Rozcestí: Bitva na Václaváku (1. strana) | Články - Aragorn.cz



Články

Rozcestí: Bitva na Václaváku

Autor : Gran   27. června 2008   Povídky
Záznam jedné hry z Rozcestí. Vhodné pro pobavení, ale rozhodně si z toho neberte pro hru příklad! ;) Zůčastnění: Gran (i jako Vypravěč), Danimorth (i jako Vypravěč), Oktavius, Gabriell. Díky za hru, pánové =)

(14:40) Vypravěč: Situace č.5 - Bitva (Miranda)
A raz a dva! Postavit do řady! Je proti rozkazu se rozhlédnout? Suchá planina lemovaná stromy, brzkými diváky a svědky krvavé podívané. Za tím lesíkem býval rybník, spíše malý rybníček vytvořený zdejšími rolníky a zemědělci. Jako děti jsme si tam s kamarády ze sousední vesnice hrávali. Na schovávanou, pouštěli lodičky a často jsme dělali, že jsme vojáci a bráníme panství našeho vévody. Teď tu stojíme, všichni přátelé v jednom pluku a na nic si už nehrajeme. Strhané loutky vrchnosti nastrkané do pevných uniforem. Brzy zazní povel k útoku a planina bude pít naší krev. Za naše rodiny, vévodu a jeho úctu! A k čemu budeme našim dětem mrtví? Vskutku pěkný vzor. Buď mrtev nebo živ... ať si osud pohraje s naší budoucností!
(14:41) Gran: "Tak co, jste připraveni nasadit krk pro svou zem!?" zahřmí na pěšáky rytíř na koni.
(14:42) Danimorth: Stojím pod koněm svatého Václava na Václavském náměsti. Ve vojenském úboru se samopalem v ledově bílých dlaních. Zasalutuji. "Ano, pane!"
(14:44) Vypravěč: Náhle se odkudsi vynoří helikoptéra a začne sypat munici do nedaleko stojících kopiníků.
(14:45) Gran: "Do útoku!" zahřmí rytíř na pěšáky - a soubežně s jeho zahřměním muž v kvádru a klobouku, velitel druhé strany, dá povel svým cyklistům, aby se rozjeli proti nepříteli.
(14:45) Danimorth: "Už jsou taaaadyyyy!" Zařvu a uchopím pevněji svou zbraň. "Levá roto nalevo, Pravá roto napravo! Jdeméééééé. Pohyb pohyb!" rozeběhnu se proti cyklistům přes keříky na václavském náměstí.
(14:46) Oktavius: Kněz stojí s křížem uprostřed vojska: "Nebojte se smrti, neb váš Bůh vše vidí. Buďte stateční jako Ježíš, jenž za nás položil svůj život. Bojujte sveřepě a nemějte slitování s pohany. Vaše smrt bude vaším vykoupením a splacením dluhů vůči bohu. Nebuďte bojácní, sic vás bude čekat síra a plameny pekelné." Všimne si Helikoptéry: "Démon, BOJUJTE!" chápe se bible a začíná předčítat žalmy. Pozvedává kříž...
(14:48) Vypravěč: Dávka z helikoptéry rozfofruje sochu sv. Václava k nepoznání.
(14:49) Gran: "No tak, leť!" vykřikne rytíř - a náhle jeho bílý hřebec rozloží křídla a v běhu s nimi začne mávat. Jen tak tak nějaké dítě z kočárku podá rytíři dřevec, který ho chytne a vznese se s ním, míříc k vrtulníku.
(14:49) Danimorth: Dopadnu za zahradníkem neostříhaný keř a vytáhnu z kapsy malého roztomilého plyšového medvídka. Pohlédnu na helikoptéru a na cyklisty. Utrhnu medvídkovy hlavu a hodím ho do jedoucího davu. "Fire in the hole!"
(14:52) Vypravěč: Plyšový medvídek exploduje v modrých plamenech. Cyklisti zařvou, jak je tlak vymrští do vzduchu i s jejich koli, která se tříští o okolostojící skupinky asijských turistů.
(14:53) Vypravěč: Když tu náhle - posily! Z McDonaldu vybíhají EMO, kteří zde měli sraz, a začínají vrhat žiletky proti pěchotě, která opětuje palbu ze samopalů... leč slzy mají na EMO ochranný účinek! "Pane, pane, naše kulky na ně nepůsobí!" kříčí na velitele vybaveného plyšovými zbraněmi.
(14:54) Gran: Helikoptérá, která zrovna kosila mladé studentky v obchodě s oblečením, si nepovšimla, že z boku se k ní blíží letící rytíř...
(14:54) Gabriell: Dopadnu na cizince s fotoaparátem, vymrštěn tím zákeřným hodem výbušného medvídka nepřítele z kola. Popadnu cizince a okamžitě ho mimo jiné oberu o foťák, který namířím do obličeje blížícímu se nepříteli s bodákem na zbrani a stisknu spoušť, čímž aktivuju silný blesk...
(14:56) Oktavius: "Nevšímejte si temných zvuků, to jen Satan vás chce rozptýlit a vystrašit. Nevnímejte to výbuchy země, to jen dábel se snaží vám vyrvat z těla duši. Nezalekejte se blesků létajících k vám, to jen démon vypouští síru. Pokud padnete, budete odměněni v ráji nebeském." Pozvedne kříž a začne provolávat: "Ustup Satane, ve jménu božím tě proklínám, jdi zpět odkud jsi přišel, sic na tebe pošlu prokletí v podobě domácích úkolů z fyziky a latiny. Odejdi do pekla, sic tě srazím božím bleskem v podobě tučného jídla z KFC!"
(14:57) Danimorth: "Kruci! Krucinál!" pohlédnu na vybíhající Emaře z Mekáče. "Potřebujeme posily! Stáhněte se!!!" Zařvu a pokynu dvou vojákům, kteří vytáhnou brašničky s EMO make-upem. "To je musí zdržet!" Zařvu a vojáci vhodí mezi EMAře bedničky se šminkami a různejma rťenkama.
(14:59) Vypravěč: "Jůůů! Jééé!" uvědomí si EMO, co mezi ně přiletělo, a okamžitě to začnou rozebírat... jenže několik z nich se blíží k téměř bezmocné pěchotě... když tu náhle, snad zázrakem, zaútočí na ně vysoké ceny z KFC, té konkurence McDonaldu, ve kterém měli EMO sraz, a roztrhají je na cucky, že to létá až na Hrad.
(15:00) Oktavius: "Povolávám Vás, ó mocné síly pradávné, oslepte svými blesky nepřítele našeho pána a jediného boha Hospodina." Zpoza muzea se začínají rojit Japonci s fotoaparáty a vše fotí. Blesky jsou oslepující...
(15:01) Gabriell: Přidám se k Japoncům, kteří fotí o stošest hrajíc si na to, že jsem jeden z nich. Vzhledem k tomu, že je převyšuji o půl metru, to jde těžko, jakmile se dostanu ke knězi, otočím foťák proti němu a stisknu...
(15:02) Vypravěč: Zbylí cyklisté padají z kol, jak je oslepují blesky z fotoaparátů.
(15:02) Danimorth: "Musíme se schovat támhle do té budovy!" zařvu na vojáky a přeskáču přes bezďácké pole. "Táhmle! Baťa!"
(15:03) Vypravěč: Když tu náhle dá muž v kvádru znamení - a na Václavské náměstí vjede tramvaj 24, která z Kobylis přivezla bandu hospodských ninjů. Ti nyní vyskakují z tramvaje a hází po kopiních, kteří přežili útok helikoptéry, jež právě v tuto chvíli imploduje v hořčici a kečupu, solené tyčinky, které se jim zabodávají mezi oči...
(15:04) Oktavius: "Pomozte mi, ó všichni svatí, jsem oslepen." Kříž se schovanou 100W žárovkou blesknul tak mocně, že Gabriella také oslepil...
(15:06) Oktavius: "Bože, prosím, sešli na nás, své spravedlivé, světlo," pomalu začínají svítit lampy pouličního osvětlení...
(15:06) Gabriell: Potácím se oslepen davem. Do zátylku mne zasáhne solená tyčinka a málem mi proletí makovicí. Padnu dopředu a uchopím do obou rukou povalující se párek v rohlíku. Namířím směrem na kněze a stisknu rohlík, takže párek vystřelí pod tlakem ven jeho směrem...
(15:07) Oktavius: Párek mne zasáhnul do pravého ramene. Rána je hluboce zasažená kečupem. Padám v mrákotách k zemi...
(15:07) Gabriell: Odpotácím se k nedalekému stánku s hotdogy a začnu stejným způsobem vystřelovat do vzduchu jeden párek za druhým, promazávajíc stále ten samý rohlík dalším a dalším kečupem... párků je požehnaně...
(15:08) Gran: Rytíř implozi, narozdíl od svého koně, přežil. Celý zkrvavený sundá helmu a ochutná... ne, není to krev, jen kečup. Spatří, jak jeho vojáci běží k Baťovi, a rozeběhne se tam též - a padne do obklíčení ninjů, kteří se právě vypořádali s posledními kopiníky. Tasí meč, ale ninjů je příliš mnoho... "Mí věrní!" zavolá o pomoc.
(15:08) Danimorth: Z Baťi na vojáky náhle vyletí letní slevy. Tisícovky utržků papírků doslova roztrhají moji družinu na cucky. Já, zkrvaven všudypřítomným kečupem, ležím na zemi, ulepený od žvýkaček.
(15:08) Gabriell: Párky si nějakým zázračným způsobem našly cestu do davu ninjů...
(15:09) Vypravěč: Párky, padající z velké výšky, když minou, rozbíjejí dlažbu i asfalt, a když zasáhnou, projedou lebkou a skončí až v patě - likvidují tak bandu ninjů.
(15:09) Gran: Rytíř zabije posledního ninju a přiběhne k ulepenému muži. "Vstávej, rychle!" snaží se ho odlepit.
(15:10) Vypravěč: Muž s párky si uvědomí, že pozabíjel vlastní - ale ne! To jsou naváděné párky nepřátelské strany! Zdá se - nebo se snad rozhodl změnit stranu?
(15:11) Vypravěč: Když poslední párek dopadne, když poslední mrtvý ninja lehne a poslední blesk foťáku praskne, nastane chvíle ticha...
(15:12) Vypravěč: Mezi zmatenými Japončíky stojí oslepený kněz a nedaleko od něj muž s rohlíkem v ruce.
(15:12) Vypravěč: Před Baťou se snaží rytíř párátky odlepit přilepeného vojáka, po náměstí se povalují mrtví kopiníci, cyklisti, EMO a vysoké ceny z KFC, které se střetli s obřím zmrzlinovým shakem, který se rozlil do stanice metra Muzeum...
(15:11) Danimorth: Jde to ztuha. Žvýkačky mě drží na zemi a nechtějí mě odlepit. Tu se zatřese zem a Richterova stupnice vystoupá na maximum. "Ne, Václave! Zachraň se!" pohlédnu na praskající zeď domu "Začínají koncerty v lucerně!!!"
(15:13) Gabriell: Přestanu střílet párky a zaběhnu do nedalekého obchodu s CDčky, když zaslechnu nepřátelskou hudbu, pustím na plné basy tu naši. Skleněná vitrína vyletí do ulice, když se z mohutných reproduktoru ozve: DEVIL IS A LOOSER !!!!
(15:13) Gran: "To zvládneme! Už to.... skoro.... bude!" strká rytíř pod vojáka párátka, ale pod otřesy se sotva drží na nohou.
(15:14) Vypravěč: A uprostřed toho je stále onen kočárek s dítětem... a to dítě má dudlík... a ten dudlík... tiká.
(15:15) Danimorth: Země zapraská a pod ubohým václavem a vojáčkem se otevře ohromný kráter s lávou. Vyhaslá sopka se probouzí! "Václave!" zařve voják a spadne o metr níže, do obchodu s dětskou výživou, která na něj hned začne útočit.
(15:16) Gran: "Hloupý Honzo, chyť se mé ruky!" snaží se Václav natáhnout přes kraj, který se ale stále drolí a rozpadá.
(15:17) Vypravěč: Muž, který tam celou dobu zalévá keře, omylem pokropil i kněze, kterého tak probral z bezvědomí.
(15:18) Oktavius: Pomalu se zvedám. "Boží Armádo," volá na Japonce, "pomozte svatému Vaclavovi." Houf Japončíků začne fotit. Václavovi kvůli bleskům podjela noha...
(15:18) Vypravěč: Svatý Václav, zaneprázdněn záchranou svého druha, si nepovšimne, že za jeho zády se proti němu schromažďuje kmen použitých dětských plenek.
(15:19) Gabriell: Nedaleko se vynoří banda staříků v rudých barvách kečupů... staří členové KSČM - a začnou proti Václavovi - symbolu který nemají rádi - házet třešně...
(15:19) Danimorth: Obmotaný zákeřnou jablečnou pochoutkou s těží udělám krok a chytnu Václava za ruku. "Drž se, můj pane!"
(15:21) Gabriell: Tvrdá hudba z obchůdku se šíří v přílivových vlnách proti členům KSČM, najednou exploze jak repráky nevydržely a ve vzduchu se objeví letící předmět.. má to ruce... nohy... hlavu... jsem to já... a letím přímo do davu...
(15:21) Gran: Václav chytí Honzovu ruku, ale náhlý blesk ho oslepí - sesune se a zachytí se za okraj rukou, druhou držíc honzu - oba nyní visí přímo nad obrovskou sklenicí dětské přesnídávky, která sama o sobě levituje přímo nad žhavou lávou. Jak Václav zahučí do díry, třešně minou a rozblemcnou se o výlohu šperkařství. "Pomozte mi někdo!" vykřikne Václav, ale když už si myslí, že ho jde někdo vytáhnout, spatří plenku.
(15:21) Oktavius: "Ne, nechte toho, vždyť padá! Vytáhněte ho!" Japončíci vycvičení na boj s fotoaparáty se otočí a blesky letící směrem ke mně způsobí, že jsem opět v mdlobách. Nakonec opět fotí Václava.
(15:22) Vypravěč: Oslepení senioři se zamotají do skupinky Japončíků, čímž ubyde blesků, ale zmatek se v daném prostoru zněkolikanásobí.
(15:23) Vypravěč: A podělaná plena se chystá skočit Václavovi na obličej... zdá se, že se blíží smutný konec obou symbolů českého národa.
(15:23) Oktavius: "jdu na cígo"
(15:24) Gabriell: V davu se zvedne postava převyšující všechny o hlavu... opět zmizí a opět se vynoří. Popadne vlajku KSČM z rukou staříka a vyšplhá se po jejich hlavách směrem k Václavovi...
(15:24) Vypravěč: Kdesi uprostřed stařečků z KSČM se vytvoří obrovská elektrická bublina. Paprsky Energie roztrhají na kusy kolem stojící dědečky a Japončíky s fotoaparáty. Poté vše utichne a v malé kulaté prohlubni sedí v bobku nahý Arnold... "I am back"
(15:25) Vypravěč: Vysoká blondýna v růžovém zavřeští. "Arnolde, ten kočárek!"
(15:25) Danimorth: "Ne! To nedovolím" Zakřičím, držejíc václava za ruku, a svou druhou rukou stisknu velký červený knoflík, co má na opasku.
(15:26) Gran: "Prosím... prosím.... ne!" drží se Václav za okraj jen tak tak, cítí, jak mu v druhé ruce klouže zápěstí Honzy... a přitom vidí, jak se plenka chystá ke skoku.
(15:27) Gabriell: Tlaková vlna od Arnieho mne vymrští... vlajku použiju jako padák, když dopadnu nedaleko Václava a Honzy. Dopadnu přímo na plenku, jež se chystala zničit mého velitele. "Fůůůj" zařvu a hodím Václavovým směrem vlajku.... jeden konec držím já...
(15:28) Gran: Trochu překvapeně Václav promluví: "Nebyls na začátku náhodou proti... to je jedno," chytne se vděčně vlajky.
(15:29) Vypravěč: Arnold se postaví a drsně se rozhlédne. Rozeběhne se přímo proti kočárku s tikajícíim dudlíkem. V běhu se klimbá jeho na Terminátora docela dobře vymodelovaný penis. To však spozorují okolo stojící prostitutky, jež ho zasypou těsně před kočárkem.
(15:29) Gabriell: Začnu tahat za vlajku, když tu mi na záda skočí nějaká Emo lolitka a začne se uculovat na Václava nebezpečně se ohánějíc rtěnkou a řasenkou...
(15:29) Oktavius: Kněz se vrací:" Povolávám tě, Ježíši, neb je nejhůř!" Z tramvaje, která je před hospodou, vychází muž s cowboyským kloboukem, na sobě má plášť, v ruce brokovnici. Na jeho hrudi se skví odznak texas rangers. "Walker is here!"
(15:30) Vypravěč: "Ještě... kousek!" natahuje Arnold ruku po stále intenzivněji tikajícím kočárku, ale v závalu znásilnění nemá příležitost se k němu přiblížit ani o píď.
(15:31) Gran: Václav jen visí na vlajce, sotva se drží, jak s ní Gabriell mává kvůli lolitce.
(15:33) Gabriell: Lolitka po chvíli spadne z mých zad zasažena jedním z posledních slevových letáčků přímo do makovice... začnu opět tahat vlajku, na níž se komunistické třešně začnou nebezpečně šklebit, snažíc se opustit svoje místo a tak zhoršit pevnost vlajky...
(15:33) Danimorth: Z metra vyběhne Frodo s prstenem. Ale když se chystá přeběhnout silnici, přejede ho ospalý řidič kamionu. Prsten upustí a ten se odrazem dostane do rukou místnímu zahradníkovi.
(15:34) Vypravěč: "Milášku?" zabrmlá překvapeně zahradník.
(15:34) Gran: "Ještě trochu! Ještě trochu nás vytáhni!" pobízí Václav muže s vlajkou - ještě kousek a spočine nohou na pevné zemi i s Honzou.
(15:35) Vypravěč: A jak řidič zjistí, že někoho přejel, lekne se dodatečně a strhne vůz stranou - a míří přímo na Chucka.
(15:36) Gabriell: Povšimnuv si v nesmírných sférách magična, že se tu děje něco podivného, zjeví se nedaleko kočárku černě oděná postava s hadem kolem krku... v závěsu za ní se tu objeví bělovousatý stařík a mladík také v černém s jizvou ve tvaru blesku na čele...
(15:37) Vypravěč: ...načež dudlík v kočárku konečně exploduje.
(15:37) Oktavius: Chuck se podívá s ledovým klidem směrem k řítícímu se vozu. Vyskočí na kapotu, malíčkem prorazí sklo a vzápětí i aortu řidiče. Seskočí z vozu a vrhne se na zbývající důchodce...
(15:40) Gabriell: Vytáhnu Václava s Honzou nahoru a ukryju je pod vlajku, která díky své barvě splyne s okolím, jež je plné kečupu...
(15:40) Gran: Václav ztěžka lehne na zem a začne oddechovat, skryt pod vlajkou.
(15:41) Vypravěč: Jednomu z všudypřítomných ležících ožralů praskne z výbuchu flaška kořalky. Ožrala se probudí. "Co to!?" zařve a praští kolem ležícího ožralu. Za pár minutek se takhle probudí celé město. Celá Praha se začíná bořit.
(15:43) Vypravěč: A kráter po sopce se stává větší a větší...
(15:43) Gran: ...a svatý Václav, ten jen leží a ztěžka oddechuje.
(15:43) Gabriell: "Ty Václave..." Zašeptám skryt pod vlajkou... "Kde máš svoji armádu? Neměl jsi tu být sám ne? Kde jsou Blaničtí?"
(15:43) Vypravěč: Mezitím se trojice z Británie tříští o kelímky od jahodové jogurtu, jak je odhodila exploze dudlíku.
(15:44) Gran: Svatý Václav otevře oči a podívá se na Gabriella. "Příteli..." chytí se ho unavenou rukou. "Blaničtí přijedou, až bude národu nejhůř..."
(15:44) Oktavius: Ze vzduchu začínají padat obrovské blesky, elektrika přestala fungovat. Po náměstí běhá Tom Cruise. Země praská a zvedají se stroje. Tom volá:" Tripody útočí!!"
(15:45) Gabriell: "Ehm... tak to přijedou až tu bude Tokyo Hotel." Povzdechnu si bolestně...
(15:46) Gran: "Ne... až tu bude Tokyo Hotel... dvakrát," ztěžka ze sebe vysouká. "Ale teď! Musíme odsud!" vyskočí náhle pln síly na nohy.
(15:46) Vypravěč: Sotva Svatý Václav dořekne svá slova. Od Hradu se ozve gong a proslov prezidenta Tinky-Winky: "Telletubííííííís!"
(15:47) Gran: Václav se podívá k Hradu. "Tohle... tohle jsem nečekal... u všech pohanských bohů, JE NEJHŮŘ!" padne na kolena.
(15:47) Vypravěč: A hora Blaník se otevře...
(15:48) Gabriell: "Neeeee" zařvu, když zaslechnu ten proslov. Trhá ušní bubínky... vrhnu se za Václavem, ruce si urputně držíc za uších.
(15:47) Oktavius: Otec, vyhýbajíc se strojům, přibíhá k vlajce a zalézá pod ni... "Kde to jsme? Svatý Václave?"
(15:48) Gabriell: Vlajka se sice vznáší ve vzduchu, zmateně si uchovávajíc tvar jak pod ní kdosi byl, ale ty už spatříš jen tři postavy, jak prchají pryč...
(15:48) Gran: "Nechtěj vědět, kde jsme," plačtivě na kněze.
(15:49) Vypravěč: A z hory ne vyjíždějí, ale vylétají rytíři v zářivých zbrojích a s meči zdviženými... a místo koní osedlali nejmodernější stíhačky!
(15:49) Gran: "Rychle! Poběžme!" popadne Václav Gabriella i Hloupého Honzu a uhání s nimi ke vchodu do Můstku.
(15:50) Gabriell: Utíkám seč mi nohy stačí, zamotávám se do zbytků párků, do informačních letáčků... kloužu po šminkách a kečupu... ale běžím...
(15:51) Danimorth: Vysoko nad mraky se vznáší prastarý letoun jménem Enola Gay. Uvnitř letounu sedí bombometčík. "Komandére, nepřeletěli jsem to už trochu?" otáže se a z pilotní kabiny se ozve hlas velitele: "Dobrá, schoďte to!" Cosi zacvaká a zletounu vyletí něco, co vypadá jako velká kovová houba.
(15:51) Oktavius: Otec se rozbíhá, ale těsně za skupinou jej polapí tripod a je přetvořen na palivo...
(15:51) Gran: Do cesty se trojici připlete těžká překážka - eskalátor, na který vkročí, jede obráceně! A rozjede se takto až ve chvíli, kdy jsou v polovině... oni běží, ale nehnou se z místa!
(15:52) Vypravěč: A pak se zastaví čas.
(15:52) Vypravěč: Praha hoří pod paprsky tri-podů, všude stříká krev. Nad ní letí rytíři na stíhačkách, dole na eskalátorech běží patron, pohádka a blázen.
(15:53) Vypravěč: Zbytky kelímků, třešní, emo, cyklistických kol - to vše se povaluje po náměstí, které se propadá do nitra sopky.
(15:53) Vypravěč: Odkudsi je slyšet Valčík, ten od Landy - a z výšky se na Prahu řítí kovová věc.
(15:54) Gran: "Tak že bychom tu uklidili?" pronese Chuck Norris.
(15:54) Gran: Luskne prsty...
(15:55) Vypravěč: A náhle se vše rozeběhne pozpátku. Sklo se vrací na svá místa, z paliva se zformuje kněz, Václav zaleze do propasti a zase vyleze, ta se za ním zavře, odkudsi se objeví kočárek... z ninjů vylétají párky, ninjové naskáčou do tramvaje a jedou do Kobylis...
(15:55) Vypravěč: Cyklisté se zvedají, nasedají na svá kola a pozpátku jedou pryč, slané tyčinky vypadávají z hlav středověkých bojovníků. Letní slevy a vysoké ceny se vrací do výloh obchodů...
(15:56) Vypravěč: Z obchodu hraje "!resool a si liveD", sem tam přelétávají postavičky jako hadroví panáčci. V záblesku se ze stánku s párky vznese helikoptéra, rozstřílí sochu sv. Václava, čímž ji opraví...
(15:57) Gran: A pak, když je náměstí opět čisté a japončíci se chystají fotit podivnou sešlost, Chuck Norris těsně před tím, než zmizí, luskne prsty podruhé.
(15:57) Vypravěč: Situace č.5 - Bitva (Miranda)
A raz a dva! Postavit do řady! Je proti rozkazu se rozhlédnout? Suchá planina lemovaná stromy, brzkými diváky a svědky krvavé podívané. Za tím lesíkem býval rybník, spíše malý rybníček vytvořený zdejšími rolníky a zemědělci. Jako děti jsme si tam s kamarády ze sousední vesnice hrávali. Na schovávanou, pouštěli lodičky a často jsme dělali, že jsme vojáci a bráníme panství našeho vévody. Teď tu stojíme, všichni přátelé v jednom pluku a na nic si už nehrajeme. Strhané loutky vrchnosti nastrkané do pevných uniforem. Brzy zazní povel k útoku a planina bude pít naší krev. Za naše rodiny, vévodu a jeho úctu! A k čemu budeme našim dětem mrtví? Vskutku pěkný vzor. Buď mrtev nebo živ... ať si osud pohraje s naší budoucností!
(14:41) Gran: "Tak co, jste připraveni nasadit krk pro svou zem!?" zahřmí na pěšáky rytíř na koni.
Systém: Gran udělil XP uživateli Gabriell za dobré RP hraní.
Systém: Gran udělil XP uživateli Oktavius za dobré RP hraní.
Systém: Gran udělil XP uživateli Danimorth za dobré RP hraní.
Systém: Danimorth udělil XP uživateli Gran za dobré RP hraní.
(16:01) Danimorth: //Little boy nedopadl:( zachránil prahu američan omg:-/
(16:01) Gran: //Ale copak nevíš, že Chuck Norris je ve skutečnosti krycí jméno pro Cimrmana? ;)
(16:02) Danimorth: //Žes to neřek hned!
(16:02) Gran: // =))

Další články v kategorii Povídky:

Kdo hodnotil článek Rozcestí: Bitva na Václaváku?
agarwaen, Agrus Kos M1, Anael, apophis, Arte-Zherth, Blackmoore, Bogina, Cicero, Danimorth, elister, Epi, Eugenio, Gabriell, kapitán Lebka, Krvemlík, MegaEdwin, pavel, petoun, pikáč, Ragar, Sakutzik, Sidar, Sirriel, Systy, Vít00

Komentáře ⇓

Pro přidání komentářů je třeba se nejprve přihlásit.

Vypisuje se 15 z celkem 15 příspěvků1

anuvin - 18. července 2009 22:21
anuvin

Aneb když hraje pár bláznů, co se nikdy nevidělo :D
Why does humanity deserve to survive? Maybe you don't. - Sharon "Athena" Agathon

pikáč - 17. září 2008 21:20
pikáč

Super to jsem si vzpomněl na parodii pána pařmenů já byl šmajdalf bojovali jsme z 5 metrovou mluvící zdí,vlky kteří obklíčili Pepina a tak dále (za tu vzpomínku jednu prvních na argu dávám 5 díky moc :)

Sirriel - 15. srpna 2008 01:07
Sirriel

tak takhle jsem si pánové už dlouho nezachrochtala smíchy:D Jsem to dneska četal už podruhý, ale nemá to chybu:D
Nikdo se mě neptal, jestli se chci narodit. Tak mi teď neříkejte, jak mám žít.

Epi - 14. července 2008 18:13
Epi

tyyyyyyyyy jo to byla parada, super, jeste jsem se tak nikdy nezasmal, fakt famooozni XD
"Aby si zuřícímu trpaslíkovi uniknouti dokázal, hbitých nohou jest ti zapotřebí. Nest pomni: vždy rychlejsi byti musis, nez kterakoli sekyra jim vrzena letic. Jestlize unikl jsi mu, zevnejsek svůj pozměn. Paměť jejich jest smrtelně dobrá."

Bogina - 11. července 2008 11:07
Bogina

:)))))))))))))))))))
Ad bene vivendum, breve tempus satis est.
PJ roku 2008, vítěz Aragornského turnaje (AT´08 DrD)

Blackmoore - 10. července 2008 15:57
Blackmoore

Jej to je taká chujovina až dávám za *5*... Už dlouho sem se tak nezasmál... Jen tak dál xD
..„Na mém sihillu je starobylýma trpaslickýma runama vyryté strašlivé trpaslické zaklínadlo. Enom ať sa nějaký ghúl ke mně přiblíží na délku meča, dám mu ten nápis přečíst.“ „Co stojí na tom meči?“ „Ať chcípnú všeci zkurvysyni!“ (Zoltan Chivay)

Arte-Zherth - 5. července 2008 17:59
Arte-Zherth

:-)
všichni čtyři máte za pět pánové...
Je sex nemravný? Jen dělá-li se pořádně.

Oktavius - 30. června 2008 10:04
Oktavius

Když je dobrá nálada:-D
<< I´m Cylon No. 1 >> Dum spiro, spero

Vít00 - 28. června 2008 22:13
Vít00

Suprové ;-D
Za velkým majetkem vždy stojí zločin...

MegaEdwin - 28. června 2008 14:06
MegaEdwin

boze to je picovina... za 5

agarwaen - 27. června 2008 23:40
agarwaen

dobře vy :D takle dobře sem se dlouho nezatlemil. 5*
http://bandzone.cz/zixi

rafaela - 27. června 2008 21:03
rafaela

Hukooooot... emo byli vážně super:-D
Chuck taky fajný... prostě bomba:-))))
Víš, cos vlastně chtěl, kdyžs žádal po bozích za ženu z jezera Paní...?

Amthauer - 27. června 2008 20:57
Amthauer

Připomíná mi to jednu hru s Nibelusem, jak jsme byli na divokém západě a já jsem alá Stallone utíkal před výbuchem, skákal a ještě řval "za Ameriku" :D
- What is a life devoid of strife?

Gabriell - 27. června 2008 20:25
Gabriell

Hlavně byla děsná sranda to hrát.. a byla to snad první hra, byť byla tak krátká, po které jem skutečně unaveně odpadl.. Usnul jsem u notebooku asi půlhodiny na to co jsme dohráli ..sice jenom na chvilku ale aji tak... skvělá hra... Thnx Grane.. tohle někdy ukážu svým dětem aby viděly jak jejich tatínek v mládí blbnul..
"šel jsem jednou takhle po ulici a potkal jsem ďábla. Ten se na mne podíval, pomodlil se , pokřižoval a zdrhnul. Tak si říkám. Co jsem sakra zač?"

pavel - 27. června 2008 18:35
pavel

Tak nco tak ftipné už jsme dlouho nečetl :)
Slova jsou jen prázdné skořápky.

Vypisuje se 15 z celkem 15 příspěvků1


↑ navigace

Záložková navigace

Galéria (fantasy)
Resize (tmavý)
Light (světlý)