Vrah Bolesti (1. strana) | Články - Aragorn.cz



Články

Vrah Bolesti

Autor : Nestor   23. srpna 2007   Postavy
Lidská verze blízká berserkrovi. Trochu klišé, ale snad se bude líbit.

Jednoduše zařízenou místností, jako čepel nože, prořízl dětský křik.
Na svět se zrodil nový život. Chlapec. Matce není dovoleno se na novorozeně podívat. Stařešina bere, nyní už vrnící, uzlíček a vydává se k potoku, který svěže zurčí středem vesnice. Není důležité jak vesnice vypadala, nebo jaké měla jméno. Podstatná je pouze ta říčka, která za chvíli rozhodne o osudu dítěte. Stařešina, který pomáhal při porodu, hledí do čiré vody a pozoruje zlatavé rybky, dovádějící v proudu. Tahle pasáž je na porodech nejobtížnější.

Stařec pustil novorozeně do vody.

Látka obalující dítě nasákla vodou a tělíčko se začalo zmítat v proudu, který jej unášel pryč od vesnice. A Stařec poslouchal.
Z vodního sevření chlapce vylovil až jeho otec, který stál o několik desítek metrů dál po proudu. Během celého porodu tady trpělivě čekal, až mu proud řeky přinese jeho potomka. Chlapeček se dávil a díval se zmateně kolem.
"Neplakal." Pronesl Stařešina.
Jediné slovo které rozhodlo o osudu malého človíčka. Jediné slovo s takovou mocí, že chlapec nikdy neuvidí svoji matku. Slovo, které každoročně dává vzniknout hrstce vyvolených dětí, kteří budou za několik let roznášet zkázu a utrpení.

Neplakal.

Anubarští vojáci si stěžují na tvrdý výcvik, ale netuší čím procházejí Vrahové bolesti, kdyby to věděli byli by za svůj výcvik rádi.
Výchova chlapců je přísně řízená. V jejich skromných pokojích nenajdete žádné polštáře, hračky nebo plyšáky. Všude jen kámen a tvrdé, dubové dřevo.
Kosti, které si nikdy nezvyknou na pohodlí.
Chlapci umí chodit a rozumí řeči. Nikdy však nejsou učeni řečí mluvit. Perfektní vojáci, kteří nemůžou odmítnout rozkaz. Neumí mluvit, jenom poslouchat.
Od šesti let se jejich výcvik začíná přitvrzovat. Chlapec, který nikdy nepoznal teplo domova ani matčina objetí je denně bit holí, bičován a zavírán do temné místnosti. Učí se mít silné tělo a vůli. Ve věku sedmi let dostanou chlapci štěně. Roztomilého, malého psíka se srstí hebkou jako hedvábí. Pes se stane jejich jediným přítelem, nejsou jako trenéři, kteří vás denně mlátí. Ne, spí s vámi v posteli a zahřívají vás svou teplou srstí. Jejich psí oči vás dokážou rozveselit i v těch nejhorších chvílích, kdy vás bolí celé tělo a přesto, že jste malý chlapec, uvažujete o smrti.

Ve věku dvanácti let nastává jejich první zkouška.
Chlapcům je nařízeno zabít své miláčky. Zlomit vaz svým jediným přátelům. Ještě dlouho po této zkoušce vás bude v noci budit to osudové křupnutí páteře a ze tmy se na vás budou dívat psí oči, které se promění ve vaši noční můru.

Druhé zkoušce jsou chlapci vystaveni v osmnácti. Do té doby jsou denně biti a každý den je pro ně až po okraj naplněn bolestí. Přestože je to k neuvěření, jejich svaly jsou tvrdší než ocel a mají sílu dospělých válečníků. Trenéři jim zasazují údery, které mohou získat v boji. Mlátí je zbraněmi na plocho. Bijí je štíty přes obličej a švihají je bičem. Na cvičišti teče mnoho krve, ale svaly se začínají stávat brněním silnějším než sebelepší železo. Zkouška jim má stvrdit i kosti.
Tak tedy jsou ve věku osmnácti let přivázáni ke kamennému stolu a sedm mistrů jim postupně zlomí všechny kosti v těle. Místností se rozlehne praskání kostí. Nepoužívají prostředky tišící bolest, nevylamují klouby, jenom lámou kosti. Na třetiny, poloviny, čtvrtiny, podle toho jak je třeba.
A chlapec nevydá ani hlásku.
Po zkoušce jsou ti, co neomdleli bolestí ošetřeni a mají měsíc klidu, kdy se jim zacelují zlomeniny. To vše má jediný důvod. Kost, která byla zlomená a srostla, vydrží mnohem větší zátěž.

Jakmile jsou mužům odstraněny dlahy, ujímá se jejich těla tatér. Který je navěky poznamená Písmem bolesti. Obřadní tetování se jako had vine přes celá záda a z chlapců se stávají muži. Muži, kteří budou učeni zabíjení.

Po druhé zkoušce se náplň tréninku výrazně mění. Muži jsou učeni boji s těžkým válečným mečem v jedné a řetězem s ostrými čepelemi v druhé ruce. Tato kombinace je mnohem smrtelnější, než válečné sekery berserkerů. Místo stravy dostávají syrové maso a korbel krve, ve kterém je přimíchán střelný prach, tlumící pud sebezáchovy. Zvraceli. Všichni do jednoho zvraceli. Syrové maso a krev se prostě jíst nedá, ale když nedostáváte nic jiného, tak si žaludek zvykne. Přizpůsobí se.

Mnoho lidí považuje Vrahy Bolesti za bezvěrce. Barbary beze víry. Opak je pravdou. Vrahové žijí v prostředí plném náboženství. Nic vás totiž nemotivuje tak, jako fakt, že po smrti půjdete do pekla...

Ve dvaatřiceti dochází k další zkoušce. Musí zabít chlapce, kteří neprošli zkouškou se štěňaty. Od tohoto momentu jsou skutečnými Vrahy. A za každý prožitý den od svého prvního zabití si udělají jizvu. Tenkou světlou jizvu, která jim bude připomínat, že zabili. Za každý den jednu.

Trénink se zintenzivňuje a každý den na cvičišti se stává bojem o holé přežití. Bolestí jsou přivedeni téměř na pokraj šílenství.

V pětadvaceti jsou Vrahové bolesti přijati do "aktivní služby". Každý z nich dostane řetěz s ostrými čepelemi, který jim zaříznou do levé paže. Ocel se zakousne do šlach a svalů, vysílajíce tak do mozku při každém pohybu ostré plameny bolesti.

Na bojiště jsou přiváženi v klecích. Jako zvířata. Jakmile cítí krev, dostanou hlad a hledají kořist. Jako zvířata. Celý život strávený s bolestí, je přivedl na samou hranici šílenství. Strach ze smrti je činí nejzběsilejšími válečníky pod sluncem. Bolest jim není cizí. Vždyť co je to rána mečem, oproti pětadvaceti rokům bičování? Nejdou zastavit. Jen smrt je zastaví od rozsévání zkázy na bojišti.

Muži, kteří nedojdou klidu ani po smrti.

Další články v kategorii Postavy:

Kdo hodnotil článek Vrah Bolesti?
Aife, balija, Ben, Drtikol, Goran, GraMe, hartal, hater, Jirka Sirka, Kotel, Lord Redy, Mashaunix, MegaEdwin, Nagini, prokopik, Saxana, terík, Wrathor

Komentáře ⇓

Pro přidání komentářů je třeba se nejprve přihlásit.

Vypisuje se 20 z celkem 46 příspěvků1 2 3

Laethé - 31. srpna 2008 02:51
Laethé

Líbí se Vám tato postava? Nominujte ji do právě vznikajícího tištěného Aragornského sborníku!

http://www.aragorn.cz/diskuze/aragornsky-sbornik/

(omlouvám se za reklamu, ale nominovaných postav je zatím žalostně málo)
Jsem anděl / co Tě dostal na povel / ale mám-li Tě vzít do nebe / chci z toho něco pro sebe / mám rád řeč těl / a v kapse lubrikační gel / tak mi namaž perutě / a já do nebe vemu Tě. (Xindl X - Anděl)

Drtikol - 12. listopadu 2007 03:54
Drtikol

Napísané je to veľmi dobre, sa musí uznať.

Podľa môjho názoru by šanca, že nejaký človek prejde celým výcvikom, bola nulová. Keď začneš deti denno denne mlátiť, nezocelíš ich, stanú sa z nich bojkovia.
Pre tvoj príbeh by bol lepší opačný postup - keby ony niekoho denno denne mlátili, aby si pozdvihli sebavedomie a získali krutosť. Veď ony majú rozsievať to zlo.

Nápad s lámaním kostí je tiež dobrý, ale už to tu bolo - ťažko by sa to rozchodilo. Veľmi veľmi veľmi pravdepodobne by sa z nich stali vozíčkari. Tuším tam bol spomenutý aj mesiac na liečenie. Trochu málo na všetky kosti, nie?

Na druhej strane, keby sme sa nebavili o ľuďoch, ale napríklad o takých Krolloch... to už by bola iná reč. Teoreticky reálna. Ale príbeh by sa musel pravdepodobne začínať vetou:
"Jednoduše zařízenou jeskyní, jako čepel nože, prořízl křik mláděte"...
Hláška roka: "Si to vychytal jak Českej brankář..."

Fenda - 15. září 2007 20:42
Fenda

Annox 10. září 2007 23:01
ehm ... dotaz. O kterém Perském imperiu to mluvíš?

a ještě dotaz dvě ... neudělal náhodou todle Pyrho? Sice mé znalosti řeckých dějin končí zhruba někde v řecko-perských válkách, ale myslím, že toho, že Sparťané byli na tažení s králem Areem využil právě Pyrho, když se snažil o nadvládu nad řeckem poté, co se vrátil z né příliš úspěšného tažení na Apeninském poloostrově ... a nehldě na to, že Spartská sláva v té době už byla dávno pryč ...

Annox - 10. září 2007 23:01
Annox

Moc se omlouvám za pozdní reakci.
Řím měl se spartou větší problémy než s celým Kartágem. O tom svědčí už i to, že je dobily "Nečestně". Sparta byl stát. Ale městský! Sparta neměla nikdy hradby. Když se Spartské vojska vydali bráni proti Perskému Impériu (Asi po Xté) tak Řím napochodoval do Sparty, zmasakrovali koho tam našli a spálil Spartu na popel. Tak zkončila Slavná Sparta. Vojska, vracejíce z bitvy už nemohla dělat nic jiného, než spáchat hromadnou sebevraždu u spáleniště jménem Sparta (Byla to jedna z největších masových sebevražd tisíciletí(Snad jen Elitní oddíly čínského císaře dynastie Xin, když byl jejich císař zabit vrahem bylo větší. Bylo to asi 5 tisíc vojáků!))

A článek je hodně na zamyšlení. Z vlastní zkušenosti vím, že vše co je psáno má hlubší obsach.
Zajímavé a krásně napsané. Jen tak dál.
Moderní realista uznává pouze pesimistický optimismus.

Ben - 6. září 2007 16:37
Ben

Je mi líto, ale ten komentář už bohužel smáznout nejde.
www.pistecesky.ic.cz |92% of teens have moved onto rap. If you are part of the 8% that still listen to real music, copy and paste this into your signature

Ben - 6. září 2007 16:36
Ben

Allizea 5. září 2007 16:12
OK jak chceš, ale když pokud sis nevšimla, tak tenhle článek jsem NEKRITIZOVAL. Stačilo by si jen přečíst pár příspěvků vzad a nemít hned velký řečičky.
www.pistecesky.ic.cz |92% of teens have moved onto rap. If you are part of the 8% that still listen to real music, copy and paste this into your signature

Allizea - 5. září 2007 16:12
Allizea

Ben 4. září 2007 12:39
loool, přijde mi, že ty jenom kritizuješ, ale žádný dílko jsme tu od tebe neviděla :) tak se nejdřív zamysli taky nad tím jestli bys něco dokázal sepsat sám či něco podobného, ale to už jde docela stranou.

Mimo jiné bych tě chtěla požádat, aby jsi smazal pro mě už trochu vulgární popisek v mém profilu, prtž tam nemáš psát jak se ti líběj články :) tak bud tak hodnej a smaž to.
Dum Spiro, Spero.

hater - 4. září 2007 20:38
hater

hartal 4. září 2007 07:39
nikdo netvrdi, ze musis na zdejsi pripominky reagovat ;-) co si autor vezme je jen jeho vec ;-) pokud jej nazor jinych nezajima, tak se s tim nic delat neda ;-) hlavne kdyz si ti clanek komentujici dobre pokecaji ;-)

Mashaunix - 4. září 2007 16:36
Mashaunix

Nápad Hartal je zajímavej a ta povídka dobrá, ale moc krutá.
Mým životním cílem je podat si hajného, který krade sekery, hajzl.

Goran - 4. září 2007 14:12
Goran

jo a mě se to celkem líbilo

Goran - 4. září 2007 14:11
Goran

Já to beru jako fantazi a proto mi to nevadí, je to vymyšlené tak do toho netahejte realitu, je to jak míchat rajčata a švestky.

Ben - 4. září 2007 12:39
Ben

hartal 4. září 2007 07:39
Ale něco takového je prostě kliše. Je nad slunce jasné, že když napíšeš takovou hovadinu, tak bude hodnocená negativně i kdybys to napsal sebevíc dobře. Nemůžeš to srovnávat s tímhle článkem, který možná taky není nic moc, ale aspoň je o něčem.
www.pistecesky.ic.cz |92% of teens have moved onto rap. If you are part of the 8% that still listen to real music, copy and paste this into your signature

hartal - 4. září 2007 07:39
hartal

Ok, napíšu povídku o magorovi kterej skočí bungee gmuping, utrhne se mu lano a on spadne po hlavě na dálnici, přejede ho kamión a on se sebere a půjde domů.A víte co Vám na vaše připomínky řeknu? je to můj svět a v něm si můžou lidi dělat co chcou. jsem zvědavej, jaký bude hodnocení. Samozřejmě se pokusím to sepsat tak, aby se to četlo co nejpříjemněji.
Chci zpátky Aragorn. Ale Aragorn! Ne aragorn...

Ben - 3. září 2007 19:07
Ben

Všechno je o tom, že lidi prostě moc přemýšlí. Když si to přečtu, tak vím, že článek nebyl nejhorší a četl se mi dobře. Věnuju tomu jen krátkou myšlenku a dál se tím nezaobírám. Zkuste to někdy...
www.pistecesky.ic.cz |92% of teens have moved onto rap. If you are part of the 8% that still listen to real music, copy and paste this into your signature

Nestor - 2. září 2007 21:46
Nestor

Přesně tak :) Viděl jsi film Hrdina? Nádherá ukázka přestylizovanosti a artu. Taky na něm nemůžeš kritizovat, že hlavní postavy běhají po jezeře a skáčou 20 metrů do výšky, popř. odrážejí šípy, protože o tom ten film není. Je o stylizaci a myšlence, kterou nám režisér právě těmito prostředky přibližuje.
Hráč roku 2010 - Vítěz AT´10 (DrD)

hater - 2. září 2007 18:28
hater

hartal 2. září 2007 16:02
Tohle je nesmyslny flame. Kdyz si reknu, ze v mem svete ma kocka rohy, tak bude mit rohy a nikdo mi to nevymluvi.

hartal - 2. září 2007 16:02
hartal

Omg, Nestore nevím jestli si mě dobře pochopil, ale znovu ti to sme píšu, nevymlouvej se na Fantasy! Upír je vymyšlená bytost, s jinými fyzikálními vlastnostmi, stejně tak elfové a trolové! Ty tu píšeš o normálních lidech, kteří maj větší výdrž, než všichni Marvelovští superhrdinové dohromady, bez jakýchkoli fyzických odlišností.
Chci zpátky Aragorn. Ale Aragorn! Ne aragorn...

Crus - 1. září 2007 15:49
Crus

Nejlevnejsi bojova taktika je dat 200kc cigance nakazene AIDS a poslat ji at obstastni nepratelske vojsko. Do 10 let vsichni pochcipaj.
Proc valcime? Pojdme radsi spolecne pestovat zeleninu, samozdrejme BIO.

hater - 1. září 2007 15:06
hater

no ja jsem do toho nechtel moc rypat ;-) nechtel jsem napadat realnost takoveho vycviku a co z toho vznikne .... bral jsem to spise jako postavu. Kdyz si predstavite, ze pred vami uprostred bitvy stoji takovy stroj na zabijeni a uvedomite si, cim vsim musel projit, nez se dostal az pred vas ... Vidite toho bezejmenneho bojovnika, ktery pred okamzikem smetl dva vase spolubojovniky.... ;-)

rekl bych, ze popis teto postavy se zaobira jak fyzickym tak dusevnim stavem a i spolecenskou strankou ;-) jiste by bylo zajimave vedet, jestli treba obcas nejaky takovy typos neutece ;-) a nebo se nejak nerozmnozuje ;-))

v kazdem pripade pokud bychom chteli teda napadat tu realisticnost ;-) Muj prvni argument by se obracel spise na ekonomickou vyhodnost techto vojaku. Rekl bych, ze vycvik jednoho takove bude asi docela dost drahy ;-)
pak se to posle do bitvy, vypusti z klece do boje a zajimalo by mne jak to pochytaji? ;-) Jde to vubec?
Vyplati se to cvicit takove vojaky? ;-)

MegaEdwin - 31. srpna 2007 21:35
MegaEdwin

Nestor 31. srpna 2007 21:03
sry, ale argument, ze proste to tak je, jsem nikdy nebral. Dyk jasny, fantasy ma bejt prehnany, borenky se maj klatit na kazdym rohu a koncetiny litat vzduchem, dyk vo tom to je. Ale proste kdyz tam hodis takovy hovadiny, tak uz to i tem jednodussim ctenarum zacne nejak dochazet, ze proste tohle je moc i na fantasy a budou to povazovat za splacaninu bez hlavy a paty.

Vypisuje se 20 z celkem 46 příspěvků1 2 3


↑ navigace

Záložková navigace

Galéria (fantasy)
Resize (tmavý)
Light (světlý)