Vznik Bermudského trojúhelníku (1. strana) | Články - Aragorn.cz



Články

Vznik Bermudského trojúhelníku

Autor : Alla   19. dubna 2013   Ostatní
aneb jak by mohl vzniknout Bermudský trojúhelník?

Zápisník jednoho zlého elfa:

22. 6. 1763
Jsem na moři, kam mě vyloučili mí milí spoluvrstevníci. Žil jsem si život jako ostatní, ale pak jsem byl asi moc nebezpečný a víte, co se stalo? No, při jedné rvačce jsem zabil jednoho takového pobudu, no dobrá šlechtice. Ale co naplat, teď jsem se svou lodí v oceánu a abych se nemohl vrátit, tak tu udělali jakousi bariéru, aby sem nikdo nemohl, dovnitř a já ven. Snažím se to prolomit již týdny, ale pořád nic. Není to divné? Taky si myslím! A vše jen kvůli jedné vraždě, to vůbec, ale vůbec není fér. Dneska jsem si poprvé ulovil rybu, ale byla nějaká velká a uhryzla mi prst, jako by těch neštěstí nebylo málo, že? Teď je večer a já musím jít spát. Abych zítra mohl něco menšího ulovit.

23. 6. 1763
Dnes jsem narazil na tu bariéru. Je průsvitná, nejde vidět, ale já ji cítím. Potuluji se kolem ní a přemýšlím, jak bych ji protrhl nebo nějak to kouzlo zvrátil či co, ale na nic nemohu přijít. A události dnešního dne? Zjistil jsem, že nemůžu spáchat sebevraždu. Ano, já, velký kouzelník, jsem se snažil zabít. A jsem tady uvězněný, než umřu stářím. Úžasné, že? Ale už jdu zase spát.

15. 8. 1763
Dlouho jsem si na svůj zápisník nevzpomněl, ale jak vidíte, tak nakonec ano. Možná je to můj osud to zapisovat. Chci vám zcela objasnit, na co jsem přišel. To kouzlo jde převrátit. Zítra jdu na to. Po vodě pustím tento zápisník s výsledkem. Teď jdu spát. Takže ať se mi to podaří.

16. 8. 1763
Zvládl jsem to. Místo, aby se to svalovalo na mě, tak je teď toto místo prokleté. Prostě je tu bariéra. Často se zde budou zastavovat motory a tak. Ale já, já jsem volný! Uslyšíte o mně! Nechť se vám zde, jak toto místo pojmenovávám (po mně), Bermudském trojúhelníku nic nestane. Jmenuji se Bermuda. Ale ať se vám teda nic nestane a prosím, přečtěte si to, já odplouvám vstříc svému osudu.

Další články v kategorii Ostatní:

Kdo hodnotil článek Vznik Bermudského trojúhelníku?
Ariwen (2.50*), Erinye (2.00*), liberius (1.50*), rafaela (0.50*)

Komentáře ⇓

Pro přidání komentářů je třeba se nejprve přihlásit.

Vypisuje se 4 z celkem 4 příspěvků1

Erinye - 25. dubna 2013 08:17
Erinye

Bohužel, musím tomu vytknout asi hodně věcí a pochválit jen málo, ale ve velkém případě bych pouze opakovala to, co zmínil Ariwen, takže stručně:

- forma zápisků, dobrá volba (Již zmíněno) ...

- použití výrazu, zmínky o motorech, tragédie (To je první co mě uhodilo jak palice při čtení) ...

- Jinak zrovna ten konec, kdy jde vždy spát, bych nezatracovala (Co když to je i vlivem bariéry, ospalost) ...

- taky se mi líbí, že jej vlastně nestvořil, ale na "něco" tedy bariéru narazil a pak jí pouze přetvořil

- osobně bych volila trochu starší datum (1680 plus mínus pár desítek, dle potřeby) ...

- nepoužívala bych elfa, jo, svádí to k tomu, že jsou to cool magiči, ale elf je prostě (Podle mého názoru) Atribut fantasy světů, kdežto Bermudský trojúhelník atribut světa našeho a mě se tohle prolínání nelíbí Přirovnala bych to k efektu, kdy ve fantasy světě jdete po hřbitově a PJ vám řekne, že je plný křížů - Jenže ve fantasy světě nebyl nějaký Jouda Kristů, kterého ukřižovali, tak proč by na hřbitovech měli být kříže a ne třeba lampiony za duše zemřelých, nebo třístupňové pagody, nebo tři menhiry za tři stupně osvícení? - Takže kombinace elfa a Bermud, pro mě špatná volba (Mnohem víc by se mi líbil šílený alchymista co utekl z dvoru Rudolfa II. Nebo čaroděj co zdrhá přes Španělskou inkvizicí)(A magie může klidně zůstat) ...

- no a závěrem? Nějaká bariéra a najednou řešení, že jí odvrátil/Obrátil a už ví, jak bude fungovat za 200+ let? Co nějaké záznamy z pokusů, z neúspěchů? Poznámky myšlenkových pochodů? Popis složitosti rituálu? ...

***

Chápu, že jsi psala, že to byl pokus a nějaké asi pouze chvilkové tvůrčí vzplanutí, ale bohužel musím říci, že to je hrozně promarněné dílo, které mělo velký potenciál ...

Takže se přikláním někam mezi kritiku, že to mohlo být zpracováno mnohem lépe a po odstranění chyb by to mohlo být ucházející a částečně, za daného stavu i k tomu co píše rafaela (A to se snažím na každém díle vyzdvihnout i ty nejmenší klady, jen pro pocit, že nepíšu jen samé zlé kritiky)(Smajlík) ...
„Počítám do pěti. Čtyři…“

rafaela - 20. dubna 2013 19:30
rafaela

Ehm... Vážně? Vážně tohle prošlo schvalováním?

I don't want to live on this planet anymore.
Víš, cos vlastně chtěl, kdyžs žádal po bozích za ženu z jezera Paní...?

Alla - 20. dubna 2013 09:54
Alla

Konec jsem psala jiný den, takže to, že to úplně nenavazuje, za to se omlouvám. Psala jsem to jen z nudy a prvně to mělo být úplně o něčem jiném.

S těma motorama.. No prvně to bylo totiž z doby v reálu, ale pak jsem to nějak překopala a vyšlo z toho toto, měla jsem to delší dobu jen na ploše, se to tam válelo. Tak jsem to sem hodila, je to můj takovej slabej pokus.
Psaní děl není moje silná stránka.
Jinak děkuji za okomentování a snad se někdy poučím a napíši něco pořádného...

Ariwen - 20. dubna 2013 09:18
Ariwen

Není to nejhorší. Forma zápisků do deníku je dobrý nápad, dobře se čte. Jen by to chtělo trochu lépe volit slova. Ale to je jen můj skromný názor.

Co však trochu nechápu: rok 1763 a nějaký kouzelník Elf tady mluví o tom, že na onom místě se budou zastavovat motory. Tohle mi absolutně nesedí.

Dál bych volil jiný konec odstavců (zápisků,) není dobrý, když končí stejně, v tom smyslu, že jde spát.

Píše, že přišel na to, jak prolomit bariéru a dodává, že to objasní. Žádná zmínka o tom. Ovšem to je podstatná část, která určitě čtenáře zajímá - objasňovala by, jak tedy Bermudský trojúhelník vlastně vznikl (a pokud se nemýlím, o tom by měla být tento text)

- Dobře, je to tam objasněné, ale jen jednou pár slovy, což je podle mě málo.

Vypisuje se 4 z celkem 4 příspěvků1


↑ navigace

Záložková navigace

Galéria (fantasy)
Resize (tmavý)
Light (světlý)