7. ledna 2008 14:44
Mohl bys mi dát link na ten obrázek ? Čistě ze zvědavosti bych se na něj rád podíval.
www.pistecesky.ic.cz |92% of teens have moved onto rap. If you are part of the 8% that still listen to real music, copy and paste this into your signature

Ben - 7. ledna 2008 15:17
Ben

Ok ok sice jste mě nepřesvědčili :) ale Drtikol mě s tou nevinou opravdu dostal. Takže se autorovi omlouvám.
www.pistecesky.ic.cz |92% of teens have moved onto rap. If you are part of the 8% that still listen to real music, copy and paste this into your signature

agarwaen - 7. ledna 2008 14:44
agarwaen

Ben 4. ledna 2008 14:26

nemohl protože už jednou dal na aragorn obrázek tul válečník. Nikdo by nekopíroval takový obrázek ;) takže to je důkaz pravosti
http://bandzone.cz/zixi

Drtikol - 7. ledna 2008 08:15
Drtikol

Amthauer 7. ledna 2008 08:08
Aká Mary Sue? Čo to znamená?
Hláška roka: "Si to vychytal jak Českej brankář..."

Amthauer - 7. ledna 2008 08:08
Amthauer

Drtikol 7. ledna 2008 03:20
Ako sa tomu hovorí? Mary Sue :)
- What is a life devoid of strife?

Drtikol - 7. ledna 2008 03:27
Drtikol

Ben 6. ledna 2008 14:40
Poznáš prezunkciu neviny?
Tá v podstate stojí na tom, že pokiaľ ti niekto nedokáže vinu, tak si nevinný.

Preto ti LOst souL nemusí dokazovať, že to neopísal. To naopak TY musíš dokázať, že to opísal.

Vynechaná diakritika o ničom nesvedčí.

Ja som tiez napisal tento riadok, hoci to tak vobec nevyzera.
Hláška roka: "Si to vychytal jak Českej brankář..."

Drtikol - 7. ledna 2008 03:20
Drtikol

Máš tu množstvo a množstvo nezrovnalostí, bratu. Vezmem to zaradom, odzhora dole.

Život:
Tul musel byť fakt hrozne silný, keď používal obojručný meč na šerm. Ty brďo, to čumím, fakt. Na šerm! Nejaký kroll?
Je zaujímavé, že sa len občas vypravoval za dobrodružstvom, ale zároveň stihol prejsť toľkými bojmi, ako žiadny iný válečník na svete. Veľmi zaujímavé...
Cez pravú polku tváre má jazvu … Jasné, ako ináč, to používa úplne každý. Ako sa tomu hovorí? Klišé?
Na rukách mal runy, ktoré nevedel prečítať nikto, ani on sám. A čo? Čo robili? Len ich tam mal a nič? To si tam mohol dať vytetovať radšej morskú pannu… Keď si to niekto prečíta, zaujíma ho aj PREČO tam runy sú, ako k nim prišiel, čo robia? Holý fakt, že tam sú, je nanič.

Nasleduje opis oblečenia a zbroje:
Tu by som očakával aspoň nový odstavec, ale budiž … Aha! Tak a teraz pozerám, že to je písané v jednom kuse … Pri opise vecí je vidieť, ako hrozne krkolomne skáčeš z témy na tému. Žiaden prechod, alebo ak, tak veľmi nelogický a nešťastne zvolený. Konkrétne ten prechod z opisu všedného oblečenia na opis zbroje – zobral si to cez ihlu a niť, ktorou vie narábať, takže vlastne boj nie je jediná vec, čo dokáže, ale keď k boju dôjde, tak si oblečie … bla, bla, bla. Čo to kurňajs je? Tento úsek môžeš pokojne nazvať filtrom, pretože tu polka čitateľov ďalšie čítanie jednoducho vzdá. A to som optimista.

Mimochodom, čo je Mytond?

Sídlo:
Jeho sídlo sa honosí mnohými malými zbojnicami, zároveň je tam ešte jedna veľká miestnosť, narvaná zbraňami.
By ma tiež zaujímalo, na čo? Na čo má toľko zbraní, keď v boji nakoniec aj tak použije len jednu. A ňou bude asi onen obojručný meč. Alebo vie bojovať každou z nich? To asi nebude moc dobrý so žiadnou, že? A možno je to šermiar – zberateľ.
V pravom krídle budovy je mnoho luxusných izieb pre hostí, ktorých k nemu moc nechodí … to snáď ani nejdem komentovať. Veď to samo o sebe dehonestuje celý opis. Na čo si to tam písal?
A načo si Tul vôbec vydržiava taký veľký dom?

Celý článok na mňa pôsobí dojmom, že bol spísaný vo veľmi krátkom čase a že autor proste písal zaradom, čo ho napadlo, bez nejakej predprípravy, či finálnej úpravy. Proste mávam nad tým rukou a ani nehodnotím, nechcem ti pokaziť už aj tak slabý priemer.

Ak je toto nedokončená 1. kapitola knižky Tul válečník, tak viem, prečo je nedokončená. Hlavne sa ju už ani nikdy dopísať nepokúšaj.
Je to asi najhoršie dielo aké som kedy čítal nielen tu na Aragorne, ale vôbec v celom svojom živote.

Parón, vlastne nie. Najhorší bol Heitz Markus s knihou Trpaslíci, kde dal škretovi do ruky obojručný meč. Tento škret meč nielenže udvihol, ale ešte ním aj dokázal zabiť neviemkoľko trpaslíkov – bojovníkov v plnej zbroji.

PS: Vidíš tie odstavce a odseky v mojom príspevku? Takto to má vyzerať!
Hláška roka: "Si to vychytal jak Českej brankář..."

hater - 6. ledna 2008 22:06
hater

Ben 6. ledna 2008 14:40
Pokud nemas dukaz, tak se k tematu prosim jiz nevyjadruj. Leda, ze by jsi se chtel opravdu omluvit. Jinak je tve tvrzeni bezpredmetne a stejne, jako kdybych ja tu zacal tvrdit, ze jsi vrah a stal bych si za tim.

Mr.Frost - 6. ledna 2008 18:19
Mr.Frost

Myslím si že to nemusel okopíroveť lebo aj viacerý ludia keď píšu napr:komentujú nejakého užívatela tak nepoužívajú diakritiku ale ked hraju rozcestí tak používaju diakritiku...dalo by sa o tom diskutovať ale mohol by sa k tomuto aj autor článku vyjadriť
"Tak to teda nie, my pôjdeme do tankov a zrovnáme Budapešť!" J.Slota

Ben - 6. ledna 2008 14:40
Ben

hater 6. ledna 2008 10:11
Nemysli si, že jsem nezkoušel nic najít. Zkoušel jsem, jenže myslím, že ten způsob jakým jsem se to snažil najít je k ničemu.
Ale byl bych rád, kdyby se vyjádřil i autor k nařčení, že je to okopírované. Jestli mě nepřesvědčí, tak si budu tvrdě stát za svým.
www.pistecesky.ic.cz |92% of teens have moved onto rap. If you are part of the 8% that still listen to real music, copy and paste this into your signature

hater - 6. ledna 2008 10:11
hater

Ben 5. ledna 2008 20:56
to se ptas, aby jsi vedel jak nas podfouknout? ;-) neni to fuk? Sem to nepatri. Spise by sem patrila omluva autorovi od tebe, ze jsi jej podeziral z takove nepatricnosti.

A nebo sem dat odkaz na clanecek odkud to autor "opsal."

Amthauer - 5. ledna 2008 23:08
Amthauer

Aldarn 5. ledna 2008 22:33

Tak, já předpokládám, že každý boj s mečem je svým způsobem šerm, ne?
- What is a life devoid of strife?

Aldarn - 5. ledna 2008 22:33
Aldarn

nic proti ale tohle mě úbec nebralo v čtvrtině sem přestal protožer sem usínal nudou.....až tam bude nějaká akce tak to možná bude dobrý ale popis mě fakt nebaví číst (a už úbec ne psát ;) ) jo a jinak k tomu co sem přečetl esště sem neviděl šermíře s obouručákem.......no nedočetl sem to tak nehodnotim......
Nejde o to co člověk dělá , ale o to co si člověk myslí....takže kdo neumí číst myšlenky se nikdy nedozví jaký člověk doopravdy je.

Vypisuje se 20 z celkem 24 příspěvků1 2


↑ navigace

Záložková navigace

Galéria (fantasy)
Resize (tmavý)
Light (světlý)