Zlomil jsi motýlům křídla (1. strana) | Články - Aragorn.cz



Články

Zlomil jsi motýlům křídla

Autor : Demi   27. května 2008   Povídky
Může to vypadat jako úvaha, ale má to svůj děj... a jen málokdo má ten cit najít ho ve správném znění.

3.12.98
Drahá lásko,
někdy sleduju motýly. Létají nad těmi svými duhovými květy a já jim závidím jejich svobodu. Velká barevná křídla. Proč taková nemám? Abych ti uletěla. Tobě a celému světu. Nemáš právo dívat se na mě těma svýma velkýma jestřábíma očima tak provinile. Nemám právo na soucit. Já vím, protiřečím si, ale to dělá zoufalství. Duše rozemletá na milion střípků a krvácející srdce. Neměl jsi to dělat. Víš, že jsi neměl. Oba to víme. Vidíš? Už zase.

11.12.98
Drahá lásko,
někdy sleduju motýly. Létají nad těmi svými duhovými květy a já jim závidím jejich svobodu. Štěstí beze slibů, proč to také nemohu prožít? Říkal jsi, že nám bude patřit celý svět, ale zapomněl jsi na sebe. Ty do mého světa nepatříš? Překvapilo mě, když jsi neodpověděl. Vlastně mi to roztrhlo srdce. Proto krvácí. Jak dlouho asi může takové dívčí srdce krvácet, než dojde konce, nevíš ? Myslela jsem, že ano. Možná jsi už roztrhl více srdcí. Možná jsi vrah.

18.12.98
Drahá lásko,
někdy sleduju motýly. Létají nad těmi svými duhovými květy a já jim závidím jejich svobodu. Myšlenky na smrt, které nemají. Proč mně souží? Vždycky jsi říkal, abych užívala života, dokud můžu. Vždycky jsi říkal, že život je smích. Víš, nepamatuji se, kdy jsem se naposled usmála. Čas tak letí. Ani bys nevěřil, jak dlouho může takové srdce krvácet. Už mě to nebaví, chtěla bych to urychlit. Možná bys mi mohl pomoct, nemyslíš? Dobře, tak já sama.

31.12.98
Drahá lásko,
někdy sleduju motýly. Létají nad těmi svými duhovými květy a já jim závidím jejich svobodu. Žádné touhy, kterým by museli odolávat. Proč nejsem jako oni? Vždycky mě lákaly nebezpečné věci. Myslíš, že jsi byl jednou z nich? Myslím, že ano. Dobře, já vím, ale není to pravda? Právě díky tobě se tohle stalo. To tvůj nůž vyškrábal poslední zbytečky štěstí z mého srdce. Víš, taky mám jeden. Bolí to, když zabíjíš?

1.1.99
Už mi nezbývá síla, abych sledovala motýly. Možná je to tak správně, možná bych jim už neměla, co závidět. Víš, že závist často plodí smrt? Nedokázala bych roztrhat barevná křídla. A kdyby, myslíš, že motýli truchlí pro své blízké? Myslíš, že lidé truchlí pro své blízké? Pro tebe? Pro mě? Myslíš, že lidé pláčou, když vidí smrt? Myslíš, že pláčou, když cítí smrt ? Neboj se, nikomu neřeknu, že jestřábí oči zkropily slzy.

Další články v kategorii Povídky:

Kdo hodnotil článek Zlomil jsi motýlům křídla?
Amthauer, Anael, Asteria Vradica, Ben, Fraiser, Kaena, Karatasha, Nyna

Komentáře ⇓

Pro přidání komentářů je třeba se nejprve přihlásit.

Vypisuje se 6 z celkem 6 příspěvků1

Karatasha - 26. března 2011 18:50
Karatasha

Nevím, zda bych to zrovna nazvala povídkou..

Nyna - 23. června 2008 19:53
Nyna

Vy jste taky gramli. Hledáte v tom ošumtělé fámy a kraviny a přitom je to třeba nálada člověka a místo blbých keců byste mohli vnímat, že to ten člověk píše, co se v něm odehrává. Podle mě prostě Demi říká své vlastní pocity a ne trapné texty stáhnuté z netu!!!

Deminko, věřím ti...
Lidičky, bude se mi po vás tak strašně stejskat. Upe nejvíc vás mám ráda a nikdy na vás nezapomenu!!!

rafaela - 27. května 2008 20:37
rafaela

Demi 27. května 2008 19:18
tak v tom případě chápu...:)
Víš, cos vlastně chtěl, kdyžs žádal po bozích za ženu z jezera Paní...?

Demi - 27. května 2008 19:18
Demi

rafaela 27. května 2008 11:50
Je to spíš přirovnání podobností. Jako ostrý pohled ..
Upřímnost ničí

rafaela - 27. května 2008 11:50
rafaela

Není to špatné... jsou to vypsané pocity, silné a pochopitelné... ale jestřábí oči? To jako žlutý?:)
Víš, cos vlastně chtěl, kdyžs žádal po bozích za ženu z jezera Paní...?

Amthauer - 27. května 2008 11:30
Amthauer

No, rámcový motiv se sice snaží umocňovat sdělení, ale, proboha, lyrické vyznění ve vyčítavém monologu hořké lásce, to je jak 98% rockových textů a je to skutečně velmi, velmi, ohrané.
- What is a life devoid of strife?

Vypisuje se 6 z celkem 6 příspěvků1


↑ navigace

Záložková navigace

Galéria (fantasy)
Resize (tmavý)
Light (světlý)