Praktické využití hobita (1. strana) | Články - Aragorn.cz



Články

Praktické využití hobita

Autor : Aligern   15. listopadu 2006   Úvahy
Recese - teda možná

Praktické využití hobita

Jistě se každý z vás s nimi setkal. S malými drzými stvůrečkami, které se vyznačují některými vlastnostmi, jenž nám řádným dobrodruhům připadají buď komické, nebo v horším případě otravné a v tom opravdu nejhorším, žel bohu nejčastějším, případě nesnesitelné a vyžadující okamžitý zásah.

Představíme si sitauci v níž malý chlupatý hobit hraje hlavní úlohu. Skupina dobrodruhů bloudí již několik dnů na poušti. Za družinou se vleče drobný zakrslý tvor. ÁÁÁno, uhodli jste, je to hobit. Jde si jen tak na lehko neboť jeho věci si družina již dávno rozdělila mezi sebe. Pomluvy že ho sprostě okradli jsou nemístné, neboť kdyby byl hobit nucen své věci tahat, již dávno by nebyl na živu. Při hobití chamtivosti, plně srovnatelné s tou trpasličí, by již (výše zmíněný jedinec) nebyl schopen se jich zbavit a v tom případě by slunce svítilo na již vysušenou mršinu.

Tato skupina dorazí ke studni. Není sice zasypaná, ale není vidět na dno a okov taky nikde. (Podotýkám, že jde o písečnou poušť.) Lze předpokládat že tato hypotetická skupina se již všech nepotřebných předmětu zbavila a to co jim zbývá je pro ně opravdu nepostradatelné. Opravdu nikde nic dokola není. Tudíž otázka zní: Jak družina zjistí, jestli má cenu se touto studnou zabývat. Jednoduše! Hodí do studny hobita. Jednak bezpečně zjistí hloubku studně, odečítáním vteřin do dopadu hobita na její dno. Případné šplouchnutí postavám naznačí přítomnost vody a tudíž se postavy ujistí, že zabývat se touto studnou, má smysl. Pokud hobit pád přežije může začít kopat (to v případě je li studna vyschlá) a při troše štěstí se voda objeví. Alternativně je-li ve studni voda, má hobití krkoun možnost se napít jako první. Tak jakápak šikana malých plemen že? Navíc jej stěny studny chrání před sluncem a stín a chlad uvnitř umožní, aby se hobit zregeneroval.

Tak tak bych asi viděl použití hobita na poušti. Příště si probereme použití hobitů jako železné samopochodující zásoby potravin v horách.

Další články v kategorii Úvahy:

Kdo hodnotil článek Praktické využití hobita?
Bad Prayer, Damian, Eiris (4.50*), Tyky, wampire

Komentáře ⇓

Pro přidání komentářů je třeba se nejprve přihlásit.

Vypisuje se 6 z celkem 6 příspěvků1

Tyky - 27. ledna 2009 10:52
Tyky

Lidičky tenhle článen využívám doteď na literárních soutěží a vychází to :)
Jediný problém je, že nemůžu použít jméno autora :D
Tak i tak je to super článek
Kdyby neexistovalo zlo neznali bychom dobro. Kdyby neexistovala smrt, nepochopily by jsme život. Kdyby neexistovala nenávist nenašli bychom to nejdůležitější....lásku

LinAris - 12. března 2008 20:37
LinAris

Aligern 2. ledna 2007 22:58
LoL
Lasombra nám opět fachčí !!! Yes !!! http://www.lasombra.cz/

Ghondar - 19. února 2007 20:01
Ghondar

Aligern 2. ledna 2007 22:58
jestli jsi nikdy neviděl v akci Karlíka Dobrovědra, tak kamaráde nevíš o kom mluvíš - a věř mi že tenhle šílenec přežil nejen první, ale i mnohé další pokusy s výbušninami (bohužel - tisíceré omluvy Drobkovi a hlavně natovi, ale... prostě bohužel přežil)
"A person always takes his home with him, wherever he goes. Worlds are so vast—yet they fit easily into one's heart."

pavel - 6. února 2007 22:11
pavel

Chlodva 20. listopadu 2006 20:51
Určitě smát protože to je lepší než cokoliv jiného.

A určitě hobyt může být i nebezpečný teda samozřejmě je nebezpečný a nebezpečný. A právě nebezpečný stihne být právě jednu vteřinu - potom musí natáhnout kuši.

Také se můžeš pokusit hobita převléknout za dítě a vyslat ho na výzvědy to se buď vrátí a nebo taky ne:)
Slova jsou jen prázdné skořápky.

Aligern - 2. ledna 2007 22:58
Aligern

Poznámka k Drobkovi bojovníkovy za práva hobitů

Díky poměrné mizerné odolnosti hobitů je celkem pravděpobné že nepřežijí prví pokusy s výbušninou a tudíž se těžko dopracují do stavu kdy budou schopni vyhazovat do vzduchu kopce.
Zima hlad a vlci na všechny kdo mě nemají rádi.

Dart - 30. prosince 2006 03:42
Dart

Drobek 24. listopadu 2006 18:31

To myslis vazne, ze celu pol hodinu? Za tu dobu uz bude i po boji ;)

Vypisuje se 6 z celkem 6 příspěvků1


↑ navigace

Záložková navigace

Galéria (fantasy)
Resize (tmavý)
Light (světlý)