Mega a Aragorn (1. strana) | Články - Aragorn.cz



Články

Mega a Aragorn

Autor : MegaEdwin   18. září 2009   Ostatní
Menší shrnutí, co se v posledních dnech událo na Aragornu a proč by vás to mělo zajímat.

Jsem obyčnej metalista, co pomáhal Aragornu v začátcích, vytvořil jeho druhou verzi a následně k sobě přibral týpka jménem apophis, s nímž stvořil to, na co se teď koukáme. Toto vše spolklo obrovské množství práce. Nápady pocházely často přímo z vašich řad, kdy ty lepší z nich byly mnou či apem zpracovány na začátku či postupem času. Na postech administrátoru se začaly objevovat nové tváře a spolu se starými známými z předchozích verzí se utvořil kvalitní tým a arag nepochybně zažíval rozkvět.

Pak na mě bohužel dopadla tíha studijních povinností (semestrálky a další bullshit, znáte to) a následně jsem vážně onemocněl, kdy jsem lítal akorát mezi nemocnicema a nevypadalo to se mnou vůbec dobře. Jenže metalisty chrání nadpřirozená síla, s čímž někteří nepočítali.

Když jsem se vrátil zpátky, poměry se dost změnily. Jelikož nejsem ten, kdo by rád seděl v rohu a smutně koukal, začal jsem do věcí opět kecat, jak bylo mým dobrým zvykem. Dozvěděl jsem se, že to tu defacto přebral apo a já mám držet hubu, protože jsem se o arag přestal starat, tak co tady vůbec ještě chci.

Následovala apova skoroexkomunikace z důvodu jeho častých nálad, ať už na uživatele nebo na adminy, a apo se přesunul do stínu, kde sem tam něco na aragu upravil. Já jsem měl ke studiu ještě dobrou práci (programování v javě), takže jsem se nijak neangažoval. Něco jako otec, co nemusí platit alimenty a s harantem se nevídá :D

V práci na konci září však dávam výpověď a zbývá mi tedy už jen škola. Tak si říkám, že se zase vrátím a budu pokračovat s aragem. Bohužel zjišťuji, že arag je pod kontrolou jakýchsi samozvaných akcionářů. Lidé, kteří doteď klikali na tlačítko schválit, sobě dali mandát rozhodovat o věcech, o nichž nikdy nerozhodovali. Aragorn jel na problémovém hostingu, který se spíš plazil než běžel, a já měl zaplacený virtuální hosting na xenu, tedy mnohem lepší variantu. Adminům jsem navrhl, že bych to tedy přesunul, ale na první pohled jednoznačná nabídka se setkala s nečekaným odporem, přičemž mi byly kladeny ty samé otázky, na které jsem již několikrát odpověděl, a bylo uděláno všechno pro to, abych svou nabídku stáhl a prostě vypadl. Od nejmenovaného zdroje z adminů jsem pak pochytil, že se takto děje záměrně, údajně aby Aragorn nepadl do edwinových spárů.

Vytušil jsem, že asi nemám šanci, a tak jsem přemluvil apa, se kterým jsem se dal dočasně dohromady, a spolu jsme provedli jakýsi minipřevrat. Na xenu byla 2 dny poté navýšena paměť, protože Aragorn je fakt nenažranej (provedl jsem i některé nutné optimalizace kódu, které apo úplně tak nedomyslel), a je jasné, že kvalita a rychlost je s původním hostingem nesrovnatelná.

Od této chvíle to mohla být idylka a akcionáři se mohou zdát poražení. Bohužel já a apo jsme se solidně rozhádali nad maličkostmi (oba jsme patrně příliš temperamentní... ale to je dobře), načež on to vyřešil po svém, odchodem. Bylo mi vyčítáno, že jsem ho zmanipuloval a následně odkopl, což se samožejmě druhé straně hodilo do krámu. Nyní probíhá jakési pofidérní hlasování o tom, zda mám vůbec nárok na svůj vlastní systém a zda se aragorn přesune zpátky na starý problémový hosting. Podle jedné nejmenované členky admin teamu nyní dokonce aragorn držím jako rukojmí, byť jsem již před hlasováním samotným jasně uvedl, že pokud dopadne v můj neprospěch, aragorn ještě sám převedu. Stejná osoba také prohlásila, že bez ní bychom na aragornu neměli návštěvníky. Vysmál jsem se tomu...

Hlasování se chýlí ke konci s tím, že většina hlasů je proti mně. Hlasuje sice jen minorita adminů, ostatní se patrně bojí vyjádřit, nicméně důležité je, že z této většiny bude vycházet vlastník domény jilm.

Je tedy jasné, že zde na Aragornu končím. Ovšem kdo mě zná, ví, že to tak nenechám. Svůj kód si beru s sebou a do měsíce či dvou systém spustím na nové doméně. Zaplatím si také profi grafika, aby to nějak vypadalo. Budu přidávat nové vychytávky, kompletně změním zkostnatělá pravidla, která vládnou zde, a kdo si pamatuje pohodou atmosféru z A2 (válka mezi popem, metalem a punkery :D), tak tu na něm najde. Veškeré info se k vám včas donese. Zdější poštou či mailem (pbludsky@gmail.com) zodpovím případné dotazy.

Tento Aragorn se tedy přesouvá zpět na svůj problémový hosting, přičemž očekávám, že se ho novopočení vlastníci ujmou s grácií. Provedl jsem řadu optimalizací, takže je možné, že arag pojede dobře už i na starém, ovšem zaručit to nikdo nemůže.

Jelikož odcházím já a odešel i apo, Aragorn je momentálně bez programátora. Jeden z akcionářů mi však neustále vmetal do tváře, že je schopný kdykoli sehnat celé armády programátorů, takže očekávám, že tento stav nebude trvat dlouho. Je taktéž pravděpodobné, že dojde ke smíru s apem, který Aragorn zpět převezme a pod jejich kontrolou bude dál pracovat. Ať je to jakkoli, provoz Aragornu se v žádném případě neruší. Přibyde vám akorát další místo, kam se kromě andoru a aragu dá zajít.

Vím, že se tento příběh bude vyprávět ještě dlouho a patrně i ve více verzích. Záměrně jsem neuváděl žádná jména, jelikož mi za to dotyční nestojí a taktéž nechci vrhat špatné světlo na ty, kteří si jen hleděli svého.
Takže Mega se na vás bude těšit v budoucnu!

Rozchod, fellas.

Další články v kategorii Ostatní:

Kdo hodnotil článek Mega a Aragorn?
Alfonzo, Amunak, apophis, Ariana (5.00*), Astinas, Buri the Great, elaxon, elister, eranior, hrnecek, I-Ionza, ironis, J. L. C. Wauder, jozin, lapras, Merredith, Mett, Moon.rider, Moskov, murthags, petoun, Ragar, Ramon, Todrias Falco, vockoo

Komentáře ⇓

Pro přidání komentářů je třeba se nejprve přihlásit.

Vypisuje se 20 z celkem 152 příspěvků1 2 3 4 ... 8 ⇒|

MARK - 19. října 2009 18:11
MARK

Gran 19. října 2009 18:09
:D
*Nejasné klikyháky.*

Gran - 19. října 2009 18:09
Gran

MARK 19. října 2009 18:08

Ty jsi fakt trubec, tohle už řešit nebudu =P

MARK - 19. října 2009 18:08
MARK

No, vzhledem k tomu, že to už jsi udělal.....
*Nejasné klikyháky.*

Gran - 19. října 2009 17:55
Gran

MARK 19. října 2009 17:51

Lol, to si myslíš, že si to pamatuju? To za prvý, za druhý - proč bych to měl zrovna tobě psát? A za třetí, to tak, ještě se napráskám =P

MARK - 19. října 2009 17:51
MARK

Gran 19. října 2009 17:51
Fakt? Tak mi řekni kde, kdy.....
*Nejasné klikyháky.*

Gran - 19. října 2009 17:51
Gran

MARK 19. října 2009 17:38

No samozřejmě že ano...

MARK - 19. října 2009 17:38
MARK

Gran 19. října 2009 17:25
Vono snad jo? Sem si nikdy nevšim!
*Nejasné klikyháky.*

Gran - 19. října 2009 17:25
Gran

Jako by se to tady nedělo... =P

MARK - 19. října 2009 16:31
MARK

Teď mě Gran zabanoval za to, že jsem mu dal příliž nízké hodnocení pro jeho odpadovej článek :D
*Nejasné klikyháky.*

MARK - 19. října 2009 14:26
MARK

MegaEdwin 18. října 2009 23:43
a můžeš mi říct co se mi tam povedlo napsat? Stalo se mi to totiž naprosto poprvé, kliknul jsem na - no nevim jak se tomu říká (myslm našeptávač, prostě mi to nabízí výraz, který jsem už jednou použil) a myslil myslil jsem si zdřejmě, že je to můj mail
*Nejasné klikyháky.*

MegaEdwin - 18. října 2009 23:43
MegaEdwin

Vas 2 jsem uz poresil, jak jsem psal. Meli jste preklep v mailu.

LinAris - 18. října 2009 20:51
LinAris

MARK 18. října 2009 20:44
Mam teď samí problém , nick mam KamarádVšech a email by měl být Pojidaci-Bukvic@email.cz

A myslim že na velikosti pímen v emailu nezáleží ne ???
Lasombra nám opět fachčí !!! Yes !!! http://www.lasombra.cz/

MARK - 18. října 2009 20:44
MARK

No už to bude nějakých 20 minut, nick mam stejnej jako na aragornu a jsem si 100% jistej, že jsem zadal e-mail správně (ale pro jistotu: má to být "merlinzebra@seznam.cz")
*Nejasné klikyháky.*

MegaEdwin - 18. října 2009 20:35
MegaEdwin

MARK 18. října 2009 20:34
bud jsi ho zadal blbe anebo muze dojit ke zpozdeji. Kdyby porad nechodil, tak mi tady napis nick do posty a ja ti to zaktivuju.

MARK - 18. října 2009 20:34
MARK

Furt mi nepřišel ten e-mail, nevíte co s tim?
*Nejasné klikyháky.*

MegaEdwin - 18. října 2009 20:32
MegaEdwin

trochu klidu

LinAris - 18. října 2009 20:28
LinAris

MARK 18. října 2009 20:26
Nemam možnost poznat... jebe se mi login, registrace a bůh ví co !!!

Do píči to mě tak vyjebaně sere, kurvááááááá...poseru se z tý zkurveně vyjebaný techniky DO PÍČI !!!!
Lasombra nám opět fachčí !!! Yes !!! http://www.lasombra.cz/

MegaEdwin - 18. října 2009 20:27
MegaEdwin

LinAris 18. října 2009 20:21
viz posta

MARK - 18. října 2009 20:26
MARK

Lasombra je hustá!
*Nejasné klikyháky.*

LinAris - 18. října 2009 20:21
LinAris

Oh my fucking god, zesralo se mi to, teď zakládám new mail jak kkt !!!!
Lasombra nám opět fachčí !!! Yes !!! http://www.lasombra.cz/

Vypisuje se 20 z celkem 152 příspěvků1 2 3 4 ... 8 ⇒|


↑ navigace

Záložková navigace

Galéria (fantasy)
Resize (tmavý)
Light (světlý)