Trest? (1. strana) | Články - Aragorn.cz



Články

Trest?

Autor : Allizea   18. srpna 2007   Povídky
Pocit bezmoci, nevíte kde jste, ani co si myslet. Bojíte se, z malé místnosti pomalu šílíte, co bude nakonec dál?//Aj to snad pochopíte:D

Stísněná místnost.
Je tu jen tma.
Jak ve vězení, kde se vám hnilobný pach a zima zarývají do morků kostí a vy si namlouváte, že už budete brzo pryč.
Přerývaný dech, těžce oddychuji. Cítím jak mi kapky studeného potu stékají po čele a níž.
Pocit tísně a bezmoci, nemohu nic dělat a to mě mučí ještě víc. Prsty šmátrají ve tmě po zdi, tělo se k ní v návalu strachu přitiskne. Zmatená a plná strachu.
Žádné dveře.
Žádné okno.
Žádný východ.
Nic.
Jen malá místnost, holé zdi a strach, jenž plane neuhasitelným ohněm. Chtěla bych umřít, ale nejde to.
Bohužel.

Nehty si rvu do kůže, bolest snad už ani nevnímám. Šílím a já to nevidím, mozek mi to nedovoluje. Jakoby se proti mně spikl a opustil mě. Nechce mě poslouchat, nechce vůbec nic. Jen strach, který pohlcuje s velkou radostí.
Nic víc, než chmurné pocity, myšlenky.
S naději zametá jako se zrádcem, který tu nemá co pohledávat. Který zklamal, a proto byl odsouzen. Mysl mi vykonala soudce i kata zároveň.

„Co jsem to za člověka?“ dere se mi z vyschlých úst, aniž bych věděl, co je to za otázku a proč zrovna teď si jí pokládám, ale co je tu normální?
Nic.
Ani já, ani to, kde jsem. Jsou to jen mé myšlenky a nebo je to pouhopouhá skutečnost, která mě snad zabije?

Dochází mi kyslík, z plic vychází jeho poslední doušky a víc ani ťuk, ale to vše si jen určitě namlouvám - chabě se utěšuji.

„ zhluboka…dýchej,“ špitám si těžce, abych si možná dodal odvahy nebo spíše se o to, alespoň pokusil. Hrdlo se mi nekonečně svírá, po zdi sklouznu tiše dolů. Temno před očima, jenž ještě přitvrdí a mě se chce tolik spát.

„ dýchej…“ znovu se povzbuzuji, avšak váhám jestli to má smysl, poslední síly, co mám a žádné už nepřicházejí. ŠOK. Tělo se mi celé třese posmrtnou křečí, škube sebou na podlaze. Vykulené oči, které se začínají podlívat krví do blba hledí, držíc se za hrdlo a snažit se lapat po dechu.

CO TO?
*Pomáhá to! * svitne mi hlavou, protože najednou zas cítím ozbrojující chuť čerstvého vzduchu v plicích, jenž se mi řine do mozku a všude po těle.
Nádhera.
Jak znovu zrozený. Cítím se podivně. Hlava mi odporuje v myšlení jakoby to už nebylo potřeba. Obličej zkřivený zlobou. Hněv, který se do mého těla z nenadání vnáší mě ozbrojuje.

„ To je to, co si zasloužím?“ řeknu tiše,
„ trest, za něco, čeho jsem se kdysi dopustil či proč mě trestáš teď a tady?“ Slzy. Slzičky se mi pomalu derou z očí, pomalu a neochvějně se jedna za druhou koulí po tváři. Šaty, aniž bych si uvědomil, jsou roztrhané. Cítím potůčky krve řinoucí se mi z těla, když jsem si zaryl nehty hluboko do kůže, do masa. Hlava mi stále odráží návaly otázek a jejich odpovědí. Je mi zle a únava zase přichází nebo umírám? Nemám sil, abych dožadoval odpovědi.


Kde to jsem?
Prudce vyrazím nahoru, sedím, ale kde?
Doma? A v posteli? Co se to stalo?
Aha, byl to jen pouhý sen.

Další články v kategorii Povídky:

Kdo hodnotil článek Trest??
Alicie, Amy.Klara, Ben, hartal, hater, Kotel, Nestor, orchidejka001

Komentáře ⇓

Pro přidání komentářů je třeba se nejprve přihlásit.

Vypisuje se 6 z celkem 6 příspěvků1

Allizea - 30. srpna 2007 19:13
Allizea

hartal 30. srpna 2007 18:41
Ne to vážně není :) tu písničku ani neznám.
Dum Spiro, Spero.

hartal - 30. srpna 2007 18:41
hartal

Hele, je to pěkný, dávám 4. Ale mám otázečku, není to náhodou inspirovaný písničkou od Cocot Minute- "Vo co tady jde?" :)
Chci zpátky Aragorn. Ale Aragorn! Ne aragorn...

Allizea - 22. srpna 2007 11:48
Allizea

Ben 22. srpna 2007 02:31
OK :D beru, nikomu to nenutím, takže to číst nemusíš :-P
pohoda ;)
Dum Spiro, Spero.

Ben - 22. srpna 2007 02:31
Ben

Dodatek: Jestli by normální člověk mél takové pocity, tak by v té místnosti začal mlátit hlavou o žeď. Buď aby se zabil nebo aby se zbavil těch pocitů a mohl myslet na něco jiného.
www.pistecesky.ic.cz |92% of teens have moved onto rap. If you are part of the 8% that still listen to real music, copy and paste this into your signature

Ben - 22. srpna 2007 02:14
Ben

Nic proti tobě, ale ty tvoje povídky jsou všechny na jedno brdo. Ten styl je takovej divnej. Krom toho taková povídka je s prominutím úplně na ho***. Je to příběh o ničem. Jen krátká mizerná povídka u které se vůbec nezabavím. Chce to něco, aby to mělo hlavu i patu. Tady píšeš o nějakým obyčejným depresivním snu. Já se ptám proč o tom snu píšeš. Podrazila ta holka z povídky někoho, že z toho měla takovej sen a výčitky svědomí ? O ničem takovým tam nepíšeš. Škoda času na takovou blbost. Já jsem sice čestnej hípík, takže bych se do tebe takhle pouštět neměl, ale taková hovadina to už je i na mně moc.
www.pistecesky.ic.cz |92% of teens have moved onto rap. If you are part of the 8% that still listen to real music, copy and paste this into your signature

hater - 18. srpna 2007 09:58
hater

Tentokrát jsem dělal i korekturu a opravoval jsem jeden přechodník, který jsem si nebyl jistý jestli se takto vůbec dá vytvořit, každopádně kontrola gramatiky na tom řvala. Co jsem ale chtěl říct, že je zbytečné dávat přechodník někam, kde se to dá snadno nahradit obyčejným slovem. Respektive ono také záleží na tom jaký jazyk chceme použít a možná jsem to měl nechat tak :-) ovšem nenechal :-))

Psychologie hlavní postavy mi přijde kapku přehnaná a text ve mně nevyvolal žádanou představu malé, uzavřené místnosti. V pointě také nevidím valný smysl, přestože se zcela jistě jedná o ten správný slohový útvar.

Myslím, že stylisticky má autor na to, aby to bylo lepší a doporučoval bych tomu dát před publikováním ještě jedno čtení, tak po dvou dnech pauzy.

Jedna věta mně dokonce zaskočila tak, že jsem nebyl sto pochopit její přesný význam:
Mysl mi vykonala soudce i kata zároveň.

Vypisuje se 6 z celkem 6 příspěvků1


↑ navigace

Záložková navigace

Galéria (fantasy)
Resize (tmavý)
Light (světlý)